Skocz do zawartości
Gość

Hm nowy zestaw i pare pytan do posiadaczy athlona i P4

Rekomendowane odpowiedzi

Piter!!! co ty robisz???? nie kupuj Intela poczekaj chwile jak wyjda XP w 0,13um!. Dajmy na to ze P4 1,6 podkrecisz na 2,6Ghz. To i tak jak wiemy Amd Xp w 0,13um beda sie podobno troche gorzej krecic od p4 ale na pewno XP 1800+ w 0,13um podkrecisz do 2,1Ghz! to jest niemalze pewne!!!! A XP@2100mhz jest wydajniejszy nawet od P4@3,0Ghz!!!. Mowie ci Piter poczekaj te pol miecha az wyjda XP w 0,13um i se go sprawisz nie bedziesz musial mobo zmieniac!!!. A co do frafy to sobie kup Gf4ti4200 za 740zl sa w pcprojekt.

Orientujesz się może ile będą kosztować te Athlony ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to dzwne , Ci co maja AMD to są Agresywni :), wystarczy cos wspomniec o wydajnosci P4 i AMD to odrazu robi sie afera :(

poprostu nie lubie jak ktos kłamie
Dalem linka do testow wiec cicho mi tu.

Jak sie wydziera jeden z drugim AMD rulezz to dopiero takich rzeczy mozna nie lubiec. Proste, powiedziec cos latwo gorzej z dowodami. Ja na szczescie takich problemow nie mam.

no dales linka do testow ale ja tam widze ze amd z wolniejszym zegarem i tak kopie p4

no dziwne zeby xp 2.1 skopal p4 2.5 chlopcze zastanow sie !

ja tylko popatrzylem jak radzi sobie xp i juz wiem co jest lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.5roku jechalem na AMD mialem kilkanascie procków ale raz sobie powiedzialem pier..le ja chce miec normalnego kompa, cichego, wydajnego i przy którym nie bede musial grzebać. Poprostu musialem zmienic otoczenie.

PITer, ale cala prezyjemnosc w tym ze mozna "pogrzebac" w kompie :D

Jezeli chcesz cichy i wydajny to nie widze problemu , WC rulzz ! 8)

(co do grzebania, to robie to dla przyjemnosci, nie zebym musial, bo cos sie pie***i :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to dzwne , Ci co maja AMD to są Agresywni :), wystarczy cos wspomniec o wydajnosci P4 i AMD to odrazu robi sie afera :(

Jak sie wydziera jeden z drugim AMD rulezz to dopiero takich rzeczy mozna nie lubiec. Proste, powiedziec cos latwo gorzej z dowodami. Ja na szczescie takich problemow nie mam.

no dales linka do testow ale ja tam widze ze amd z wolniejszym zegarem i tak kopie p4

Albo niedowidze albo Ty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo niedowidze albo Ty ?
ja powiedzialem ze kopie p4 ale jakiego to niepowiedzialem !

a w testach widac ze xp 2.1 klepie p4 2.2 i to widac jak na dloni.

ale ty bys i tak wybral p4 bo to przeciez Intel ktorym jestes zaslepiony, i co z tego ze procek jest mniej wyadjny i do tego drozszy przecie to Intel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tu o wydajnosci a ten klepie w te klawisze non stop slowo cena.

Mam gdziesik cene. Dalem linka zebyscie zobaczyli jaki proc intela jest szybki. A jezeli bedzie mi chodzilo tez o cene to dam znac nowym topic`iem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.5roku jechalem na AMD mialem kilkanascie procków ale raz sobie powiedzialem pier..le ja chce miec normalnego kompa, cichego, wydajnego i przy którym nie bede musial grzebać. Poprostu musialem zmienic otoczenie.

(co do grzebania, to robie to dla przyjemnosci, nie zebym musial, bo cos sie pie***i :lol: )

Wiesz co mam juz dosc grzebania robie to z 5 Lat i mi sie nie chce wiecej, a co do WC to mam super zestawik chłodzenia ale juz go nie uzywam BOX intel Rulez :) musze sprzedać te WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co mam juz dosc grzebania robie to z 5 Lat i mi sie nie chce wiecej, a co do WC to mam super zestawik chłodzenia ale juz go nie uzywam BOX intel Rulez :) musze sprzedać te WC

No wiesz, jedni lubia tuning auta, drudzy kompa :D

Mi jak na razie podoba sie grzebanie w kompie (moze to sie kiedys zmieni?)

Dlatego kupilem Antka , nie tylko do pracy i gier, ale tez do wszelkich modow 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z wiekiem człowiek dorasta :)

Ale w pewnym momencie zaczyna sie spowrotem dziecinniec :P

Może :)

hmmmmm

chyba jestem doroslym dzieciakiem , wobec tego 8)

(zeby jeszcze zona to zrozumiala :? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

użytkownicy AMD lubią słowo CENA!!! jak jest temat o wydajności to wy zaczynacie o opłacalności. To troche nienormalne

Za jakosc sie płąci :) Intel :)

MI wydajnosc P4 1.6@2.65 odpowiada, mimo ze moj poprzedni sprzet to był Athlon Xp1700OC2200 i Epox 8K3A+ FSb183 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piter a powiedz szczerze czy ten twoj p4 po @ jest  szybszy od starego antka? (ale szczerze), juz nie mowmy tu o roznicy w mhz tylko powiedz na oko czy roznica jest duza?

No właśnie - może parę liczb dla porównania ... a dlaczego zmieniłeś ?

Fakt OC tego Pentka to coś +65% 8)

A ANtek idzie kilkanaście procent (zakładając że chłodzenie jest zaj...) :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech PITer stara [gluteus maximus] jestes :). Cos mi sie wydaje ze starsi albo dziewczyna cie pod ambicje wzieli i mowia ze sie zachowujesz jak maly dzieciak :). Zamiast grzebac przy dziewczynie :P grzebales przy kompie :P. A podaj wyniki czy ci zmiana na dobre wyszla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...