Wojtek@oo Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Mój brat ma takie cudo http://wojtekatoo.webpark.pl/chlodnica_001.jpg http://wojtekatoo.webpark.pl/chlodnica_002.jpg http://wojtekatoo.webpark.pl/chlodnica_003.jpg http://wojtekatoo.webpark.pl/chlodnica_004.jpg http://wojtekatoo.webpark.pl/chlodnica_005.jpg http://wojtekatoo.webpark.pl/chlodnica_006.jpg To chłodnica (parownik) od chłodni sklepowej. Chciał to sprzedać na złom, ale go zatrzymalem :) Pomyślałem że może to możnaby wykorzystać do WC Ma spory rozstaw finów więc można obyć się bez wiatraków - tylko konwekcja! 100% ciszy! :) Co o tym myślicie? Edytowane 25 Maja 2007 przez Wojtek@oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Ozda Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Ciężko się wypowiedzieć ponieważ fotki nie śmigają (przynajmniej mi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 ja tam bym wolal sobie kupic na szrocie poldka za 20zl ;) takie bardziej kompaktowe wymiary pozatym alu mnie nie przekonuje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Rurki są miedziane, z wierzchu tylko pomalowane na końcach srebrzanką. Wymiary niestety nie do kawalerki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Na moje może się nadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Wojtek@oo Zarbisty sprzet , jak by tak wystawic na balkon w cieniu wydajnosc garantowana Sam kiedys myslalem o takim sprzecie , puscic rurki przez sciane do ogrodka tam mam duzo cienia , byloby zarabste chlodzenie ukladu . Tylko nie mialem skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> takiej chlodnicy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Jesli tylko jest szczelna to czemu by nie ;) Gabaryty tez niczemu sobie :lol::lol: Edytowane 19 Maja 2007 przez Wodnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 nada sie nada będzie nawet wydajna ale na dworze :) pozatym alu mnie nie przekonuje <_<z tego co widze to nie alu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) jest to skraplacz/parownik, wiec musi byc wykonany albo w calosci ze stali, albo cu/cu, cu/alu. Jak ma stalowe rurki to sobie odpusc i poszukaj czegos miedzianego albo chlodnicy alu. Z tego co widze, to spod farby ukazuje sie piekna miedz, czyli sie nada :). Edytowane 19 Maja 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 jak masz ogródek to to zakop :D na xs był amigo co rurki miedziane w ogródku zakopał :P bądź pierwszy w PL! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 jak masz ogródek to to zakop :D na xs był amigo co rurki miedziane w ogródku zakopał :P bądź pierwszy w PL! Zakopać to raczej nie.. ale chodzi mi po glowie czy by tego nie wywalic na poddasze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) jak masz ogródek to to zakop :D na xs był amigo co rurki miedziane w ogródku zakopał :P bądź pierwszy w PL!to już lepiej zbiornik wyrównawczy 1mx1m :wink: wtedy była by cisza gwarantowana z dobrymi temperaturami jedynie by została pompka i dyski do wyciszenia Zakopać to raczej nie.. ale chodzi mi po glowie czy by tego nie wywalic na poddasze :)w lato średni pomysł, bo moze sie okazać że temp bedzie wieksza niż normalnie ale na jesieni zdało by egzamin Edytowane 19 Maja 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Sam mam ogryzek parownika jako chłodnicę i spisuje się bardzo dobrze. Wprawdzie jest aluminiowy, dmucha nań dmuchacz 80x80 i chłodzę tylko 35W Pentium 3, ale działa. A jakby to tutaj postawić na stosownych podpórkach/stojaku/czymś tam w pionie, na kształt zalmanowego fallusa (nazwy zapomniałem)? Byłaby wprawdzie nieco gorsza konwekcja, ale łatwiej to gdzieś upchnąć niż w poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 albo przeciąć na 3 i zlutować i kompaktowe wymiary się robią to może się dobrze sprawować! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zakopać to raczej nie.. ale chodzi mi po glowie czy by tego nie wywalic na poddasze :)Ale wtedy musi być pro pompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Ale wtedy musi być pro pompa.pompa CO i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Sprzedaję to monstrum - kaski potrzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...