Skocz do zawartości
KaxxL

Co Najlepiej Kupic W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Juz wiem ile by kosztowala paczka etc i tutaj moje pytanie co najlepiej kupic w USA 8O

Ze sprzetu komputerowego to myslalem o jakis skillowych do o/c ramach i procesorach C2D i tazke o torbach do laptopokikow i jakis ubrankach

a co Wy polecacie?

Pozdro

WitamTak jak w temacie nie ogarniam tej strony nie wiem jak sprawdzic koszty wysylki FROM:BATON ROUGE, 70801, UNITED STATESTO:RADOMSKO, 97-500, POLANDPaczka : 10kgPrzesylka najlepiej lotnicza ale nie z okreslonym terminem dostarczenia Jaki by byl koszt w DHL i UPS PS: UPS ogarnolem ale nie umiem ustawic na nie okreslony termin przesylki i mi wychodzi ze koszt to : 500USDWiem ze jestem nub ale pomozciePozdro!
Edytowane przez KaxxL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zadzwonić i się spytać wtedy dostaniesz prawdziwy koszt przesyłki, a nie orientacyjny. Paczke z USA możesz też wysłać USPS'em chyba nawet taniej wyjdzie ja za paczkę ok 5kg płaciłem 50USD termin dostarczenia to ok 10 dni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

termin dostarczenia to ok 10 dni...

a nawet do 17 dni. Poczta polska korzysta z usług podwykonawców i NIE bierze za nich odpowiedzialności. Nie da się nawet sprawdzić która firma dostarczała (a jest ich milion).

Każda paczka która do mnie wędruje jest opóźniona a niektóre nawet były otwierane. Kiedyś znajomy przysłał mi odżywki pakerniane (legalne) to część była rozpruta i sklejona taśmą. Nie mam pytań.

Poza tym masakrycznie giną paczki przy wjeździe do tego kurde kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz cennik USPS, nigdy nie miałem problemu z paczkami z US nadanymi tą firmą. Przykładowo przesyłka z San Francisco leciała 8 czy 9 dni z weekendem.

Co do paczek z UK mam mieszane uczucia:

UK -> PL przyszła w 3dni od nadania ichną pocztą

PL -> UK przyszła w ciagu 3 tygodni

PL -> UK wróciła do mnie po 3 miesiącach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@djsilence

Nie rozumiem co tu ma poczta polska ;]

djsilenceowi chodziło chyba o wysyłke Polska>>>USA za pośrednictwem Poczty Polskiej...

@KAX_

Do biura w USA ? Przez telefon sie nie dogadam

Coz czekam dalej

pozdro

8O To na polskiej infolinii DHL nie uzyskamy takich informacji? Zawsze też można maila naskrobać....

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt do paintball'a 8O Ceny o ponad 50% niższe niż w Polsce. Sam w tym tygodniu będę zamawiał ale na własny użytek. Jeśli będziesz zamawiał więcej niż jedną sztukę tego samego towaru to licz się z tym, ze prawdopodobieństwo naliczenia cła i podatku wzrasta kilkukrotnie, bo o ile przy jednym przedmiocie spokojnie przejdzie jako gift to już przy większej ilości tak łatwo nie będzie. Jeśli zaś chodzi o sprzęt komputerowy to najlepiej zamawiać wersje OEM wtedy można napisać, że sprzęt używany....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki za info bo kolega z usa mi moze pozamawiac rzeczy ale nie wiem dokladnie co bo nie chce zamawiac juz czegos co jest tylko byc jeden krok do przodu ew cos co zejdzie dlatego myslalem o ramach i torbach na notebooki

@Kax

dzieki za info 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt do paintball'a 8O Ceny o ponad 50% niższe niż w Polsce. Sam w tym tygodniu będę zamawiał ale na własny użytek. Jeśli będziesz zamawiał więcej niż jedną sztukę tego samego towaru to licz się z tym, ze prawdopodobieństwo naliczenia cła i podatku wzrasta kilkukrotnie, bo o ile przy jednym przedmiocie spokojnie przejdzie jako gift to już przy większej ilości tak łatwo nie będzie. Jeśli zaś chodzi o sprzęt komputerowy to najlepiej zamawiać wersje OEM wtedy można napisać, że sprzęt używany....

co do sprzętu komputerowego to chyba nie do końca jest tak, ja za dwie nowe karty w oryginalnych pudełkach w foli w jednej paczce nie płaciłem (co prawda były to Voodoo 2:) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do sprzętu komputerowego to chyba nie do końca jest tak, ja za dwie nowe karty w oryginalnych pudełkach w foli w jednej paczce nie płaciłem (co prawda były to Voodoo 2:) )

Tak się zapytam w ogóle to otwierana była przez celników paczka, czy dotarła w stanie nienaruszonym? Jeśli w nienaruszonym to masz to szczęście, ze nie sprawdzali zawartości, więc nie pisz, ze "nie do końca tak jest"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi