Skocz do zawartości
astray

Wylaczanie Matrycy W Laptopie...

Rekomendowane odpowiedzi

witam, dramat, rozwalilem matryce w laptopie... ;( nie powiem w jaki sposob bo wstyd na maxa, teraz podlaczam sie przez zewnetrzny lcd, czy isnieje sposob zeby wylaczyc matryce w laptopie zeby pracowac jedynie na monitorze zewnetrznym ?? matryce w laptopie w pelni rozlana wiec bez sensu zeby swiecila... z gory dzieki za pomoc, pzdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Fn+F7 ( wybór jednego z 3 trybów: tylko monitor zewnętrzny / tylko wbudowany /oba ( w tym trybie w zależności od ustawień: na obu to samo lub powiększenie pulpitu ).

Myślę, że u Ciebie będzie podobnie ( przyjrzyj się klawiaturze dokładnie ).

Możesz też w ustawieniach wyłączyć ekran 1

Edytowane przez Skibi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz ja wylaczyc w sterach na stale i po zaladowaniu widnowsa powinna sie gasic

wbrew pozorom nie jest trudno uszkodzic taka matryce, u mnie czy laptop uzywany czy nie to zawsze klapa otwarta, ostatnio tez bym ja pieknie zalatwil jak upadal mi pad od ps2 i zlapalem go za kabel, pad nastepnie wykonal piekny lot w strone matrycy, ale na szczescie sie z nia minal :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki juz sobie poradzilem, wylaczylem w catalyst control center... kucyk... nawet nie zdajesz sobie sprawy w jak durny sposob mozna zniszczyc matryce... i prawie calego lapka, na szczescie przezyl :/ ale ludzka glupota a raczej roztargnienie nie znaja granic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, no trudno, tylko nie smiejcie sie za glosno ;D otoz wracam sobie z pracy, mysle, wezme auto, no to jak pomyslalem tak robie, zmierzam do garazu, standardowo stawiam torbe z lapkiem przed garazem... tylko ze tym razem zapomnialem ja pozniej zabrac ;D lol, 1,5 tony przejechalo po lapku i gdyby nie matryca to moznaby powiedziec ze wyszedl bez szwanku z tej operacji :D tak jak mowilem, glupota i roztargnienie nie znaja granic ;) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze kazdy ma jakas historie z matrycami

raz polozylem zaslepke z czytnika kart na klawie i przy zamykaniu lapka cos przyhaczylo:) naszczescie ani sladu nie ma po tym, bo jestem wmiare delikatny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi