wojkom64 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Nabyłem niestety takowe nośniki dobrze, że tylko 8 sztuk. Cena tylko 1.29 w slimie. Myślałem, że będą dobrze działać tak jak CDR XDISC BASIC (niebieskie). Jak sie okazało moja leciwa nagrywarka Samsung SW-206 6x4x24 owszem wykrywa te płytki ale po nagraniu płytka jest jakby pusta i już nadaje sie do niczego. U kumpla na LITE-ON 40x te same plytki choć jest napisane na nich: certifed up to 40X, wypalają sie, lecz podczas wypalania bardzo skacze prędkość. Ostanio chcielismy zgrac filmik z tej płytki na dysk i niestety transfer czasami spada ponizej 1x na tych "zajebistych" nosnikach. Szczerze odradzam zakupu tego dziadostwa juz PLATINUM jest dużo lepszy. Proszę o komentarze jeżeli ktoś zetknął się z tymi fajansowymi płytkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Nabyłem Szczerze odradzam zakupu tego dziadostwa juz PLATINUM jest dużo lepszy.quote] co ty chesz przecierz platinum jest b.dobrym nosniekiem, nagrywam na nich o 1,5 roku anie jednej nie zepsułem :twisted: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 co ty chesz przecierz platinum jest b.dobrym nosniekiem, nagrywam na nich o 1,5 roku anie jednej nie zepsułem :twisted: :D dokladnie PLATINUM - 24x i 40x sa z firmy RITEK (czyli to samo co np TDK, Philips, Dysan itd) - dopiero teraz 48x sa od ACER i ciekawe jak z nimi bedzie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 to dlaczego jak mam pltiniumki to nagrywa mi maxymalnie z prędkością 12x, chociaż jest zagwarantowane 40x ????? kupiłem tdk i verbatim i nagrywa mi z maxymalną prędkością (32x) ogólnie moge jeszcze odradzić płyty marki esperanza (shit jakich mało) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojkom64 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Chodziło mi, że Xdisc Economy to kompletny syf. A Platinumki są bardzo dobre. Źle mnie zrozumiałeś. Pozdroofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 nowe platinumki 48x suxx . przedwczoraj na 3 próby 3x error performing laser power calibration. zresztą po experymentach na różnym towarze i tak da best w konkurencji cena/jakość pozostają dla mnie verbatimy pastel w slimach za 1.69 i nie ma co 20gr oszczędzać żeby potem robić w majty czy się wypali czy nie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgodzę sięco do zwykłych esperanza - ale czarne są zarypiste - teraz nagrywam na czarne sigmy (to są przedruki z czegoś tylko nie mogę odczytać z czego) i też są git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 wiec ja platinumy baaaardzo sobie chwale, a te xdisci mam zakupilem za 8zl 10sztuk w kopertach na targach i nagrywa i wykrywa. Wiec powiem ze ja serio komplenie ic do tych plytek nie mam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Nabyłem niestety takowe nośniki dobrze, że tylko 8 sztuk. Cena tylko 1.29 w slimie. Myślałem, że będą dobrze działać tak jak CDR XDISC BASIC (niebieskie). Jak sie okazało moja leciwa nagrywarka Samsung SW-206 6x4x24 owszem wykrywa te płytki ale po nagraniu płytka jest jakby pusta i już nadaje sie do niczego. U kumpla na LITE-ON 40x te same plytki choć jest napisane na nich: certifed up to 40X, wypalają sie, lecz podczas wypalania bardzo skacze prędkość. Ostanio chcielismy zgrac filmik z tej płytki na dysk i niestety transfer czasami spada ponizej 1x na tych "zajebistych" nosnikach. Szczerze odradzam zakupu tego dziadostwa juz PLATINUM jest dużo lepszy. Proszę o komentarze jeżeli ktoś zetknął się z tymi fajansowymi płytkami. MOze po prostu trafiłes trefną serie, to się zdarza. Zawsze przynajmniej kilka opakowań z serii nie spełnia wymagań dobrego nośnika. Sprzedawca wiedząc ze ma na stanie zwaloną serie daje dla niej atrakcyjną cene by się tego jak najszybciej zbyć (nie mozna powiedziec ze 1,29 za slima to wygórowana cena). