MeHow Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Witam. Mam problem. Otoz dziewczyna przywiozla do mnie swojego kompa z dziwnymi objawami... (Jest to P4 1,9 Willamate, mobo acorp(jakis;D), 256ddr elixir, hdd samsung60gb, cdrw ricoh 8x8x32, dvd liteon 16x16x32 (bodajze). Od dluzszego czasu nie mogla uruchomic komputera normalnie guzikiem, tylko musiala kombinowac TURBO+specjalny guzik na klawiaturze. Tak dalo sie uruchamiac kompa do wczoraj. Jej brat gral sobie w jakas gre i nagle komputer sie wylaczyl i odmowil uruchomienia. Nawet przy uzyciu klawiatury. Natomiast przy wlaczeniu do pradu (wlaczenie listwy) migaja lampki numlock, capslock i scrolllock. A wiec przywiozla do mnie swojego kompa i sprawdzalem co jest nie tak. Od razu podociskalem wszystkie kabelki idace od guzika wlaczajacego kompa w obudowie do plyty glownej. Nie odnioslo to zadnego rezultatu. Nastepnie sprobowalem czegos innego. Pomyslalem, ze moze padl zasilacz. I tutaj mam do was pytanie... ona ma zasilacz oczywiscie do p4... no i ja go wsadzilem do mojego kompa, w ktorym mam platforme oparta na antku AMD. Tak wiec... zasilacz sie nie uruchomil. Powiedzcie mi, czy zasilacz z p4 nie uruchomi sie na platformie z antkiem? Czy to moze wlasnie zasilka padla? Aha... dodam,ze zasilka w kompie dziewczyny to codegen300W. Dobra tak wiec czekam na odpowiedz, czy mozna odpalic amd na zasilaczu z p4, a jesli nie... to co tam moglo sie zepsuc. Mam tez mala prosbe... prosze odpisywac na forum i jesli mozna wyslac smsz z bramki plusa z pomoca na 609989701,bo teraz bede kombinowal z jej kompem i niestety moj modem bedzie offline. Prosze o pomoc, bo ten przypadek wydaje mi sie b. dziwny. Szczegolnie zalezy mi na tych sms. POZDRAWIAM MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Zasilacz powinien ruszyć . toi nie ma znaczenia jaka płyta główna czy pod P4 czy pod AMD. Prawdopodobnie płyta jej padła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Zasilacz nie pzreszkadza, nie jest rozróznany pomiedzy Intela a AMD, i to on najprawdopodobniej padl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 dokladnie. ja mam amd a jak obudowe kupowalem to tez ze jest do p4. chodzi ze jest zgodny z nim czy cos. wiec musi dzialac. a skoro piszesz ze sie nie uruchomil to pewnie kurde sie spalil :D i problemik rozwiazany :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 na moje zasilacz na bank.................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 a ja dodam od siebie ze to dodatkowe zlacze pod p4 to sciema na wiekszosci plyt - na moim starym gigabycie komp chodzil normalnie bez podlaczania tego dodatkowego kabelka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 a teraz pytanie... czy jakbym wsadzil moj zasilacz pod amd, to p4 ruszy wtedy? A drugi problem odnosnie tego nie uruchamiania kompa przy nacisnieciu powera, tylko z klawy. myslicie, ze starczy skasowac bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Jezeli w swoim kompie masz zasilacz bez wtyczki P4 to nie uruchomisz na nim kompa dziewczyny. Ja stawiam na zasilacz bo powinien AMD na nim chodzic. A skoro nie poszedl to 100% zasilka codegena :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 a teraz pytanie... czy jakbym wsadzil moj zasilacz pod amd, to p4 ruszy wtedy? A drugi problem odnosnie tego nie uruchamiania kompa przy nacisnieciu powera, tylko z klawy. myslicie, ze starczy skasowac bios?Reset biosu powinien pomuc, może ma w biosie ustawione włączanie z klawiatury. Na niektórych płytach idzie to w biosie ustawić . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakrzy Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Problem tkwi w zasilaczu. A skoro jest to Codygen to nawet na pewno w nim. Była taka seria zasilaczy że co drugi szedło do serwisu na gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 zgadza sie... poszedl zasilacz ;) juz jest w serVisie mozna zamknac topic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewarek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 To musi byc zasilacz. Kup nowy i nie bedzie problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 To musi byc zasilacz. Kup nowy i nie bedzie problemu :)hehe szybki jestes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 no takkk lewarek dobrze powiedziale hehhe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...