seba_999 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Witam, Znajomy kupił sobie dzisiaj nagrywarkę dvd i mam ją jechać podłączyć. Ma on dość wysłużonego kompa z biura - Pentium III 1000 Mhz, jakieś mobo ze zintegrowaną intelowską grafiką, sieciówką i dźwiękówką, 256 mb ram, dysk WD 80 gb i jakiś napęd cd, nie pamiętam jaki zasilacz, ale nie jest za mocny (później napiszę jaki). I moje pytanie grzmi, czy mogę bez obaw wymienić cd-rom na nagrywarke dvd, czy lepiej wstrzymać się do zakupu nowego zasilacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Nagrywarka DVD to 10-15W więcej od cd-romu i to tylko w czasie nagrywania. Jak zasilacz ciagnął dcrom i zastąpisz go nagrywarka to nie powinien protestowac. Swoja droga Delta za 30zł z allegro podniosłaby ogólnie bezpieczeństwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Więc tak - zasilacz to Delta 120 Wat, a config poniżej: Mobo - HP Vectra VL400 (zintegrowana grafa - Intel 82815) Proc - Pentium III 1000 Mhz Coppermine HDD - WD 80 GB Napęd - Goldstar Zmierzyłem napięcia miernikiem - przy normalnej pracy: 5V -> 5,17 - 5,18V 12V -> 11,87 - 11,89V Stres SuperPI: 5V -> 5,16 - 5,17V 12V ->12,01 - 12,03 V Moim zdaniem przydałaby się wymiana zasilacza (będzie mały problem bo potrzeba micro ATX :? ) Co o tym myślicie?? Edytowane 19 Maja 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Wymiana zasilatora na mocniejsza delte to nie fortuna. Moza wymienic. Swoja droga napiecia masz w normie. Linia 12V praktycznie idealna. Z tej linii ci ciagnie palnik zreszta. Zmierz linie 3.3v bo z niej ciagnie elektronika palnika z tego co pamietam Edytowane 19 Maja 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 tak koniecznie zmień zasilacz co najmniej markowe 400w, polecam na zapas 450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 co najmniej markowe 400w, polecam na zapas 450Zapas jak stąd do Peru to on będzie miał przy zasiłce 300W. Markowe 450W to ciągnie na luzie każde SLI. No chyba, że żartowałeś a ja, bałwan, tego nie zajarzyłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 tak koniecznie zmień zasilacz co najmniej markowe 400w, polecam na zapas 450 hmm... w domu wszyscy zdrowi? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 prawie że załapaliście ;) joke ofkorz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 prawie że załapaliście ;) joke ofkorz :P No teraz czarujesz <_< Przecież z intonacji i miny wynikało, że mówisz jak najbardziej serio. A jedynie niewzruszona postawa współforumowiczów (que?) Cię przywołała do pionu. No, żeby mi to było ostatni raz bo klapsy będą :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...