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Chodziło mi, że Xdisc Economy to kompletny syf. A Platinumki są bardzo dobre. Źle mnie zrozumiałeś. Pozdroofka nie zrozumiałem cie źle, poprostu chciałem podkreślić też jakość platiniumek, mimo tego że mają deklarowaną prędkość zapisu 40x, maxymalnie co można z nich wyciągnąć to 12x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 nie mozna powiedziec ze 1,29 za slima to wygórowana cena hmmm, no nie wiem 1,29 za jakiś badziew ? to dwukrotnie za dużo !!! za 1,39 mam TDK D-View 700 48x w slimach a za 33 zeta mam 20-pak slimów verbatim (super azo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Badziew nie badziew 1,29 to nie majątek. A jak chce się miec pewnosc w co się inwestuje to proponuje kupowac markowe produkty. P.S Szkoda ze u mnie na wiosze nie jest tak tanio, TDK D-View 700 48x w slimach musze płacic cos koło 1,50 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 to dlaczego jak mam pltiniumki to nagrywa mi maxymalnie z prędkością 12x, chociaż jest zagwarantowane 40x ????? kupiłem tdk i verbatim i nagrywa mi z maxymalną prędkością (32x) ogólnie moge jeszcze odradzić płyty marki esperanza (shit jakich mało) 1. sprawdz programem CDRIdentifier'a - nie chcialo automatycznie ustawiac deklarowanej predkosci a po jej recznym ustawieniu kilka plytek bylo nie do odczytania i takie tam 2. swego czasu Esperanza + CD-ROM LG 52x = rozpierdziucha plytki :evil: - jak jest teraz to nie wiem bo nie uzywam ani jednego ani drugiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Nabyłem niestety takowe nośniki dobrze, że tylko 8 sztuk. Cena tylko 1.29 w slimie. Myślałem, że będą dobrze działać tak jak CDR XDISC BASIC (niebieskie). Jak sie okazało moja leciwa nagrywarka Samsung SW-206 6x4x24 owszem wykrywa te płytki ale po nagraniu płytka jest jakby pusta i już nadaje sie do niczego. U kumpla na LITE-ON 40x te same plytki choć jest napisane na nich: certifed up to 40X, wypalają sie, lecz podczas wypalania bardzo skacze prędkość. Ostanio chcielismy zgrac filmik z tej płytki na dysk i niestety transfer czasami spada ponizej 1x na tych "zajebistych" nosnikach. Szczerze odradzam zakupu tego dziadostwa juz PLATINUM jest dużo lepszy. Proszę o komentarze jeżeli ktoś zetknął się z tymi fajansowymi płytkami. doooooookladnie mam troszke nowsza od twojej tez samsunga 8 4 32 i tak sxamo mam z tymi cd- power calibraqtoin error wydaje sie ze albo syfne albo cos dodają(inne skladniki_ do nich ze moze w szzybszych napedach jest lepiej .. np jak cdrw te do szybszych napedoww(powyzej 4x) u mnie tak samo reaguje wiec moze byc po czesci to niestety mam obawy ze do apedow strszych moze zaczac brakowac cdr ze wzgledu na zmiany techniczne w prod cdr z czasem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A ja urzywam obecnie Akoss wcześniej Platinum. Ale najlepsze są Flamingo takie różowiutkie to się do niczego nie nadaj nagrywanie najwyrzej 4 bo potem nie czyta to są chyba płytki dla tych co lubie wieszać CD pod lusterkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 U mnie Datex-y, hit-y, Mint-y max 16 idą, a napisane jest na pudełkach x32 lub x40. Zauważyłem ze jak kupie płytke w cenie powyzej 1,50 (nie zawsze, ale dość często) np po 80 gr to max 16 idzie. Jeżeli chodzi o sprzęt do nagrywania to mam Asusa x32 więc tyle powinny ciągnąc płytki dostosowane do 40, a tu du... - recordują się 16 buuuuu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...