panzar Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 ciach ciach ciach. nowy król nadchodzi. filmik wygląda niesamowicie. SilverStone Technology Co., Ltd - Designing Inspiration Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 @BuMeL: Jeżeli Slip Stream Slim jest w Scythe Musashi, to mam dwa 100mm. Do 40% na potencjometrze są niesłyszalne. Potem nieźle wieją i szumią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Hmm, nie sprecyzowałem ale zgodnie z tematem potrzebuję 120mm, jedną sztukę jakąś cichą pod regulator oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 ciach ciach ciach. nowy król nadchodzi. filmik wygląda niesamowicie. SilverStone Technology Co., Ltd - Designing Inspiration Wygląda ciekawie, ale ile z tego będzie dobre do użytku? Hmm, nie sprecyzowałem ale zgodnie z tematem potrzebuję 120mm, jedną sztukę jakąś cichą pod regulator oczywiście. Zależy od kwoty :) Slip Stream Slim opisałem w moim temacie, gdzie staram się skończyć testowanie wentylków, właśnie 120mm i nie jest jakoś specjalnie wydajny... Cichy i dobry, to na pewno Silent Wings, ale jak pisałem, zależy od kwoty. Kama Flow jest też ok, Typhoony, Ostatnio mam w rękach Tacens Ventus Ice i też się dobrze sprawował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Miał już ktoś realnie do czynienia z Scythe Slip Stream Slim ? Jak z kulturą pracy i wydajnością u nich ? A może coś innego grubości 10-12mm ? Miałem tego wentyla założonego na Mugena gdy miałem jeszcze AC, temperatura z 2-3c wyższa niż gdyby siedział na jego miejscu wentyl 25mm, co do głośności to już nie pamiętam zabardzo ale chyba przy 1000rpm mało słyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Poszukuje cichego wentyla o dośc mało popularnym rozmiarze 70mm. W coolingu namierzyłem dwa Fander Roxo i Zephyr. Yogi miałeś kontakt z dużymi wersjami, ciekawe czy da się przenieść opinie na mniejszych braci. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Bawiłem się Roxo i za tą cenę, na pewno lepsze niż Zephyr. Myślę, że warto zaryzykować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) To zaryzykuje, dzięki :) Szkoda że nikt z "wielkich" nie produkuje takich modeli. A przy okazji ostatnio kupiłem Noiseblockery Multiframe w wersji z PWM (o które kiedyś pytałem), rewelacja zero piszczenia przy mniejszych obrotach jak starsze modele. Ciśnienie statyczne super szczególnie na chłodnice WC, temp wody spadła mi o kilka stopni. Edytowane 18 Czerwca 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Chciałbym wymienić w moim zasilaczu OCZ SXS 500W wentylator bo fabryczny na łożyskach zaczął strasznie stukać i ogólnie bardzo hałasuje (zasiłka na gwarancji ale reklamacja trwa około 21 dni roboczych, a to zbyt długo żeby czekać a nie będę kupował nowej w tym czasie) Chciałbym jednak zmienić na coś o zbliżonych parametrach fabrycznych jeśli chodzi o przepływ powietrza żeby zasilacz długo mi posłużył (zasilacz na górze obudowy). I oczywiście cena także dla mnie się liczy, myślę że max. około 30zł. Went. fabryczny: YATE LOON 120mm D12SH-12 RPM: 2200 dB: 40 CFM: 88 Najbardziej odpowiada mi: Scythe Slip Stream 120mm RPM: 1200 / 1600 dB: 24 / 33 CFM: 68 / 88 Tylko nie wiem jaką brać szybkość 1200 czy 1600? Zasilacz ma swój system regulacji obrotów więc i tak na maxa nie będzie chodził. Może coś polecacie innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 (edytowane) Które wentyle z tych dwóch do poziomu brać, be quiet - Silent Wings Pure Cooling.pl : be quiet - Silent Wings Pure 120mm [bQT073] - czy, Enermax UCTB12 TB Silence Cooling.pl : Enermax UCTB12 TB Silence -120mm . Osobiście skłaniam się ku enermaxom, ale jeżeli be quiety będą lepsze to je kupię. Edytowane 29 Czerwca 2010 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Nie wiem jak enermax, bo nie miałem go w ręku. SW Pure to taka zwyklejsza wersja SW USC, jest cicha, ale jednak nie tak cicha jeśli chodzi o łożysko jak wersja USC. Z tym, że masz różnice w RPM - 1350:900 z Enermaxem, no chyba że podpinasz pod kontroler albo 5v/7v. Myślę, że oba będą ok, choć podkreślam, Enermaxa nie miałem. Może który ładniejszy? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Dzięki YoGi, wentyle będą podpięte pod kontroler. Najlepsze jest to że mam enermaxa ale UCEV12 Everest -120mm Blue, mam też be quiet SW USC tyle że z PWM i nie mogę się zdecydować które kupić z tych co podałem w poprzednim poście. Dodam jeszcze że do 120-tek dojdą 92mm na tył do tj07, chce aby te 4 wentyle były takie same (poza rozmiarem ma sie rozumieć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Porównując tego sampla wersji PURE, którego dostałem, to łożysko jest trochę głośniejsze od USC, ale słychać to praktycznie jak się ucho bliżej podstawi, z odległości nie, no ale jednak USC jest lepsze, nie wiem jak bardzo ma się moja próbka do seryjnej produkcji, ale jak nawet będzie tak samo, to nie jest źle, jak na takie pieniądze. Niestety wybór musisz podjąć sam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Troche czasu mam, w drugiej połowie lipca będzie urlop to będe miał czas na grzebanie w kompie. Może przez ten okres coś nowego wypłynie, jakiś test albo coś. Ale na dzień dzisiejszy jestem za enermaxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 (edytowane) Szybka piłka, obudowa to NZXT Apollo, potrzebna cisza (!) za niewielkie pieniądze: - jeden na Karakorum i to pracujący w poziomie, - dwa na przód i tył obudowy (są niewidoczne więc wygląd nie ma znaczenia) - jeden na bok obudowy, najlepiej z LED, chłodzi pasywne Accelero S1 rev 2 Liczę na Was. PS: Najlepiej z jednego sklepu. Edytowane 6 Lipca 2010 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Krótko na temat: Wyszukane: Roxo, ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Zen a co powiesz nt enermaxów TB silence? warto dopłacić do nich stawiając jako punkt wyjścia roxo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_czekon Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Ja czytałem, że Akasa Viper ostatnio zamiata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
politan3 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 A co powiecie o NoiseBlocker XLP ? Warto ? Ew. co polecicie z tego asortymentu: http://www.otido.pl/chlodzenie-chlodzenie-wentylatory-c-43841_43844.html?sort=2a ? Cena tak 40 zł, choć jeżeli będzie 50 zł i warto to mogę dorzucić ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 50,- i warto to be quiet! Silent Wings USC. Problem w tym, że nie napisałeś czego oczekujesz po wentylatorze i do czego chcesz go montować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
politan3 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 (edytowane) Myślę o napisaniu i zapomniałem całkiem ;). Wentylator montowany będzie na Zalmana CNPS10X Flex. Co oczekuję... Cóż. Wydajności głównie. Cisza nie jest wielkim priorytetem aczkolwiek miło mieć ciszę w budzie ;). A co powiecie o Enermax UCTB12 TB Silence 120mm ? Ew. Fander Selekta ? Edytowane 21 Lipca 2010 przez politan3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Co do Enermaxa, to nie mam zdania, nie miałem w ręku. Selekta jest ok, choć wydajność będzie mniejsza niż w Silent Wings i będzie głośniejszy na podobnych obrotach. Ogólnie dobra wydajność za małą kasę to Gentle Typhoon, choć jego tam nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
politan3 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Ten Silent Wings od be quite! to ten ? :http://www.otido.pl/quiet-wentylator-quiet-silent-wings-120x120x25mm-p-158368.html A co z tym NoiseBlocker'em XLP ? Opłaca się ? Ma 2000 RPM i chyba niezła wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 W tym co pokazałeś, to jakoś nie widzę tego Noiseblockera. 2000 rpm, to już słychać, a jak dobrze pamiętam, to XLP ma "standardową" budowę śmigła, więc będzie dość słyszalny. Jak masz budżet, to bym wziął Wingsy - wydajne i ciche. Jeśli szukasz konkretnej wydajności, to patrz na Scythe Ultra Kaze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
politan3 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Wiem, że tam nie ma tego XLP (znaczy jeszcze wczoraj był ;) ). Chyba jednak skuszę się na ten od be quiet ! Chyba, że jest coś lepszego do 50 zł (niekoniecznie z tego sklepu ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Dość słyszalny to lekko powiedziane! Będzie po prostu głośno. Yogi dobrze mówi Wingsy będą super. Ja ostatnio jestem pod wrażeniem Enermaxa. Do przezroczystych dokupiłem białe z PWM i znów strzał w 10. Są ciche a jak potrzeba podkręcić wicher nieźle wieje przy rozsądnym poziomie hałasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
politan3 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Te Wingsy to te, tak ;) ? http://www.otido.pl/quiet-wentylator-quiet-silent-wings-120x120x25mm-p-158368.html ? One są z PWM ? Bo nie mogę doczytać a by się przydało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 (edytowane) Tak to te. To akurat nie jest wersja PWM, bo taka oczywiście też jest, tutaj masz PWM - Otido.pl - Blokada Dostępu Edytowane 21 Lipca 2010 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
politan3 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Okej. Raczej zdecyduję się na ten Wingsy z PWM. Moglibyście polecić jeszcze jakąś alternatywę za 40-45 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...