Skocz do zawartości
SU8Z3R0

Czy Ta Obudowa Jest Warta Uwagi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bylbym wdzieczny za ocene tej obudowy

http://www.allegro.pl/item193313557_czarna...c_express_.html

Zamierzam zbudować 2 kompy biurowe. Ta obudowa jest ladna ale zapewne kiepskiej jakości. Jest do niej zasilacz firmy bumbum.

Zastanawiam sie czy warto zaryzykować czy lepiej kupic obudowe za 100 i zasilacz za 150.

Z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, bylbym wdzieczny za ocene tej obudowy

http://www.allegro.pl/item193313557_czarna...c_express_.html

Zamierzam zbudować 2 kompy biurowe.

Jak kompy biurowe to i pewnie niezbyt wymagający konfig. Powinna wystarczyć. Jak nie przegniesz z prockiem i grafą(pewnie nie przegniesz) zasiłka tez to uciągnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na sprzęt biurowy to obudowa starczy, choć szinobi to kompletny szajs. co do zasilacza to juz bym wybral cos pewniejszego od fevera. Np DEltę DPS-350AB lub 400W z PWR_OK wtedy na bude zostaje jeszcze 100zł a zasiłka jest juz nie do ugryzienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście oglądąłem tą obudowę oraz jej wnętrze i zasilacz. Mimo, że Delta to nie jest spokojnie poradzi sobie z komputerem biurowym, o dziwo nie jest nawet głośny ten zasilacz. Co do obudowy to jestem zaskoczony jakością wykonania, blacha nie jest może najgrubsza, ale w tej cenie to rewelacja. Dodatkowo wentylator oraz panel sterujący z wyświetlaczem, czego więcej oczekiwać ?

Edytowane przez toman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świniobij ma cieniutką blachę - 0,5 mm i jest ogólnie średnio wykonany. Przekładałem do niej kumplowi bebechy. Ładne sznyty miałem potem na łapach :D Ale w cenie ok. 150 zylka takie wykonanie to raczej standard. Sharkoon Rebel i CM Elite mają po 0,6 mm. Jak się HDD na miękko da to buda nie jest taka zła. Ważne że ma miejce na 120mm na tył i na przód. Wiatrak firmowy jest dość głośnawy, ale można go spowolnić. Na mój gust całkiem twarzowa buda. LCD się średnio przydaje, ale to i tak detal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byście chcieli za takie pieniądze? Coolermastera z blachą SECC 1mm? Porządne obudowy zaczynają się od 200zł wzwyż. Choć to nie znaczy ze tańsze trzeba omijać z daleka bo śmierdzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi