Piterix Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Wiem, że jest wątek o Viście - ale nie dam rady przeczytać ponad 100 stron. Próbowałem użyć wyszukiwarki na forum - ale nic nie znalazłem. Jedyne - odnośnik do lakonicznego wyjaśnienia jaka Vista dla kogo. Zapytam więc tu: Którą Vistę kupić - ma być do gier, internetu, filmów (na kompie i TV), muzyki, 3DMarków i innych wyników w OC. Typy mam 2: 1. Home Premium ? 2. Ultimate ? I jeszcze 32 czy 64 bit. Mój sprzęt - w podpisie czyli: Asus P5B-e Plus, C2D 6600, 2 GB RAM (możliwe dokupienie jeszcze 2 GB) kontroler IDE RAID, 8800 GTX, mysz Logitech MX 500, Monitor Sync Master 957 DF. Ps. Nie stać mnie na kupowanie kilku systemów - w grę wchodzi jeden i to na długo... z XP muszę zrezygnować ze względu na DX10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Ja proponuję Home Premium 64bit Już jest coraz mniej problemów z programami pod 64bit więc na Twoim miejscu właśnie tą wersję bym kupił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Ps. Nie stać mnie na kupowanie kilku systemów - w grę wchodzi jeden i to na długo... z XP muszę zrezygnować ze względu na DX10.Jak Cie nie stac to czemu podajesz 2 opcje z czego jedna jest 2 razy droższa od drugiej? W tej sytuacji wybór jest chyba prosty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 SGJ - właśnie dlatego że mnie nie stać co chwilę zmieniać systemu to chcę kupić 1 optymalny i nie żałować. A nie kupić i żałować... szukając w google znalazłem rady: kup ultimate 32 bit, a potem kup 64 bit za jakieś pół roku jak stery wyjdą... no za takie rady to ja podziękuję... chcę kupić 1 stem i stać mnie na HOME i ULTIMATE (a nie np. 2xUltimate) Nie kupuję BOX'a tylko OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/6,1,F...ji_systemu.aspx Zobacz sobie czy coś z funkcji "wyższych" wersji systemu będzie Ci do czegoś potrzebne. Zwykły użytkownik nie wykorzystuje połowy funkcji systemu, a o części nawet nie ma wie że istnieją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 "Obsługa dwóch procesorów" Jak to Home Premium nie obsługuje 0.o dwurdzeniaka :) dziwne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 A no tak ze 2 rdzenie jak X2 czy C2D to jeden CPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 ;) czyli 4 rdzeniaka też pociągnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 @SGJ - DZIĘKI! Link mi bardzo pomógł. Teraz tylko 32 czy 64 bit?? Home Premium nie ma ptaszka przy: Kontrola nad instalowanymi sterownikami Czy to oznacza problemy? Jednak lubię mieć możliwiść kontoroli nad tym jaki sterownik mi się instaluje. Np. możliwość instalowania nieoficjalnych sterów do grafy... Zastępowanie sterowników itp. Czy może pod tym hasłem kryją się przerwania, zakresy zajmowanej pamięci itp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjaniszewski2 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 ja tez sie zastanawiam czy x86_64 czy x86? na c2d e6420. mozna zaufac platformie WoW64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djadik Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja również proponuję wersję 64bit, mam podobną konfigurację i śmiga bez zarzutów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja siedze teraz na Viście 64bit ,problemów ze sterami i ogólnych nie mam jednak czy dokonałem dobrego wyboru wybierając 64bitową wersję? Chodzi mi głównie o gry ,gdyż w większości do tego ma mi służyć ten system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Wydaje mi sie, ze na dluzsza mete nie ma odwrotu od 64 bitow, a skoro Vista ma byc kupiona na pare lat to juz ta wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Następny windows ma byc ostatnim dostępnym w wersji x86. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...