Skocz do zawartości
necran

Prosba O Pomoc W Wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

W najblizszym tygodniu zamierzam sobie kupic kompa. I nadal nie wykonalem ostatecznego wyboru karty graficznej. Zastanawiam sie miedzy dwoma modelami

GALAXY GeForce 8600GE 256MB DDR3/128b 560 zł

Karta GeForce 7900GS Galaxy 256MB CoolerMaster 540zł

Cenowo obie karty galaxy sa porownywalne. 7900GS w obecnych grach wygrywa wydajnoscią z 8600GT oraz (nieznacznie) z 8600GE, jedank chcialbym zeby karta sluzyla mi dosyc dlugo - komp w tej kofguracji mialby mi posluzyc jakeis 2 lata. Wiec wchodzi w gre obsluga DirectX 10. Dlatego tez byl bym sklonny do 8600 GE. Zwlaszcza ze po podkreceniu moge miec z tego 8600 gts :)

Wiec co byście mi radzili wybrac? Dlatego tez powidzcie mi: jak jak sadzicie - kiedy pojawia sie gierki oblugujące jedynie directx 10? (Nie chodzi mi o gry w ktorych bedzie alternatywna opcja aby go wykorzystac, gdyz jestem w stanie przezyc bez tych paru dodatowych efektów).

Aha - nie jestem jakims maniakaiem gier - w zwiazku z tym nie musi mi wszytko smigać w rozdzielczości 1600x1200 i przy ustawieniach na max detali. Jednak chcialbym zeby przy wysokich detalach i rozdzielczosci 1024x768 gierki chodzily mi w miare plynnnie (rowniez na grach ktore wyjda w przyszlosci).

Tak wiec prosze o wasze wypowiedzi - co wybrac i dlczego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi