Yeti 666 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Chodzi mi o optymalizacje wartości TTL, MTU, RWIN dla połączenia internetowego przez lan. I co może być powodem że np. mam kłopaty z wyświetlaniem strony Tweak'a a Kazaa ciągnie z prędkością 11-15kbs ?? Taką prędkość podaje firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 powodem moze byc slaby routing , "zadlawienie sie" ktoregos z serwerow po drodze (czeste w polpaku) a wartosci mtu i rwin to imho indywidualnie sie ustawia w zaleznosci od danego lacza natomiast ttl nie powinien stwarzac zadnych klopotow bo to jest time-to-live dla danego pakietu chyba ze masz wiecej niz 128 pinga do pierwszego serwera po lanie (co jest malo prawdopodobne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 To w takim razie skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wartości MTU i RWIN ?? I czy powinny być zainstalowane jakieś inne protokały oprócz TCPIP ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no, a czy korzystasz z jakis uslug ktore dzialaja na czyms innym niz tcp/ip? np, z jakiegos serwera NetWare? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Chodzi mi konkretnie o NetBios ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...