Skocz do zawartości
flasht

Jakie Obecnie Wentylatory 120mm Sa Najlepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak. Okazało się, że jeden 30 [Ω] obniża napięcie ok 2[V] :huh: No więc połączyłem trzy w rządek i jako tako. Obroty spadły ale speedfan zgłupiał i nie wiem do ilu.

Jeżeli dobrze myślę.. Nie wiele tym zrobisz.

Z równania że RPM2=RPM1*P2/P1 wyszło mi, że mam teraz 852 obroty :) ale nadal jednak wentylator jest słyszalny :/ do tego nie bardzo nadaje się do sprzedania bo uszkodziłem kabelek ;)

Może się wyrobi? Mało pracował do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję 120mm wentylatora do zasilacza Pentagram Silent Force 460W ,który to "sajlentem" z Chińskim wentylem w środku nigdy nie był.

Obecnie zastąpiłem go Arctic Cooling 120mm (nie pamiętam dokładnego oznaczenia),który jest podłączony do regulatora obrotów i skręcony maksymalnie jest już słyszalny (wiek).

Warunek cisza i wydajność :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie wentylatorki polecilibyście do podpięcia pod regulator obrotów Zalmana? Idea jest taka żeby w dzień było wydajnie (ale też nie głośno), a w nocy cicho ;).

Myślałem nad S-Flex 1200, ale może jest coś lepszego? Co do ceny, to wolałbym nie przekraczać i tak już wysokiej ceny S-flexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się wydaje, że ten test powinien spełniać potrzebę informacji niemal u każdego - LINK bardzo fajne wykresy, można sobie sprawdzić jak głośny będzie wybrany wentylator przy określonej liczbie obrotów, no i świetne porównanie przepływu powietrza testowanych urządzeń przy tym samym poziomie głośności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie. Jaki wentylator wsadzić z boku obudowy ( kratka obok karty graficznej )? Myślałem nad Acutake, ale ludzie mówią ze słabo wieją. I jak go ustawić wydmuciach!ąc czy wdmuciach!ąc powietrze do obudowy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakładać nowego topicu, wiec na szybko się zapytam, bo w rozmiarze 80 mm się w ogóle nie orientuje ...

Potrzebuje wentyl na top obudowy do wyciągu ciepłego powietrza (lian-li Pc-7), ktory będzie sensowny, chodzi mi najbardziej o kulturę pracy, tak będzie podpięty do regulatora.

pz. Ania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi