necran Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 W najblizszym tygodniu zamierzam sobie kupic kompa. I nadal nie wykonalem ostatecznego wyboru karty graficznej. Zastanawiam sie miedzy dwoma modelami GALAXY GeForce 8600GE 256MB DDR3/128b 560 zł Karta GeForce 7900GS Galaxy 256MB CoolerMaster 540zł Cenowo obie karty galaxy sa porownywalne. 7900GS w obecnych grach wygrywa wydajnoscią z 8600GT oraz (nieznacznie) z 8600GE, jedank chcialbym zeby karta sluzyla mi dosyc dlugo - komp w tej kofguracji mialby mi posluzyc jakeis 2 lata. Wiec wchodzi w gre obsluga DirectX 10. Dlatego tez byl bym sklonny do 8600 GE. Zwlaszcza ze po podkreceniu moge miec z tego 8600 gts :) Wiec co byście mi radzili wybrac? Dlatego tez powidzcie mi: jak jak sadzicie - kiedy pojawia sie gierki oblugujące jedynie directx 10? (Nie chodzi mi o gry w ktorych bedzie alternatywna opcja aby go wykorzystac, gdyz jestem w stanie przezyc bez tych paru dodatowych efektów). Aha - nie jestem jakims maniakaiem gier - w zwiazku z tym nie musi mi wszytko smigać w rozdzielczości 1600x1200 i przy ustawieniach na max detali. Jednak chcialbym zeby przy wysokich detalach i rozdzielczosci 1024x768 gierki chodzily mi w miare plynnnie (rowniez na grach ktore wyjda w przyszlosci). Tak wiec prosze o wasze wypowiedzi - co wybrac i dlczego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Moim zdaniem lepiej 7900gs brać. Przez 2 lata spokojnie sobie popykasz w nowe gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Tez sadze, ze lepiej 79GS, a jesli juz 86 to nie GE, a Palita Sonic - taniej, a wydajnosc po OC porownywalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DriviX Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Tak jak poprzednicy: bierz Galaxy 7900GS w apollo już po 533zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...