lewy Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Dzisiaj do Seagate Barracudy ATA 60gb dokupiłem Samsunga p120 ATA 250gb. Ustawiłem zworke na piny 7-8(pierwsze 2 od lewej) w starym dysku, Samsung jest bez zworki, czarną końcówke taśmy do Seagate'a a szarą do Samsunga. PO włączeniu komputer zacina się na wykrywaniu dysków, nawet do biosu nie chce wejść. Co zrobić, żeby dzialało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Poczytać opisy na obudowach dysków. Ponieważ mam Seagate, to myślę iż on jest dobrze ustawiony. Problem zapewne stanowi Samsung. Ewentualnie taśma, ustawienia bios lub jego zbyt stara wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 udało mi sie podłączyć obydwa dyski na oddzielnych wejściach(cd-rom wyłączony), żeby zgrać dane ze starego na nowy dysk. Jedno ale - druga partycja na starym dysku nie działa. Można wejść tylko do niektórych folderów, gdy próbuje do reszty, to wyświetla sie taki komunikat: "nie można wykonać żądania z powodu błędu urzadzenia We/Wy". Co zrobić, żeby skopiować dane z partycji #2 na samsunga ? Czy zanim zaczne korzystać z samsunga, powinienem go sformatować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 A włączona w Windows obsługa dużych dysków? Wygląda na limit 137GB lub uszkodzony dysk. Info szukaj w FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) już po sprawie, taśma była walnięta : :mur: Edytowane 21 Maja 2007 przez lewy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...