Skocz do zawartości
AdaS.

Prosze O Ocene Konfigu Do 3000zl Dla Gracza.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, składam kompa i oto moje dzieło. Max co moge dac to 3000zl. Przeznaczony on bedzie raczej do grania. Prosze o opinie, porady.

Z gory dziekuje za pomoc.

post-22210-1179705284_thumb.jpg

Edytowane przez AdaS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie, wezme 7900gs Galaxy z apollo, a z komputronika biore oprocz monitora(bo jest najtaniej) jeszcze naped i wentylatorek, zeby laczna kwota przekroczyla 999zl wtedy mam kuriera za pobraniem za friko, wiec chyba jest ok;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bedzie krecony (chyba ze ustawie procka troche wyzej i tak zostawie) W sumie dobrze ze wezme Galaxy to bedzie od razu przetaktowany (bo to nie ja bede go uzywac) Dlaczego abit ab9? W czym (oprocz oc) MSI jest gorsze? Narazie chlodzenie zostanie boxowe. Wzialem tylko dodatkowy fan do wyciagania powietrza z budy - zawsze te pare stopni mniej, a koszt 11zl smieszny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e4300 + arctic freezer 7

msi p6n platinum albo msi p6n sli-fi, tylko że w tym drugim przypadku przy sporym o/c nalezy zainwestowac w nowe radiotorki na chipsety

2x1gb goodram 667

wd caviar wd3200aaks

galaxy gf 79OOgs super

samsung sh-182m

benq fp93gp podobno bardzo dobry monitor (zajrzyj ogolnie do dzialu z monitorami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No spoko, ale po pierwsze musze sie zamknac w 3000zl a po drugie to ten zestaw nie jest do mega OC (jak narazie). Boxowy wentylek + 8cm wyciagajace wystarczy na sam poczatek przeciez. W miare potrzeb mozna rozbudowac system chlodzacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz racje, troche mnie ponioslo.

w takim razie bierz:

e4300

abit ab9/msi p6n sli-fi (wyboru dokonaj sam)

2x1gb goodram 667

wd caviar wd3200aaks

samsung sh-182m

galaxy gf 7900gs super 600/1600 cooler master

huntkey 350w

Edytowane przez junioor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego upierasz sie na Caviara? ;)

Bralbym Huntkey'a ale nie wiem czy jest sens doplacania do niego 89zl... (to jest az 80% ceny Warriora(ktory tez jest spoko), a nie sadze ze huntkey jest o 80% lepszy...) Wybralem takie optimum i trzymam sie granicy 3000zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi