-=YoGi=- Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) Wentyli mam dostatek, wiec nawet taki sredni wyjec mi roznicy nie zrobi a priorytetem jest wydajnosc ;]Gentle Typhoon 1450 :) albo ten najwyzszy 1850 ;] Edytowane 5 Lipca 2009 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Gentle Typhoon 1450 :)A w czym to lepsze od Antec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 A w czym to lepsze od Antec?w wydajnosci :) i sa cichsze troche. mam 5 Tricooli i nie sa za ciche, a wydajnoscia az tak nie zabijaja. Typhoon bedzie napewno wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 w wydajnosci :) i sa cichsze troche. mam 5 Tricooli i nie sa za ciche, a wydajnoscia az tak nie zabijaja. Typhoon bedzie napewno wydajniejszy.To chyba jeszcze zależy od tego, jaką wersję tych tricooli posiadasz. Były przezroczyste, przezroczyste z ledami i najzwyklejsze czarne. Ja miałem takiego czarnego i wydajnościowo jednak zabijał ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) No dobra, mam rozumiec ze ten wynalazek przy 1450 RPM przebij Anteca na 2000 RPM czy to sie tyczy jeno 1850 wersji ? :> Edytowane 5 Lipca 2009 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 To chyba jeszcze zależy od tego, jaką wersję tych tricooli posiadasz. Były przezroczyste, przezroczyste z ledami i najzwyklejsze czarne. Ja miałem takiego czarnego i wydajnościowo jednak zabijał ;] mam czarne :) jak na 2000rpm jest glosny a wydajnosc mogla by byc lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Dobra, który z tych jest najwydajniejszy i jedziemy dalej - dzis chciałbym już coś zamówić :> Antec TriCool 120mm http://www.cooling.pl/antec-tricool-120mm,produkt,1960.html Scythe Gentle Typhoon 120mm 1850 obr./min. http://www.cooling.pl/scythe-gentle-typhoo...ukt,551704.html Scythe S-FLEX 1900 rpm http://www.cooling.pl/scythe-sflex-1900-rp...ukt,551036.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) 3320312[/snapback] Gentle Typhoon 1450 :) albo ten najwyzszy 1850 ;] Wg powyższego testu wydajność Gentle Typhoona jest mizerna. Na 1440rpm wieje tak jak s-flex na 990rpm... Gentle jest na pewno cichy, ale przy znacznie niższej wydajności. Dobra, który z tych jest najwydajniejszy i jedziemy dalej - dzis chciałbym już coś zamówić :> Antec TriCool 120mm Scythe Gentle Typhoon 120mm 1850 obr./min. Scythe S-FLEX 1900 rpm Przeczytaj test i sobie coś wybierz. Od siebie polecam S-flexa... Edytowane 5 Lipca 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 O, wielkie dzięki za tego linka - wygląda na to że zakupię Scythe Slip Stream 120mm 1900 rpm :) W powyższym arcie wypada nieźle, cichy może nie jest ale wydajnośc zacna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pick Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) e tam typhonek nie jest taki zły w tym teście, porównaj charakterystyke modelu 1850rpm z innym modelami, nie patrząc na obroty to wygrywa jako wydajność/cisza :D w sam raz dla mnie do podłączenia do panelu O, wielkie dzięki za tego linka - wygląda na to że zakupię Scythe Slip Stream 120mm 1900 rpm :) W powyższym arcie wypada nieźle, cichy może nie jest ale wydajnośc zacna. w tym teście nie testują tego modelu, no chyba że się myle Edytowane 5 Lipca 2009 przez pick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Na tym wykresie go znajdziesz - trzeci od góry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Czy wentyle na przod i tyl obudowy czyms sie roznia ? Bo na moja glowe robia to samo. Warto bawic sie w jakies rozmieszczenie/ksztalt lopatek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Niektóre wentylatory mają możliwość zamontowania tylko jako wywiewające (sporo Arcticów). A co chcesz z łopatkami zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cejrowski Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Niektóre wentylatory mają możliwość zamontowania tylko jako wywiewające (sporo Arcticów). http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=AC+AF12025L A jak jest z tym Arctikiem? On wydaje się chyba uniwersalny?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Tak, ten jest standardowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 A ten już nie i wewnątrz obudowy można go dać raczej tylko na wywiew, ale za to są niezłe do mocowania na różnej maści radiatory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Nowe Be Quiet SilentWings Specyfikacja: # Wymiary: 120x120x25mm # Drehzahl: 1500 U/Min Prędkość: 1500 obr / min # Lautstärke: 17 dB(A) Tom: 17 dB (A) # Airflow: 85,80 m³/h Powietrza: 85,80 m³ / h # Anschluss: 3-Pin Molex Złącze: 3-pin Molex 89zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 jakie zielone/zolte wentylatory do pracy w poziomie mozecie polecic? raczej same lopatki zeby byly kolorowe, nie chce swiecidelka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Wielkiego wyboru nie masz zielony i prawie żółty ;) Są jeszcze żółte Pentagramy, ale dość głośne, chociaż dmuchają solidnie, a skręcone na niskie obroty są całkiem znośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) kurde faktycznie, przejrzalem cooling i wielkiego wyboru to ja niemam , a niewiem czy te wentylki beda ladnie sie wpasowywac w to co mam... niewiem czy nie lepiej po prostu jeszcze jednego typhoona dokupic i dac na noctue zamiast jej