Skocz do zawartości
SnC91

Płyta Główna

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych 2 również wybrałbym Abita.

EDIT:

Nie ma sensu dokładać do PRO, a moim zdaniem chipset P965 jest lepszy od nVidiowego. Poza tym nie przepadam za firmą MSI.

Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral Abita AB9 , ale bez PRO .

Z tych 2 również wybrałbym Abita.

Dlaczego bez pro. Ty byś brał. Uzasadnij mi twoją odpowiedz bo twoja odpowiedz mi nic nie pomaga nad wyborem płyty :) // Pozdrawiam

Edytowane przez SnC91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja po ostatnich testach na pclabie bralbym msi p6n sli platinum, albo msi p6n sli-fi, tylko ze w tym tanszym przypadku wypadaloby zainwestowac w jakies chlodzenie, poniewaz system chlodzenia na tej plycie jest niezbyt wydajny i mozna sie poparzyc <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja po ostatnich testach na pclabie bralbym msi p6n sli platinum, albo msi p6n sli-fi, tylko ze w tym tanszym przypadku wypadaloby zainwestowac w jakies chlodzenie, poniewaz system chlodzenia na tej plycie jest niezbyt wydajny i mozna sie poparzyc <_<

Tyle to ja też wiem.... :/ Edytowane przez SnC91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaaa no i co z tego ze wiesz jak nie wyciagasz wnioskow?

wszystko zalezy od tego ile masz hajsu. na msi p6n mozesz zaoszczedzic, poniewaz nie musisz wydawac fortuny na pamieci. wystarczy ze kupisz 2x1gb goodram 667mhz i ci styka, poniewaz nie musisz ich podkrecac - podkrecasz tylko procka.

jezeli masz wiecej hajsu to bierz abita i nie pruj sie.

Edytowane przez junioor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam e4300 @ 3ghz na msi p6n sli fi - wszystko smiga pieknie radiatory mozna normalnie dotknac. Jezeli chcesz robic jakies ekstrymalne oc i mocno podniesc napiecia to wtedy mozna sie zastanowic nad innym chlodzeniem. Pozatym teraz malo ktory e4300/e4400 leci powyzej 3ghz.

Abit ma jedna podstawowa wade - ciezko go dostac :)

pozatym troche ubozsze wyposarzenie, ktore rekompensuje lepze mozliwosci OC. Ale tak jak juz wspominalem na msi e4300 do 3-3.5 poleci spokojnie, a szansa ze trafisz na procka ktory poleci wyzej jest jak trafic w totka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi