Michrz Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Witam, Nadziałem się ostatnio na taki problem : Gra 'Secrets of the lost Cavern', którą kupił sobie mój młodszy braciszek nie chce się odpalić pod windą 2003. Pod XP (na innym kompie) działa normalnie. Widziałem kiedyś w internecie stronkę na której było chyba podane obejście tego problemu, ale nie moge się jej teraz doszperać. Inne gry (Oblivion, Beyond Good and Evil, Disciples 2 itp ) chodzą świetnie i jestem bardzo zadowolony z codziennej pracy pod tą wersją Win. Chodzi tylko o to, żeby gra wykryła go jako XP. Sądze, że to problem właśnie z tym, bo kilka razy reinstalowałem itp, ale za każdym razem tuż po sprawdzeniu CD gra się po prostu wyłącza. System oczywiście legalny i specyfikacja kompa swobodnie pozwala na uruchomienie tej gry. Czy może wie ktoś jak można rozwiązać ten problem? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Prawy myszy na linku do gry, Właściwości->Zgodność->Uruchom w trybie zgodności: "Windows XP"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Prawy myszy na linku do gry, Właściwości->Zgodność->Uruchom w trybie zgodności: "Windows XP"?to oczywiście próbowałem, ale wtedy płyty CD w napędzie nie wykrywa. Co więcej - przegrałem pliki na dysk i odpaliłem instalkę w trybie zgodności z XP, ale też nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 tu problem lezy w directX ..2003 nie ma 9.0c tylko 9.0b ? i dlatego gry nie chca chodzic co niektore nowsze .. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Dzięki za odpowiedź, ale na 99% mam dx 9.0c. Zainstalowałem oddzielnie i działa. Oblivion, Heroes of Annihilated Empires, HOMM5 itp nie mają z tym kłopotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Czy w grze jest plik .msi ? Jesli tak, to narzedziem Orca edutuje sie ten plik i usuwa z niego wpis "LaunchCondition" (prawy klik na "LaunchCondition" -> Drop Table -> Yes) w kolumnie "Tables". Tak bylo m. in. z Doom 3 i paroma innymi grami tak robilem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Czy w grze jest plik .msi ? Jesli tak, to narzedziem Orca edutuje sie ten plik i usuwa z niego wpis "LaunchCondition" (prawy klik na "LaunchCondition" -> Drop Table -> Yes) w kolumnie "Tables". Tak bylo m. in. z Doom 3 i paroma innymi grami tak robilem. Pozdrawiam np. z Rome : Total War... orca dobrz rzecz, ale służy do obchodzenia kłopotów z instalacją. A gra sie instaluje, tylko potem nie dziala. Tak czy siak : pliku msi nie ma, sam setup.exe . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Ale gra sie instaluje i potem nie odpala, czy w ogole nie da sie jej zainstalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Masz problemy z czytaniem? W kilku postach jest napisane to o co pytasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Martinii : Że tak zacytuje sam siebie : ... orca dobrz rzecz, ale służy do obchodzenia kłopotów z instalacją. A gra sie instaluje, tylko potem nie dziala....pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Czy tak wyglada Twoje okienko dxdiag: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 W sensie? Dopiero co wróciłem do domu i mam na 100% dx 9.0c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 W sensie czy masz DirectMusic? Czy masz w ogole zakladke Muzyka w dxdiag? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 W sensie czy masz DirectMusic? Czy masz w ogole zakladke Muzyka w dxdiag?Nie, nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 No to moze tu jest problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Pewnie tak, W PES6 dźwięku wcale nie ma :) Co śmieszniejsze w wersji 2003 bez service packa działa ok. M$ wyciął coś później jak widać.... Odpalił ktoś UFO:Extraterrestials? U mnie wywala od razu elegancko do pulpitu, w logu gry nic specjalnego nie pisze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Bardzo dziękuje za pomoc, udało mi się doinstalować DirectMusic i gra zadziałała. Myszaqu : Użyłem porady zawartej w tym poście. Zadziałało. Może to ci pomoże w odpaleniu gier z którymi miałeś kłopot. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ciesze sie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ciekawe rozwiązanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...