SnC91 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zastanawiam się którą płytę wybrać, która jest lepsza wydajniejsza. Myślę tak nad Microstar P6N SLI-FI lub Abit AB9 Pro Pomóżcie mi coś wybrać // Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 ja bym bral Abita AB9 , ale bez PRO . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Z tych 2 również wybrałbym Abita. EDIT: Nie ma sensu dokładać do PRO, a moim zdaniem chipset P965 jest lepszy od nVidiowego. Poza tym nie przepadam za firmą MSI. Edytowane 21 Maja 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) ja bym bral Abita AB9 , ale bez PRO . Z tych 2 również wybrałbym Abita. Dlaczego bez pro. Ty byś brał. Uzasadnij mi twoją odpowiedz bo twoja odpowiedz mi nic nie pomaga nad wyborem płyty :) // Pozdrawiam Edytowane 21 Maja 2007 przez SnC91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 po prostu nie ma sensu dokladac do PRO :] z tego co widze to roznia sie tylko iloscia zlacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 po prostu nie ma sensu dokladac do PRO :] z tego co widze to roznia sie tylko iloscia zlacz.Powiedz mi jeszcze dlaczego byś nie wybrał MSI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 chipset, ktory posiada abit jest wedlug mnie pewniejszy. pod wzgledem oc, stabilnosci i wydajnosci. (jesli sie myle to prosze mnie poprawic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Abit AB9 i też bez PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 a ja po ostatnich testach na pclabie bralbym msi p6n sli platinum, albo msi p6n sli-fi, tylko ze w tym tanszym przypadku wypadaloby zainwestowac w jakies chlodzenie, poniewaz system chlodzenia na tej plycie jest niezbyt wydajny i mozna sie poparzyc <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) a ja po ostatnich testach na pclabie bralbym msi p6n sli platinum, albo msi p6n sli-fi, tylko ze w tym tanszym przypadku wypadaloby zainwestowac w jakies chlodzenie, poniewaz system chlodzenia na tej plycie jest niezbyt wydajny i mozna sie poparzyc <_<Tyle to ja też wiem.... :/ Edytowane 21 Maja 2007 przez SnC91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 ja tez jestem za ab9 bez pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) aaaa no i co z tego ze wiesz jak nie wyciagasz wnioskow? wszystko zalezy od tego ile masz hajsu. na msi p6n mozesz zaoszczedzic, poniewaz nie musisz wydawac fortuny na pamieci. wystarczy ze kupisz 2x1gb goodram 667mhz i ci styka, poniewaz nie musisz ich podkrecac - podkrecasz tylko procka. jezeli masz wiecej hajsu to bierz abita i nie pruj sie. Edytowane 21 Maja 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 eee, a ze niby abit nie ma dzielnikow? :| a poza tym myslisz ze rramki 667 MHz nie poleca na 800MHz ? :] nawet te najtansze w wiekszosci przypadkow to potrafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 no i co? i tak tego nie odczujesz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 hmm. to moze najlepiej wziac 533, bo przeciez nie odczujesz roznicy pomiedzy 533 a 667 :P jak ma sie pamieci ktore leca z 667 na 800 to czemu tego nie wykorzystac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 tu nie media markt! nie tniemy cen typie! B-) a w zasadzie to mnie to zastanawia... bo na nf650i nie odczuwa sie roznicy, a ciekawe jak sie sprawa prezentuje w 965p <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Co to jest "Wyświetlacz kodów POST" w Abicie AB9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 coś ala to http://www.egielda.com.pl/images/art/144de...4b1f6d492e5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 mam e4300 @ 3ghz na msi p6n sli fi - wszystko smiga pieknie radiatory mozna normalnie dotknac. Jezeli chcesz robic jakies ekstrymalne oc i mocno podniesc napiecia to wtedy mozna sie zastanowic nad innym chlodzeniem. Pozatym teraz malo ktory e4300/e4400 leci powyzej 3ghz. Abit ma jedna podstawowa wade - ciezko go dostac :) pozatym troche ubozsze wyposarzenie, ktore rekompensuje lepze mozliwosci OC. Ale tak jak juz wspominalem na msi e4300 do 3-3.5 poleci spokojnie, a szansa ze trafisz na procka ktory poleci wyzej jest jak trafic w totka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) coś ala to http://www.egielda.com.pl/images/art/144de...4b1f6d492e5.jpg tak co to jest ? Edytowane 22 Maja 2007 przez SnC91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 karta się z Tobą może poprzez to komunikować, wyświetlać kody errorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...