COOLINGpl Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 A znacie już testy na żywo poziomu głośności wentylatorów? A, i to jeszcze nie koniec odcinków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Odkopuje - pojawiły się jakieś ciekawe konstrukcje których żywotność pracy w poziomie będzie liczona w latach a nie miesiącach? Interesuje mnie duet pod TRUE na 4670k ( bo jedna magma zaczyna szumieć ) edit: No i twister bearing zadziałało ostatni raz odpadając razem ze wszystkimi bebechami Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Może to nie nowe konstrukcje, ale ja chwalę sobie swoje Noiseblockery Blacksilent XL1 i Scythe'y GT 1150rpm. Wszystkie 6 (po 3 z każdego) działają już ponad 3 lata i nie wydaje się, żeby coś im przeszkadzało w pracy przez drugie tyle. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Pięknie, Noiseblocker który by mnie interesował jest na PWM ( BlackSilent XLP ) a pozostałe są za cienkie w parametrach żeby je kupować. Nie ma PK3 120mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 No niestety, najszybszy BS Pro 120mm bez PWM to PL-2, a on ma 1400rpm. Ale jest MultiFrame 120 M12-3 z 1800rpm, może tego weź? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Multiframe + druty TR? Będzie to się trzymać kupy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisuchy Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Może ktoś polecić jakiś sensowny wentylator do pracy w poziomie w cenie do ~40-50 zł? Niestety mój wysłużony już gentle typhoon zaczął dziwnie piszczeć i uznałem, że czas go wymienić. Priorytetem jest cisza i możliwie jak najlepsze łożysko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Może ktoś polecić jakiś sensowny wentylator do pracy w poziomie w cenie do ~40-50 zł? Niestety mój wysłużony już gentle typhoon zaczął dziwnie piszczeć i uznałem, że czas go wymienić. Priorytetem jest cisza i możliwie jak najlepsze łożysko. Poczytaj kilka postów wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Może ktoś polecić jakiś sensowny wentylator do pracy w poziomie w cenie do ~40-50 zł? Niestety mój wysłużony już gentle typhoon zaczął dziwnie piszczeć i uznałem, że czas go wymienić. Priorytetem jest cisza i możliwie jak najlepsze łożysko. Mój GT też zaczął lekko popiskiwać (raz na kilka sekund), ale wystarczyło go wyczyścić i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisuchy Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Faktycznie - rozłożyłem, poczyściłem i przestał piszczeć. Ale 2 NB i tak już zamówione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam, Powoli rozgladam sie za nowymi wentylatorami na chlodnice. Potrzebuje 3 cichych wentyli 120 mm, ~1200 obr/min. Przez prawie 4 lata pracowaly u mnie 3 S-Flexy 1200 i jestem z nich bardzo zadowolony. Zastanawiam sie nad Scythe Gentle Typhoon, ktore kiedys byly bardzo polecane wlasnie na chlodnice, a ktore obecnie nie sa juz produkowane, ale mozna je gdzies tam jeszcze znalezc. Duzo dobrego chytalem o wentylach Corsair'a, ale ich budowa (okragla zamiast standardowego kwadratu) nie nadaje sie chyba na chlodnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Również rozglądam się za 120mm na Mugena czyli coś kręcącego się na ~1200rpm najlepiej z PWM. Jest coś ciekawego w cenie około 50zł? Wentylator ma być czarny, nie świecący więc noiseblockery odpadają. Obecnie mam standardowy od scythe i przy zmianie obudowy chciałbym również zmienić wentyl CPU. Jakieś sugestie? Czy Corsair SP120 Quiet Edition się nada ew Scythe GlideStream? Edytowane 1 Lutego 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Jeśli to ma być coś naprawdę dobrego, to sugeruję rozejrzeć się za Noiseblocker PLPS albo faktycznie za tym GlideStream :) Na wentylaotry od Corsair sporo ludzi kiedyś narzekało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locke90 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Poleci coś ktoś, do fanswapa w zasilaczu? Zasilacz to OCZ SXS2 600W. Mam zamiar zapiąć go pod zasilacz (lutować), a więc zmienne rpm będą działać, zatem czy mogę sobie pozwolić na jakąś wersję wentylatora 1000rpm? Taki wentylator przy obciążeniu może mieć zbyt niskie obroty? Obecny wentylator się rozklekotał, a że jest jedyną słyszalną rzeczą w budzie, muszę go wymienić na coś jak NAJCICHSZEGO, bez rzęrzenia łożyska. Budzet, do 40zl. Przy okazji, jaki prąd startowy ma Noiseblocker PL1 900rpm? Bo wydaję mi się że XL1 1000rpm nie nada się, z powodu startu ponad 7V (Chyba że zasilacz podaje więcej niż 7V przy minimum obrotach? Proszę Was o rady ;) PS. PSU dostaje świeże powietrze ciągle (jest u dołu budy), i zasila obecnie i5-2500k@4,2Ghz +GTX460. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez locke90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam i odkopie troszke temat. Są jakieś ciche i wydajne wentyle 120 mm ,ale świecące na czerwono ? Bo znalazłem tylko takie co świecą na niebiesko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 A Enermax Apollish? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 O dzieki jest troche tyn enermaxow tylko trzrba tetaz wybrac odpowiedni model :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Kompletnie w tym nie siedzę, jakie wentylatory polecacie do 50zł. Chcę żeby były w miarę wydajne i ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Kompletnie w tym nie siedzę, jakie wentylatory polecacie do 50zł. Chcę żeby były w miarę wydajne i ciche. Patrz trzeci post od góry (#2013). Ja polecam te. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) A co myślicie o be quiet! PURE WINGS 2 120mm i Titan 140X140x25 12V, KUKRI, Z-BEARING ? Fander to dobra marka? Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Fander to dobra marka? U mnie dwa kręcą się w budzie od ponad trzech lat, więc jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Witam Szukam cichego wentylatora 120 ale nie grubszego niż 15 mm. Jakie modele wziąć pod uwagę? Wentylator będzie pracował w pionie. Edytowane 8 Maja 2014 przez S4racen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 Gelid Slim, Scythe Slip Stream... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Szukam cichych wentylatorów na chłodnicę o grubości 60 mm. Konfiguracja push & pull. Jednak jeśli jakieś by dały radę z samym pullem to też może być. Aktualnie mam 6 fanderów 2 generacji (zielona naklejka, potencjometr do regulacji rpm), ale z racji ich wieku (mają z 7 lat) łożyska mi w nich zaczynają terkotać. A uderzenie w obudowę co pół godziny (jedyne co pomaga na terkot) zaczyna mnie irytować ;P Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Ja na swoim thermochillu mam scythe'y GT 1150 (wdmuchujące). Puszczone nawet na 600rpm spokojnie radziły sobie z przewiewem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Hej ludziki. Chciałbym kupić 2 wentyle 120-tki. Na przód i tył. Dodam, że obecnie na froncie mam revolteca i kultura jego pracy nie jest zadowalająca. Natomiast na tyle fabrycznego Silentium Zephyr. Chwalę sobie wentyl na coolerze proca tj Silentium Sigma Evo i jak dla mnie to on jest najcichszy w porównaniu do tych dwóch co opisałem. Dobrze by też było aby miały pwm. Chciałbym właśnie coś zbliżonego lub cichszego. Jakie propozycje ? :) Edytowane 15 Maja 2014 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Witam, obecnie mam obudowę Antec Two Hundred v2, wentylatory fabryczne. Chciałbym je wymienić na coś lepszego. Czy lepiej zmienić obudowę na inną? Jak uważacie? Jaki możecie polecić wentylator z regulacją 140mm i 120mm w rozsądnej cenie, ma być cichy i wydajny. Rozsądna cena za 1 wentylator to nie 100zł.... coś koło 50 do max 70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam poszukuje coś ala GentleTyphoon ap-15 (niestety już nie do kupienia) na h100i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4d3u5z Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam. Zakupiłem właśnie obudowę Fractal Design Node 605 i jak wiadomo jej fabryczne dwa wentylatory (choć dobre) nie wyrabiają normy. Poszukuję zatem dodatkowych wentyli i tu proszę o poradę. Mam dokupić Fractale 1x120mm i 2x80mm, czy jakieś inne, bardziej polecacie. Wysłane z mojego Transformer Prime TF201 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Co to znaczy, że "nie wyrabiają normy"? To że masz ciepło w tej obudowie to nic niezwykłego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...