Kost@k Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Naszukałem się troszku , ale jednak opinie użytkowników w tej konretnej sprawie są dla mnie najwiarygodniejsze : chciałbym się przesiąść na WC i to w niewysokiej cenie - wpadło mi do głowy to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5839 i chłodnica BARE : http://www.4max.pl/index1.htm Miało by to chłodzić procka , chipset i jakby sie dało to dokupię jeszcze jeden bloczek na grafikę . Znacie jakieś mądrzejsze WC w tej kasie? co zamiast tego byście mi doradzili - tylko bez przegięć cenowych typu aquarius... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 z tym CPC to sobie chyba jaja robisz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 z tym CPC to sobie chyba jaja robisz???Chyba faktycznie jajcarz jakis Tylke kasy za to gowno :( :lol: A niech kupuje tylko p[otem niech do nas pretensji nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 jaj se nie robie - nie mówią mi Benny Hill tylko Kostek... a w temacie WC jestem cięnki dlatego pytam o porade : gdzie nabyć nie najgorsze WC za niewysoką kasę? p.s. za stary jestem na takie jaja... po prostu mi sie nie chce ich robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 www.bloki.republika.pl Mają tam tanie zestawy a na pewno lepsze niż to CPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 CPC za 186 zl 8O wiesz jakie chlodzenie bys zlozyl za ta kase sam ?? zlecisz komuc zrobienie bloczku, kupisz w zoologicznym pompke, weze w ogrodniczym, jakies zaciski, pojemnik w markecie ;) i jeszcze Ci zostanie na chlodnice ;) a chlodzenie bedzie duzo wydajniejsze... BTW. CPC normalnie kosztuje ...109 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Heh .. cpc plus to zestaw z dodatkową pompą aquael polaczona szeregowo - ponoc dla bezpieczenstwa :lol: :lol: .Jesli czcesz , mozesz polukac w; www.val.pl www.discotech.waw.pl www.miko.lodz.pl ...a od cepelji wara . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 CPC za 186 zl 8O wiesz jakie chlodzenie bys zlozyl za ta kase sam ?? zlecisz komuc zrobienie bloczku, kupisz w zoologicznym pompke, weze w ogrodniczym, jakies zaciski, pojemnik w markecie ;) i jeszcze Ci zostanie na chlodnice ;) a chlodzenie bedzie duzo wydajniejsze... BTW. CPC normalnie kosztuje ...109 zl to zaproponuj coś : - chłodzenie procka , grafy i chipsetu - chłodnica - pompka która to uciągnie zarzuć jakimś linkiem , jakieś orientacujne ceny - bloczki najlepiej gotowe , nie chcę zlecać thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 qfa tyle sie pisze na tym forum o WC i jednak to do ludzi nie trafia ze CPC to szajs , co do cen - to trudno jest poszukac na forum ??? widze ze wiekszosc ludzi idzie tutaj na latwizne i chce aby ktos pod nos dal wszystko - tak najlatwiej - wysil sie troche - ktos wczesniej podal linki do sklepow z WC , zrob sobie zestawienie cen i sobie porownaj :? :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 qfa tyle sie pisze na tym forum o WC i jednak to do ludzi nie trafia ze CPC to szajs , co do cen - to trudno jest poszukac na forum ??? widze ze wiekszosc ludzi idzie tutaj na latwizne i chce aby ktos pod nos dal wszystko - tak najlatwiej - wysil sie troche - ktos wczesniej podal linki do sklepow z WC , zrob sobie zestawienie cen i sobie porownaj :? :? :? linków do sklepów mam w ciool - i co z tego , jak nie wiem , które sie nadaje które nie??? Ty też jesteś jednym z omnibusów którzy wiedzą wszystko? To może odpowiesz na odwieczne pytanie : lepszy AMD czy Pentium? Chłopie , każdy mówi co innego , radzi co innego - jakbym miał doświadczenie w WC to bym sie qrde nie pytał , a znależć oferty komponentów do dopiero połowa - ta druga to właśnie trafny wybór . A w kwesti CPC - qmpel ma blocze od nich i na A1700+ @2,0 GHz ma 45stopni , więc dla mnie to nie jest aż taka kiła , a że nie mam doświadczenia to się pytam... Mogę wydać 200zeta na cioolstwa , a mogę też za tą kasę qpić "normalne" części - nie chcesz radzić - nie obraź się - to nie komentuj . Widać nie wszyscy są tak radykalni jak ty i pomimo 1000 postów na ten temat chcą pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ------ Mogę wydać 200zeta na cioolstwa , a mogę też za tą kasę qpić "normalne" części - nie chcesz radzić - nie obraź się - to nie komentuj . Widać nie wszyscy są tak radykalni jak ty i pomimo 1000 postów na ten temat chcą pomóc ------ Możesz kupić kompa w hipermarkcie obok stoiska z margaryną , kierujac sie wyłacznie ceną.Tylko nie oczekuj , ze bedzie to dobry zakup ... Wszyscy rowno besztaja CPC .. byli userzy , jak i ci ktorzy złożyli inne zestawy.Mały odsetek ludzi jeszcze sie oszukuje .. niech im tylko te nędzne AQUA ELe padną :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 O ja ..... hehehe ale LOL to zestawy a CPC są już po 180 zł :D:D:D:D nie ma co dobry interes ... ja tam swój mini zestawik tez za tyle sobie złożyłem tyle że wszystko mam rozwojowe w obecnej chwili mam bloczek MEv 1 i pompke MJ 1000 docelowo na proca bedzie iinny bolczek oraz dojdzie do zestawu nagrzewnica a MEv przejmie chłodzenie chipsetu :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ------ Mogę wydać 200zeta na cioolstwa , a mogę też za tą kasę qpić "normalne" części - nie chcesz radzić - nie obraź się - to nie komentuj . Widać nie wszyscy są tak radykalni jak ty i pomimo 1000 postów na ten temat chcą pomóc ------ quote] właśnie takiego kompa nie chce , z za te pieniądze wole poskładać , tylko nie wiem co... CPC do doopy , Mate przecieka.... sam znasz te opinie , nie dziw sie początkującemu w temacie WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Eheh mate nie przecieka... tylko ten jeden blok bo jescze niebył wcześniej testowany i był to piewrwszy egzemplarz... jak sam testujący(nie pamiętam kto) napisał... A CPC ludzie codziennie nowy temat o tym ch... jest.. i za kazdym razem ta sama gadka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 panowie - pompkę już mam . Mój serdeczny qmpel podarował mi prawie nieużywaną AQUAEL FAN-3 (700l/h , 9,8W) - rybki mu się zagotowały 8O :lol: bo mu nawalił termostat przy grzałce i leżała mu ta pompka przez 3 miesiące , a używał jej 2 tygodnie . Podobno bardzo cicho chodzi . Dam rade na tej pompce uciągnąć CPU GPU i chipset? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Qurde człowiek raz wypuści nietestowany bloczek z pośpiechu.. i od razu przyklejacie mi naklejkę :"Mate cieknie" qwa fajnie dzieki. :( A tak na marginesie moje noweZestawiki są chyba dość interesujące. I ceny z chłodnicami w miarę rozsądne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Qurde człowiek raz wypuści nietestowany bloczek z pośpiechu.. i od razu przyklejacie mi naklejkę :"Mate cieknie" <font color="#FF0000">[ciach!]</font> fajnie dzieki. :( A tak na marginesie moje noweZestawiki są chyba dość interesujące. I ceny z chłodnicami w miarę rozsądneNo dokładnie teraz to bedzie tak : - Mate hmmmm który to ?? ..... A już wiem to ten od cieknących bloków . :wink: :wink: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Qurde człowiek raz wypuści nietestowany bloczek z pośpiechu.. i od razu przyklejacie mi naklejkę :"Mate cieknie" <font color="#FF0000">[ciach!]</font> fajnie dzieki. :( A tak na marginesie moje noweZestawiki są chyba dość interesujące. I ceny z chłodnicami w miarę rozsądneNo dokładnie teraz to bedzie tak : - Mate hmmmm który to ?? ..... A już wiem to ten od cieknących bloków . :wink: :wink: :lol: :lol: ee...w tej domenie Miko był pierwszy ;P A tak na serio - mam wiercony bloczek LEv3 i jest spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 nie chcialem zakladac nowego topiku skoro ten ma tutul porada :D a chodzi o to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10786664 uzywal ktos kiedys tego ?? w zbiorniku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 tia, dowcip to ma byc tak??? Potem już tylko wpinamy grzałkę do gniazdka umieszczonego w termostacieto przynajmniej postaw ' ;) ' bo zaraz beda posty: 'Ustawilem na 17 stopni a mam 40 - czy to mozliwe?' :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 nie chcialem zakladac nowego topiku skoro ten ma tutul porada :D a chodzi o to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10786664 uzywal ktos kiedys tego ?? w zbiorniku ? ja mam takie dwa w akwariach i spisuje sie calkiem calkime choc na poczatku trzeba sie nauczyc ustawiac temerature bo nie zawsze ta ustawiona na termostacie odpowiada rzeczywistosci (np ustawiam 22 a w akwarium mam wtedy 24*) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Wiem ze sotatnio jak zostalo postawione to pytanie to sie rozpentala wojna ale ... Jakiego sposobu wykonywania bloku jestescie zwolennikami 1) Wiercone 2) Frezowane czy slimak to dobry pomysl czy lepiej labirynt ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Qurde człowiek raz wypuści nietestowany bloczek z pośpiechu.. i od razu przyklejacie mi naklejkę :"Mate cieknie" <font color="#FF0000">[ciach!]</font> fajnie dzieki. :( A tak na marginesie moje noweZestawiki są chyba dość interesujące. I ceny z chłodnicami w miarę rozsądneMate nie przejmuj sie Ci co u cibie kupuja nie narzekaja a wadliwa serja to nic zlego.Adarza sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Jakiego sposobu wykonywania bloku jestescie zwolennikami 1) Wiercone 2) Frezowane jesli robota we wlasnym zakresie to tylko wiercone (wg mnie) jesli chodzi o wydajnosc to niestety tylko frezowane (choc na pewno zle pomyslany blok frezowany bedzie gorszy od dobrej konstrukcji wierconej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Mate : za bledy sie placi, ale jestem szczesliwy ze sie do nich przyznajecie :D Zbieram sie na zakupy uwas ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Kostek nastaw sie troche wiekszy wydatek, bedziesz mial radeona 9700 i jakies gowniane wc to bez sensu. lepiej zalozyc raz a porzadnie i sie naprawde cieszyc a nie ciagle w.k.urwiac i predzej czy pozniej wydasz nastepna kase. lepiej nie kupuj wcale jak masz brac cpc (dodam ze cpc kompletnie nie wyrabia na @2.8 moze to cie przekona - mialem i wiem). pare postow nizej ktos poprosil o pomoc w zlozeniu wc za 500zeta moze cos senownego tam napisza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Wiem ze sotatnio jak zostalo postawione to pytanie to sie rozpentala wojna ale ... Jakiego sposobu wykonywania bloku jestescie zwolennikami 1) Wiercone 2) Frezowane czy slimak to dobry pomysl czy lepiej labirynt ??? Tahion , powiem krotko : jezeli nie chcesz sobie utrudniac zycia , to : ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Wiem ze sotatnio jak zostalo postawione to pytanie to sie rozpentala wojna ale ... Jakiego sposobu wykonywania bloku jestescie zwolennikami 1) Wiercone 2) Frezowane czy slimak to dobry pomysl czy lepiej labirynt ??? Tahion , powiem krotko : jezeli nie chcesz sobie utrudniac zycia , to : ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- he he ze tak powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...