dziobek1166 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Smiem watpic w ten przeplyw powietrza.tak podaje producent? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 tak podaje producent? A my we wszystko wierzymy. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobek1166 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 A my we wszystko wierzymy. :lol:no ale nie miałeś takiego to nie możesz powiedzieć ze to kłamstwo. wg ciebie jaki jest najlepszy cichy i wydajny wentylator 120mm do obudowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 no ale nie miałeś takiego to nie możesz powiedzieć ze to kłamstwo. wg ciebie jaki jest najlepszy cichy i wydajny wentylator 120mm do obudowy ? Jaki jest najlepszy nie wiem, aczkolwiek najlepszy to bardzo subiektowyna obiektywna. Ja uzywam s-flexow 800 czy sa jakies od nich lepsze/cichcze/co tam innego chcesz nei wiem - mi pasuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
custom Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 a mial ktos stycznosc z nowym modelem Noctua NF-S12B FLX. rzeczywiscie jest o 10% wydajnieszy. Czy to tylko marketingowy farmazon?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Srakorude barwyNie wyszło im to... Made in AustriaNoctua to Made i China tylko zaprojektowana w Austrii. To tak jak z Arcticiem, który szczyci się designed in Szwajcaria(sorry nie chce mi szukać jak to leci z angola) a mial ktos stycznosc z nowym modelem Noctua NF-S12B FLX. rzeczywiscie jest o 10% wydajnieszy. Czy to tylko marketingowy farmazon??Gdyby wycinanie wzorków na łopatkach tyle dawało to pewnie wszyscy by tak robili :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ten przepływ Noctuy nie może być prawdziwy, bo jakim cudem przy tych samych obrotach co S-Flex mógłby być aż dwa razy większy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Ten przepływ Noctuy nie może być prawdziwy, bo jakim cudem przy tych samych obrotach co S-Flex mógłby być aż dwa razy większy? Przy mniejszych nawet. :P Edytowane 15 Czerwca 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Hm, to bajka? Bo właśnie chcę sobie NOCTUA NF-P12 kupic, ze względu stosunek głośność / wydajność. Obecnie mam s-flex 1600 i troche za głośny jest. Chce tego S-flex dać na świezo kupionego Scythe Infinity a NOCTUA na jego miejsce (czyli na tył budy jako wywiew), żeby ten wentyl co jest najbliszej mojego ucha był cichszy od s-flex 1600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Hm, to bajka? Bo właśnie chcę sobie NOCTUA NF-P12 kupic, ze względu stosunek głośność / wydajność. Obecnie mam s-flex 1600 i troche za głośny jest. Chce tego S-flex dać na świezo kupionego Scythe Infinity a NOCTUA na jego miejsce (czyli na tył budy jako wywiew), żeby ten wentyl co jest najbliszej mojego ucha był cichszy od s-flex 1600. S-flexy jak na moje oko sa dopiero ciche od 650 obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) S-flexy jak na moje oko sa dopiero ciche od 650 obrotow.A Łagodne Tajfuny przy ok. 800 :lol: To co mi się w nich zarombiście podoba to łożysko, moment bezwładności chyba nie do pobicia przez jakikolwiek inny wentylator (chyba że Noctuy, bo tych nie macałem, choć śmiem wątpić), praktycznie żadnych oporów, i wykonanie b. solidne. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 A Łagodne Tajfuny przy ok. 800 :lol: To co mi się w nich zarombiście podoba to łożysko, moment bezwładności chyba nie do pobicia przez jakikolwiek inny wentylator (chyba że Noctuy, bo tych nie macałem, choć śmiem wątpić), praktycznie żadnych oporów, i wykonanie b. solidne. Cisza przy danych obrotach to tez subiektowyna sprawa, dla jednego nawet 500 moze byc za glosno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) dziobek1166: Lepiej pokaszę ci półkę w księgarni, gdzie kupisz słownik ortograficzny. Przepływ powietrza wypisany na tej stronie jest wyssany z palca - wystarczy się przyjrzeć :lol:. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Cisza przy danych obrotach to tez subiektowyna sprawa, dla jednego nawet 500 moze byc za glosno.az w takie skrajnosci nie popadajmy. Zaraz ktos napisze, ze nawet bez wentyli, jego komp jest glosny. Prawda jest taka, ze cos zawsze slychac bedzie. typhoon w 800rpm jest najcichszym wentylem jaki do tej pory trzymalem w reku, przy dobrym jak na te warunki przeplywie. czekam teraz na BQ. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 No i na nowe Fandziorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To te polskie? Kiedy one maja być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To te polskie? Kiedy one maja być? Tak polskie i ponoc juz tuz tuz niedlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Tak polskie i ponoc juz tuz tuz niedlugo. Polskie ale z Tajwanu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 powinny trafić do sprzedaży pod koniec lipca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dostalem swoje gentle typhoon...i dobrze ze przesiadam sie z lapka z matryca TN na lepsza, bo myslalem ze one maja biale wirniki :D ehh szare juz nie sa takie fajne. Druga sprawa - srubki wolaja o pomste do nieba, dobrze ze w zalmanowych wentylatorach z obudowy, byly takie z grubszym wejsciem na srubokret gwiazdkowy i na nich przykrecilem, bo tamte to masakra sie przewiercic przez niewyrobiony gwint :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Tak czytam wasze opinie i wybór pomiędzy S-flex a typhoonnikiem, to ciężka sprawa. ktoś trzymał oba w reku i powie który ma lepszy stosunek cisza/wydajność ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Tak czytam wasze opinie i wybór pomiędzy S-flex a typhoonnikiem, to ciężka sprawa. ktoś trzymał oba w reku i powie który ma lepszy stosunek cisza/wydajność ??do 800rpm beda bardzo porownywalne (mowa o fabrycznej predkosci). Powyzej typhoon bedzie wydajniejszy i tak samo cichy jak s-flex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Aktualnie to chyba Noiseblocker MF12-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zmieniło się coś w sprawie wentylatorów pracujących w poziomie, dalej tylko s-flex jest w stanie podołać tym próbom ? BQ DP domaga się nowego wentylatora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 gentle typhoon jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 U mnie fander chodzi w poziomie w zasilaczu od jakiegoś roku i nic nie terkocze itp. mogę polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Panowie, jak to wygląda z oddaniem wentyla na gwarę ? Mam rok Fandera z komputronika, tak zaczął hałasować, że nie da sie wytrzymać. Wymienią mi go na jakiś inny wentyl czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 jakieś nowe opinie o http://www.allegro.pl/item657710546_aab_co...b_blue_led.html ? chce wymienić swioje 5x120 z obecnej obudowy, a te mają atrakcyjną cenę i ciche jesli wierzyć w opis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Miałem takiego w rękach (wersja zwykła nie LED) i powiem że nic nadzwyczajnego, głosność i wydajność podobna do Acutake, zresztą chyba wychodzą z tej samej fabryki. Dla mnie Acutake na 7V nie są ciche (a kiedyś były :D), w tej cenie to jedynie Zephyry, dużo lepsze w tej cenie, chociaż i tak nie rewalacyjne. Edytowane 21 Czerwca 2009 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Mam 2 120 AAB, zwykłe, przykręcone na jakieś 7V, za tą cenę to zupełnie porządne wentylatory, nie wiem jak z wersją "odpustową" ;) Z Zephyrami też różnie to bywa, niektórzy mówią że lepsze są Acutake, inni że Zefirki. A prawda leży gdzieś po środku, są to produkty porównywalne, jedni wybiorą czarne, inni białe a jeszcze inni świecące B-) A w każdej marce trafić się mogą lepsze i gorsze egzemplarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...