gras Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Siema mam taki problem 1. do komputera mialem podlaczone 2dyski (80gb i 300gb) 2. odlaczylem dysk 80gb i zostawilem sama 300`setke ... 3 wlaczam komputer i lipa w czasie uruchomienia cały czas miga taki znaczek w gornym lewym rogu ekranu " _ " 4 nastepnie podlaczam spowrotem 80 i to samo nadal miga _ ... 5 zostawiam sama 80 i nadal miga ... 6 wlaczona 80 \ wlaczone 300 \ wylaczone \ wrzystko mialo takie same rezultaty cały czas migał znaczek _ ... dodam jeszcze ze w biosie wykrywa mi tylko dysk 80GB ... 300 niewykrywa niewiem czy to jakis bug czy poprostu sie spalił ? (ale to niemozliew bo JAK ?) prosze o szybka odpowiedz thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Sprawdzamy wszystkie kabelki itd :) Potem odpalamy kompa i wskazujemy mu ten hdd na ktorym jest os ;] Wczesniej jeszcze mozna przy pomocy dyskietki startowej sprawdzic stan wszystkich dyskow Edytowane 19 Maja 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 pierwsze podstawowe pytanie: na ktorym dysku byl system ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 coś z kabelkami może być nie tak, u mnie miewałem takie sytuacje jak miałem kijowy zasilacz i wystarczyło, że ruszyłem kabelkiem - skutek był taki, dysk Sata (na nim mam system) nie odpalał :blink: . Taka kreseczka też mi mryga jak mam pamięci na 2t, po zmianie na 1t w ogóle sie nie pojawia :blink: ale to raczej nie jest powód Twojego problemu ;) Sprawdź wszystkie kabelki, podaj konfig i czy te dyski to Sata czy ata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gierek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 1.na ktorym dysku miales system? 2. czy ww prawidłowy sposob podłaczyłes kompa? 3. odpal linuksa jakeigos z płyty i zobacz stan dyskow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...