orginalnych, niepasujacych do calej reszty, wentylatorow. Chyba ze ktos ma jakis pomysl :)? @down no to fotka po 1 zlozeniu :) teraz mam niby 1 noctue, ale chyba tez tak mysle, ze lepiej ujednolicic wszystkie niz dawac kolorowy. Thx za potwierdzenie ;) Edytowane 9 Lipca 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Wydaje mi się że wogóle za dużo wentylatorów tam masz. Ten górny na procu wg mnie niewiele daje zwłaszcza że zaraz nad nim masz jeszcze jeden wentylator. Ale jak masz tam Tajfunki to chyba najlepiej ujednolicić wszystkie wentyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Nowe Be Quiet SilentWings Specyfikacja: # Wymiary: 120x120x25mm # Drehzahl: 1500 U/Min Prędkość: 1500 obr / min # Lautstärke: 17 dB(A) Tom: 17 dB (A) # Airflow: 85,80 m³/h Powietrza: 85,80 m³ / h # Anschluss: 3-Pin Molex Złącze: 3-pin Molex 89zł no to w poniedzialek nowe info :D Edytowane 9 Lipca 2009 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Też się udzielę ;) Z moich doświadczeń mogę polecić: - Noctuę S-12 800rpm | ROZWIĄZANIE CICHE | na 500rpm niesłyszalna, na 800 trzeba się wsłuchiwać, by usłyszeć terkot łożyska, warto używać jej przy coolerach takich, jak Ninja, Thermolab B-cośtam - wszystkich tych, które mają rzadkie finy, a także do wietrzenia obudowy. Jak wsadziłem ją na true powietrze wręcz się cofało ;) i nie było różnicy czy na 500rpm czy na 800 - wydajność była ta sama. Jest świetna do fanswap'ów - ale pod jednym warunkiem - wiatrak musi być przykręcony od zewnątrz inaczej słychać szum rozbijającego się powietrza, a wydajność znacznie spada. Kupowanie wersji 1200rpm nie ma sensu. Niższe ciśnienie niż P-12 poza tym niższy przewiew przy danej głośności. - Noctuę P-12 1300rpm | ROZWIĄZANIE PRZEJŚCIOWE | wiatrak wiejący solidnie, wyraźnie słyszalny, jednak szum jest naprawdę miły, dobrze współgra z firmowymi coolerami, z tymi które mają średnio, rzadko ułożone żeberka, z gęstymi też dobrze, jednak tutaj jest na poziomie s-flex'a który jest o połowę tańszy. do wentylacji obudów jest super. - Scythe Ultra Kaze | ROZWIĄZANIE WYDAJNE | od jego pracy po 10 minutach boli głowa. Wydajnością ustępuje wszelkim deltom, jednak jest tani i łatwo dostępny. jego praca na 2000rpm jub 1000 nie ma sensu - nie jest w stanie rozwinąć skrzydeł ;) Do wyciskania 7. potów z podzespołów przy użyciu AC wręcz idealny. rozwiązania cena/jakość: tutaj nie mogę zbyt dużo powiedzieć, ale wiem z własnych doświadczeń, że: - Zephyr'e są naprawdę ciche biorąc pod uwagę ich cenę - szególnie model 80 - wieją też nie najgorzej, choć nie tak jak 9-łopatkowce ;) - S-flex to kawał dobrego śmigiełka ;) - prosta konstrukcja, a jednak doskonale się sprawdza. - Noiseblocker'y - dość głośne przy danym przepływie, słaby plastik - po lądowaniu na kafelkach kuchennych stracił łopatkę i ramka pękła ;) Zephyr dla porównania (120) lądował 3 razy (teraz to już specjalnie) i nic mu nie było. - Scythe Slip stream - w miarę ciche przy danym przepływie - optymalnie cisza/wydajność jak dla mnie chodzą na 900rpm, potem szumią takich niemiłym szumem jakby coś tarło i to by było na tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Z najnowszego info wynika, ze BQ SilentWings dostane we wtorek :) sprobuje jeszcze wytrzasnac skads np. GentleTyphoon 1850rpm zeby porownac przeplyw i glosnosc, z racji, ze maja bardzo zblizone parametry. Ale czy sie uda tego nie wiem. Moze jeszcze zalatwie S-Flexa 1600/1900rpm, ale tego to juz wcale nie moge potwierdzic. Edytka: Niestety paczka będzie dopiero jutro, więc zdam relacje jak sie sprawują jak tylko odbiorę :) Edytka 2: No i doczekałem się paczki :) Zapraszam na krótką reckę z pierwszego odpalenia :) Edytowane 15 Lipca 2009 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VisionMaster Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Proline sprowadził Xigmatek: http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=XIG+ACHILLES http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=XIG+BIG+SCORPION http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=XIG+BIG+SCORPION http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=XIG+SCORPION - w angielsko języcznych forach, bardzo dobrze o nich piszą, czy ktoś z was ma jakiego z tych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cymbalista Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Nie powiedziałes ile forsy masz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 VisionMaster a zauważyłeś może czego dotyczy TEN wątek ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxuser001 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Co powiecie o Enermax CLUSTER UCCL12 ? mam go zamiar polaczyc z Prolimatechem Megahalems. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) Witam czy Noiseblocke XLP3 Rev.3.00 dobrym wyborem do chłodzenia Thermalright Ultra-120 extreme?zależy mi głownie na ciszy choć gdy będzie trzeba dobrze zawiał:) Pozdrawiam Edytowane 31 Lipca 2009 przez d4r3kdmf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam czy Noiseblocke XLP3 Rev.3.00 dobrym wyborem do chłodzenia Thermalright Ultra-120 extreme?zależy mi głownie na ciszy choć gdy będzie trzeba dobrze zawiał:) Pozdrawiam tak, bedzie dobry. mozesz tez popatrzec na S-flexy, ktore powinny byc trochu cichsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...