Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Dobra panowie krótka piłka ;] Jest do wydania 2000zł i chciałbym z tego złożyć najlepszy zestaw ;] Chciałbym wszystko kupić w Krakowie więc biore pod uwage tylko takie sklepy jak: Apollo, PCprojekt, Bitcomputer, reset itd. ;] Ale jest jedno ale, bardzo waham sie co do mobo, mianowicie, jak już to wybieram między Abitem AB9 a MSI P6N, ale znowu słyszałem że na I965 trzeba mieć dobre pamięci ;| Nie wiem czemu przecież ten abit posiada dzielniki....co do MSI to podobno chipset nvidii ma słabą wydajność w Superpi i mocniej sie grzeje= mam mentlik w głowie :-| I jeszcze jedno co do mobasa, w bitcomputer jest Gigabyte P35 DS3R, warto przesiadać sie i jednocześnie dopłacać 90zł do P35?? Kolejna sprawa to pamięci.....Goodram, Kingston....Patriot.....A-dat niema w żadnym z w.w sklepów ;/ Wstępnie konfiguracja wyglądała by tak: CPU: Core 2 Duo E4300 Mobo: Abit AB9/ MSI P6N RAM: Goodram??Kingston?? A może patrioty... Grafa: Palit 7900GS 256mb HDD: Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB ST3250620AS Zasilacz: Huntkey HK-350AP (zamówi sie w zenfiście)/ lub dołorze do BeQuieta SP 450W ;] I jakaś tam buda Pomóżcie panowie Edytowane 20 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 e4300 abit ab9 2x1gb goodram 667mhz reszta ok. zasilacz, jezeli ci nie starczy hajsu, mozesz zmienic na amacrox warrior. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 W apollo nie widze 2x1GB goodramów ;/ Jak kupie osobno dwie kości to duże ryzyko że nie zaskoczą w dualu? A i czy pozwolą rozwinąć skrzydełka temu E4300 na Ab9?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/27313 a co to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Heh fakt, chyba oślepłem :P No dobra to w takim razie jestem zdecydowany zdaje sie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 CPU: Core 2 Duo E4300 Mobo: MSI P6N SLI-FI Grafa: Palit 7900GS 256mb HDD: Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB ST3250620AS Zasilacz: Huntkey HK-350AP Czy te Goodramy ladnie pojda pod ten zestaw w dualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 mozesz sie tez zastanowic nad: e4300 msi p6n sli platinum 2x1gb goodram 667mhz galaxy gf 7900gs super 600/1600 cooler master wd caviar wd3200aaks be quiet! straight power 450w zalezy ile cie wyniesie za wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Zastanawiałem sie też nad taką konfiguracją ale nigdzie niema tej wersji ,,super,, Galaxy ;/ ten WD-ek lepszy niż Seagate?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Wg. testu z naszego zacnego PPC ten WD jest lepszy od SG, a przy okazji cichszy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Przecież zasilacz już masz Huntkeya to po co nowy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Komp narazie będzie dla brata ;] Co do tego dysku to 320GB nie będzie raczej potrzebne, więc to 250GB od Seagate chyba nie będzie złe co?? :wink: Chyba że wersja 250GB tego WD jest równie dobra :P Edytowane 20 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Bierz w Apollo (wszystkiego niestety tam nie ma płyta główna i karta graficzna jest za to w PCProjekcie). Abit AB9 - 390 zł GeForce 7900 GS Palit 256MB - 490 zł Amacrox Warrior AX450-PNF - 148 zł GoodRam DDR2 2x1GB 667MHz - 229 zł Intel Core2 Duo E4300 - 389 zł Seagate Barracuda 250GB 16MB - 229 zł Scythe Ninja Plus ver. B - 135 zł Aplus Case Qubic CS-3010 - 130 zł Arctic Cooling Arctic Fan 12L - 16 zł Ja kupuje taki zestaw i kosztować mnie to będzie koło 2300 zł (razem z kosztami przesyłki). Biorę zasiłkę na Allegro, obudowę i coolery w Mastercom. Ofc. jak nie będzie kręcił to nie bierz takiego drogiego chłodzenia. Możesz także wziąć jakąś tańszą budę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 W apollo jest tylko Amacrox 400W i 500W :wink: Męczą mnie dalej te ramce, sporo osób poleca Kingstony ponoć nieźle sie kręcą, są w apollo też po 230 :P jak nie będzie kręcił to nie bierz takiego drogiego chłodzenia. On nie ale ja tak :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 a czy zasilacz cheiftec 450 W uciagnie taki zestaw jaki podaje kolega (za okolo 2000 zł, z takimi samymi podzespolami)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 raczej napewno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 a czy zasilacz cheiftec 450 W uciagnie taki zestaw jaki podaje kolega (za okolo 2000 zł, z takimi samymi podzespolami)? Bez problemu ;] Gorzej z ciszą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 jest sporo tanszy od bequiet (okolo 100 zł) a tego Huntkeya ktorego wszyscy polecają to NIGDZIE w Warszawie nie mogę znaleźć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 a nie mozesz zamowic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 nie chce robic OT ale szkoda mi kasy na przesylke :) Do tego jeszcze nie wiem dokladnie ile kasy bede mial :) moze nawet ponizej 2k :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdaS. Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 A czy pod taki zestaw mniej wiecej AMACROX Warrior AX400-PNF bedzie dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DriviX Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) nigdzie niema tej wersji ,,super,, Galaxy ;/ Hmm, a czasem to nie jest ta: Galaxy GF 7900GS 256MB 265Bit CM PCI-E DDR3 1.2 ns ?? Edit: Ta: http://www.apollo.pl/store/show_detail/33367 Apollo zrobilo małą promocję... i zostaje tylko 40 zł różnicy między palitem. junioor? Edytowane 21 Maja 2007 przez DriviX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 A czy pod taki zestaw mniej wiecej AMACROX Warrior AX400-PNF bedzie dobry?da rade ale nie można będzie robić już jakiegoś mega OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 bierz huntkeya 350w. (jego rzeczywista moc wynosi ok. 450w a w amacroxie masz tylko 350w co moze nie wystarczyc) junioor?hmmm? slucham? B-) a co do msi p6n sli-fi to ja bym go raczej nie bral. podobno baardzoooo sie chipset grzeje (radiatorki za male) dolozylbym chetnie do msi p6n platinum (NA PRAWDE!) co do chlodzenia na proca to arctic freezer 7 wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DriviX Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 mozesz sie tez zastanowic nad: galaxy gf 7900gs super 600/1600 cooler master ale nigdzie niema tej wersji ,,super,, Galaxy ;/ Hmm, a czasem to nie jest ta: Galaxy GF 7900GS 256MB 265Bit CM PCI-E DDR3 1.2 ns ?? junioor? Poleciłeś grafę... Fredek nie mógł jej znaleść, więc głównie pytanie: "Hmm, a czasem to nie jest ta" kierowane było do Ciebie. Pozdrawiam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Ale nie, chodziło mi oto że nigdzie w KRK niema tej ,,super,, ;] a co do msi p6n sli-fi to ja bym go raczej nie bral. podobno baardzoooo sie chipset grzeje (radiatorki za male) dolozylbym chetnie do msi p6n platinum (NA PRAWDE!) Uff noto teraz jestem jeszcze bardziej zdecydowany na AB9 ;] Ramce biore albo Goodramy albo Patrioty LLK :huh: Na OCZ-e mi nie wystarczy.... Ostatecznie wyglądało by to tak: CPU: E4300 Mobo: Abit AB9 RAM: Goodram 2x1GB 667mhz/ Patriot LLK 2x1GB 667mhz Grafa: Palit 7900GS HDD: Tu chyba sie jednak na 160GB zdecyduje, 250GB raczej nie będzie potrzebne a dołoży sie do tych Patriotów Zasilacz: Huntkey HK-350AP Buda: jakiś tam Modecom za 100zł ;] Edytowane 21 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DriviX Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Ale Proline mieści się w Krakowie: Sklep ProLine Kraków (Armii Krajowej) Armii Krajowej 6 Sklep ProLine Kraków (Krowoderska) ul. Krowoderska 65A Na cenetrali mają dużo tych kart... można zamówić w sklepie, a przywiozą do oddziału w Krakowie. Po za tym w apollo są te karty, a jak w pierwszym poście napisałeś, te sklepy Cię interesują: >link< Dodam, że troszkę zrobili promocję o kosztuje teraz 533 zł. Ale Twoja decyzja jaka k. graficzna bardziej Ci odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Po za tym w apollo są te karty, a jak w pierwszym poście napisałeś, te sklepy Cię interesują: >link< Dodam, że troszkę zrobili promocję o kosztuje teraz 533 zł. Ale Twoja decyzja jaka k. graficzna bardziej Ci odpowiada. Ale to jest chyba zwykła Galaxy 7900GS zegary 540/1500 a nie 600/1600 ;] Proline faktycznie jest w Krakowie, ale widze że pustki w magazynie :/ Powiedzcie jeszcze co myślicie o tych Patriotach ;] Warto sie w nie pakować czy GoodRamy stykną? Edytowane 21 Maja 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 jak chcesz to bierz te patrioty. napewno gorsze nie beda :D Poleciłeś grafę... Fredek nie mógł jej znaleść, więc głównie pytanie: "Hmm, a czasem to nie jest ta" kierowane było do Ciebie.jedna i ta sama <_< zastanow sie takze czy zamiast dokladac do ramu nie dolozyc do plyty glownej i wziac msi p6n sli platinum (ramow nie potrzeba do niej lepszych, bo procesor podkrecasz bez podkrecania ramow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) @Fredek jak masz kase to bierz patrioty :) jak nie to kingstony , goodramy. a i ja na twoim miejscu nie bral bym msi, ktora poleca junioor tylko abita AB9 ;) Edytowane 21 Maja 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Dobra co do ramków to jestem zdecydowany ;] a i ja na twoim miejscu nie bral bym msi, ktora poleca junioor tylko abita AB9 icon_wink2.gif Czemuż to?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...