Skocz do zawartości
CKM18

Problem Z Pracą W Windowsie I Www Na Tv ( Beznadziejna Jakoś Obrazu)

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj kupiłem sobie pozłacany kabel hama uniwersalny do podłączenia tv pod pc moja płyta to Biostar TA690G AM2 ze zintegrowanym ati radeonem x1250 telewizor to panasonic 25 cali crt model : TX25MD1P ( w filmach jest ok ) ale w windowsie i ze stronami www jest kiepsko z obrazem teraz ledwo widzę co pisze , obraz jest jakby zamazany i skacze

z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez CKM18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telewizor (AFAIK) ma fabryczny/sprzętowy AA/rozmycie i nie jest to żadna nowość. Dlatego nadaje on się do konsol/filmów, ale nikt normalny nie pracuje na TV, bo po prostu się nie da. O ile pamiętam, to rozdzielczość TV jest w granicach 700 z groszami na 500 z groszami, więc do 1024x768 osiąganych nawet na 15 calach się nie umywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam, to rozdzielczość TV jest w granicach 700 z groszami na 500 z groszami, więc do 1024x768 osiąganych nawet na 15 calach się nie umywa.

Nie tv tylko sygnału. Z karty graficznej praktycznie kazdy TV jest w stanie wyswietlic 1024x768 i bez problemu mozna tyle ustawic. Domyslnie jest zwykle 800x600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Nie da rady ogladac www na tviku ;] za mala rozdzielczosc ;]

tylko jesli chodzi o tv SD

Nawet na 42" plazmie jest średnio czytelnie, wiec nie masz co plakac ;)

jesli masz na mysli stare plazmy to traktuj je jak zwykle tv SD

Telewizor (AFAIK) ma fabryczny/sprzętowy AA/rozmycie i nie jest to żadna nowość. Dlatego nadaje on się do konsol/filmów, ale nikt normalny nie pracuje na TV, bo po prostu się nie da. O ile pamiętam, to rozdzielczość TV jest w granicach 700 z groszami na 500 z groszami, więc do 1024x768 osiąganych nawet na 15 calach się nie umywa.

i znowu mowa mam nadzieje o SD tv bo lcd to juz zupelnie inna bajka

na tv LCD da sie pracowac. podlaczalem swoje 26" do lapka i stacjonarki i przy natywnej rozdzialce bylo ostro, wyraznie, czytelnie.

zgadzam sie w 100% jesli chodzi o lcd-ladny obraz i w filmach i windowsie oraz necie

i teraz pare slow zeby sprecyzowac "problem"

otoz niech nikt nie oczekuje ze w SD tv bedzie mial dobry obraz z pc a tym bardziej jesli zrobil to po compozycie czy svga!!!.

Jedyne sensowne uzycie pc i tv jest tylko kiedy tv ma zlacze pc vga lub dvi ,wtedy mozna spokojnie uzyskac ladny obraz bez zadnych problemow,takie zlacza posiadaja w wiekszosci tv lcd oraz niektore modele crt przystosowane do trybow hd ready.

Wiec powyzsze wypowiedzi sa nietrafne jesli ktos pisze ze tv nie nadaja sie do pracy z pc -tylko nalezy sprecyzowac ze chodzi o standartowe SD tv bez zlacz vga i dvi.

wiele osob pracuje na tv jako monitorze i osiagaja rezultaty takie same jak w monitorach pc poniewaz cala sprawa rozbija sie o rozdzielczosci oraz sygnal ktory wprowadzamy do pc oraz przez jakie lacze

Dlatego zamiast plakac na forum jakie to sie dziwne "rzeczy zdarzaja" nalezy wczesniej poprostu zapoznac sie ze specyfikacja danego tv-bo zadne nawet pozlacane kable nie pomoga

ps.moze twoj tv ma zlacza vga i dvi,jesli tak to wlasnie ich uzyj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, archeolog :P

Na mysli miałem plazme Thomsona kupioną ze 2-3 lata temu za 5cio cyfrową sumę, nie pamietam modelu. Podłączałem się przez DVI, obraz był o niebo lepszy niż na zwykłym najzwyklejszym TV, ale IMO jakakolwiek praca Windows/WWW/Word to pomyłka. Tylko PS2 to był miód :]

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starsze plazmy miały bodajrze 854x480 i jedna taka 42" stoi u mnie w salonie. do komputera to sie nie nadaje, ponieważ jest ryzyko wypalenia. nie chcę mieć przy oglądaniu filmów cienia górnej belki windowsa z "X" i minimalizacją. a na dole pasek start -.- podłączenie przez analogowe złącze to pomyłka (poza VGA) bo wszystko jest rozmyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starsze plazmy miały bodajrze 854x480 i jedna taka 42" stoi u mnie w salonie. do komputera to sie nie nadaje, ponieważ jest ryzyko wypalenia. nie chcę mieć przy oglądaniu filmów cienia górnej belki windowsa z "X" i minimalizacją. a na dole pasek start -.- podłączenie przez analogowe złącze to pomyłka (poza VGA) bo wszystko jest rozmyte.

... ;/

wystarczylo by dać odtwarzacz na pełny ekran ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zrozumiales...

Ekran plazmowy moze sie trwale wypalic od nieruchomych, jasnych elementow - jak np. pasek zadan wlasnie.

Jemu nie chodzilo o ogladanie filmow z kompa, tylko o prace na kompie na plazmie, a potem ogladanie "ducha" paska zadan w trakcie filmu np. z DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi