Skocz do zawartości
fa2m

X540 Vs Mc-5030 Vs Sw-hf 5.1 5000

Rekomendowane odpowiedzi

a im głośniej tym jeszcze gorzej

to jest akurat wina karty muzycznej, jej szumów. u mnie na x-fi mogę mieć głośniki rozkręcone na max i jest cicho. nie polecam wtedy odpalać żadnych programów wytwarzających dźwięk, bo jak pie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moge polecic geniusy. Modecomow nie slyszalem, ale te logitechy to sa jednak nieco gorsze (wysokie tony). Geniusy wygladaja bardzo ladnie i nadaja sie do naglosnienia pomieszcze 20-30 mkw.

Bez dobrej karty dzwiekowej to nie ma sensu kupowania tego zestawu, one dopiero pokazuja co potrafia przy audigy2 audigy4 (lepszej nie ma sensu). Ja mam audigy 4 oem i do filmow sa naprawde niezle, do muzyki to tylko przy lepszej jakosci mp3 lub audio cd/dvd, a jesli chodzi o gry to trzeba je dobrze rozmiescic w pomieszczeniu. Jesli nie skonfiguruje sie ustawien dzwieku odpowiednio, to nie ma co liczyc na zadowalajace brzmienie, ja sie meczylem ok. miesiaca, zeby wszystko dobrze poustawiac. Wydalem na nie 450zl (bo wtedy gdy je kupowalem tyle jeszcze kosztowaly) i nie zaluje ani zlotowki, za ta cene to naprawde sa bezkonkurencyjne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest akurat wina karty muzycznej, jej szumów. u mnie na x-fi mogę mieć głośniki rozkręcone na max i jest cicho. nie polecam wtedy odpalać żadnych programów wytwarzających dźwięk, bo jak pie....

Zastanawiam się nad lepszą kartą. Nie bardzo mi jednak się uśmiecha wydawać 300 PLN na samą kartę. Myślałem nad Audigy 2ZS ,albo SB Live 24 czy SB Audigy 4 (kolejność przypadkowa ).Jednak coś mało ostatnio ich na Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy też jaką masz kartę dźwiękową . Bo te głośniczki ładnie grają ,ale nawet taki SB Live to może być mało dla wymagających. Z pewnością jednak ładnie zagrają od tych 2.1 Creative'a. No i 5.1 do filmów jak znalazł. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy też jaką masz kartę dźwiękową . Bo te głośniczki ładnie grają ,ale nawet taki SB Live to może być mało dla wymagających. Z pewnością jednak ładnie zagrają od tych 2.1 Creative'a. No i 5.1 do filmów jak znalazł. ;)

karty dźwiękowej niestety nie mam, tzn. nie wiem dlaczego mi mój SB libe 5.1 nie działa (działa odsłuchiwanie plików midi, ale audio już nie - jakieś pomysły??, dodam, że jest to chyba stara wersja - koło 5 lat, może z Xp nie współpracuje).

Co do I-trigue to jestem z nich średnio zadowolony, na początku grały ładnie, ale później zaczęły pojawiać się szumy, trzaski, a na dodatek kontroler się rozwalił. Dodam, że zamierzam je oddać na gwarancję już po raz drugi.

DO tych geniusów zamierzam też kupić jakąś dźwiękówkę. Czy zwykły audigy wystarczy ?? czy trzeba wydać troszkę więcej, bym uzyskał maksa ich jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO tych geniusów zamierzam też kupić jakąś dźwiękówkę. Czy zwykły audigy wystarczy ?? czy trzeba wydać troszkę więcej, bym uzyskał maksa ich jakości.

Nie uslyszysz roznicy w jakosci dzwieku pomiedzy audigy/x-fi. Ja mialem live 5.1 i gdy przezucilem sie na audigy 4 roznica polegala na tym, ze slyszalem mniej szumow, trzaskow i ogolnie dawala mocniejszy sygnal (przydalo mi sie to do sluchawek), ale jakosc dzwieku jest taka sama, jedynie mniej zaklocen. Jak kupowac x-fi, to tylko dla efektow jakie obsluguje ta karta, bo skoku jakosciowego na tych glosnikach nie uslyszysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat już stary ale mam ten sam problem i nie widzę sensu pisać nowego takiego samego. Planuję wywalić z pokoju stara wieże która aktualnie jest podlaczona do kompa. Wieże ma juz ponad 10 lat i działa w niej już tylko radio:P Stwierdziłem że zamiast kupować nowej kupie jakąs dobrą karte muzyczną ( teraz mam zintegrowaną) , wybór padł na X-Fi Gamer, i do tego zestaw głośników 5.1. Mój pokój ma wymiary okolo 4,4x2,2m , nie jest więc duży. Czytałem juz dosyć dużo na forum o tych głosnikach ale im wiecej czytam tym mam większy mentlik w głowie które wybrać. Które z nich by się najlepiej nadawały do tak małego pokoju. Używane by były głownie do filmów i muzyki. Czasami gry ale zazwyczaj gram na sluchawkach.

Pozdrawiam

Edytowane przez Moriv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi