Xtreme Addict Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Po to jest memset aby sobie perf. level zmienic, proste. Nie zachwalaj juz tak tej MSI bo cudo to pewnie nie jest i cos by sie znalazlo na nia. Vcore w okolicach 2V dziala ? <_< :wink: ryba twierdzi, że powyżej 1.7 są problemy, ja na AC nie wyżej nie próbowałem niż 1.65v w sumie. Ogólnie płyta jak na koło 430 zł jest świetna - dla mnie jedyna wada - słabo prowadzi memki... wtrącę tylko, że w płytach Gigabyte na P35 zmiany performance level dokonujemy również w biosie Miło słyszeć :) Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Specyfikacja swoja droga a stan faktyczny swoja. Malo to plyt jest co maja po 3.5V na DDR2 i 2.5V na CPU w biosie a nie uswiadczysz tego ani razu, bo uklady na plycie kulawe sa i dzialac tak to nie bedzie jakby sie chcialo. Nie rozumiesz o co chodzi to sie nie udzielaj. ktoś tu rozumy pozjadał :lol: WIELKIE dzięki, nie wiedziałem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ktoś tu rozumy pozjadał :lol:Akurat on to się zna na kręceniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Akurat on to się zna na kręceniu ;) Zgadzam się w 100%, ale on się nie zadowoli płytką, która spełnia wymogi 99% overclockerów :wink: Musi być ŚWIETNA mobo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Akurat on to się zna na kręceniu ;) W to nie wątpie, ale nie lubie chamstwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 W to nie wątpie, ale nie lubie chamstwaOdsylasz mnie do specyfikacji, ktora jak pisalem moze wygladac baardzo kolorowo, a nic z tych opcji dzialac nie bedzie. Chodzilo mi o praktyczne dzialanie tej mobo w warunkach ciut mocniejszej eksploatacji niz u kazdego usera. ;) btw : XA - az tak wybredny nie jestem - P5K mi sie spodobala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Na stronie producenta nie moge doszukac sie P35 Neo-F, jest jedynie wersja bez F, w ktorej podano ze posiada: - CPU x 1 / System x 2 FAN connectors Moja prosba - czy moglby ktos opisac w jakie mamy opcje z poziomu biosa dotyczace regulacji obrotow wiatraczkow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...mp;prod_no=1215 To jest ta płyta. Są w 2 rodzajach: NEO-F i NEO FI (FI ma firewire). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 A moglbys opisac jak wyglada regulacja wiatraczkow z biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 nie sprawdzałem, a płyty już nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Spróbuj Sysfan1 i Sysfan2 - powinny działać np ze speedfanem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbercik27 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Ja mam takie pytanie.Czy wejdzie na tą płytkę chłodzenie TACENS Gelus PRO ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Płyta mi nie bootuje,wiatraki sie kreca na monitorze czarno :P podejrzewam ze to wina memek,nie chce ich zmieniac.Są jakies sposoby na zmiane biosu w takiej sytuacji lub odpalenia biosu czy ogólnie kompa?Kombinować czy sprzedawać?Bo kompa chciałbym mieć już na dniach działającego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Nie wiem czy wiecie ale pojawił się kolejny BIOS. Paru użytkowników narzekało na złą współpracę tej płyty z procesorami z szyną 200. Być może usprawniono obsługę tych procesorów E21x0? Czy ktoś już zainstalował BIOS ver. 1.3? W liście usprawnień: - Update CPU Micro Code. - Update Marvell LAN ROM. BTW. Szukam dobrej do oc taniej płyty pod 2160 Edytowane 18 Października 2007 przez Traxas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej119 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Wlasnie zna ktos odpowiedz na to pytanie , bo wczoraj zamowilem kompa i wziolem E2160 + Msi P35 Neo-F i nie wiem czy zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam, Od poniedziałku jestem posiadaczaem tej płyty i mam pytanko. Czy da się kręcić proca mając włączoną w biosie funkcję Intel EIST? Pytam, ponieważ po podkręceniu procka i włączeniu tej funkcji, system (kubuntu 7.10) pokazuje mi nominalne wartości taktowania. Co ciekawe, ekran post wskazuje że procek jest podkręcony. Gdy natomiast wyłączę SpeedStep, wszystko jest ok, tzn. procek jest podkręcony. To normalne zjawisko, czy robię coś nie tak? Mam wgrany najnowszy bios 1.5. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 witaj w klubie daveks :) napisz czy wogole kreciles cos na starym biosie z jakim otrzymales plyte. Czy teraz probowales krecic go wyzej, czy te 2.7GHz to max ?? MAsz BOXowe chlodzenie czy cuś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam, Płytę otrzymałem z biosem 1.3. W sumie na tym biosie zbyt dużo nie kręciłem, zaktualizowałem bios do wersji 1.5, Proc na 2.7 GHz bez podnoszenia napięć i na boxowym chłodzeniu chodzi stabilnie. Powyżej już nie za bardzo. Nie mam zbytnio czasu na zabawę w oc,ale podejrzewam, że po podniesieniu napięcia wyciągnę 3Ghz. Irytuje mnie natomiast jedna rzecz. Przy jakimkolwiek podkręceniu sporadycznie jest tak, że płyta nie startuje. Muszę wcisnąć reset aby płyta zabotowała. To tylko mój problem, czy te płyty tak już mają ? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) ja mam plyte od Czerwca i bios ver 1.0 i od poczatku byly problemy z kreceniem prockow na magistrali 200MHz. Czekam na opinie o nastepnych biosach i wtedy najwyzej zaladuje. U mnie teraz caly czas startuje (czasem powdojny start ale na 100% startuje) ale mam ustawione 2,5GHz, powyzej nastepowala co jakis czas niemożność wystartowania ,tak samo jak u Ciebie :) Ja mam od poczatku lepsze choc dość tanie chlodzenie freezer7 pro na ktorym przy innej plycie - choćby P5B Asusa moj proc poszedl na 3.3GHz oczywiscie ze zwiekszonym napieciem wiec tylko bios blokuje mojego zimnego proca :). Upload biosu robiles spod windy czy z dyskietki ?? Edytowane 26 Listopada 2007 przez macste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Nie mam windy, więc z updejtem biosu miałem nie lada kłopot. W końcu udało mi się stworzyć botującego pendriva i wtedy zaktualizowałem bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Witam. U mnie rowniez wystepuje problem z bootowaniem, bios 1.5. Proc tak jak w podpisie, troche irytujaca ta "usterka". Gdy proc na default, problem z bootowniem nie wystepuje. Ktos wie o co moze jej chodzic? Udaje sie wam urichomic ta plyte z klawiatury usb/ps2? Edytowane 27 Listopada 2007 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undersnacker Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam. Jutro przyjedzie do mnie ten felerny zestaw MSI P35 + E2160. Mam pytanie do posiadaczy takowego configu. Jak objawia się niemożnosc wystartowania płyty z procem 1.8@2.7? Czy jeden reset pomaga? Czy czasami komp się niechce wogóle włączyć? Czy może to w jaki sposób narazić inne komponenty na strate wydajności (lub uszkodzenie)? Czy to jest poprostu uciążiwa popierdółka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Według mnie jest to uciążliwa popierdółka. Mam nadzieję że kolejne biosy to naprawią. Nie jest to częste zjawisko i jeden reset pomaga. Udaje sie wam urichomic ta plyte z klawiatury usb/ps2? Tak. Uruchomiłem kompa naciskając ctrl + esc. Uruchamianie kompa z klawiatury/myszy działa jedynie w trybie S3 -> suspend to ram. Nie wiem jak w innych systemach, ale pod kubuntu wyłączam system poprzez "Uśpij" i wtedy mogę uruchomić kompa z klawiatury. Edytowane 28 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 wlasnie wgralem 2 dni temu bios 1.5 poprzez lifeupdate'a i jak narazie udalo mi sie stabilnie wykrecic E2160 na 2.7GHz. Komp startuje stabilnie i jak dotąd za kazdym razem. Jakich dzielnikow pamieci uzywacie i na ile Wam chulają pamiątki i przy jakim napięciu. Ja mam GEILe Ultra 4-4-4-12 @ 900MHz(dzielnik 1.5, FSB=300) przy 2.2V i jest totalnie stabilnie. Piszcie jak jest u Was. Co do czekania na nastepny bios, ktory to zalatwi odpowiem ze czekam na takowy juz pol roku ... po drodze bylo juz ich 5 i niestety nie udalo sie ! byc moze za rok w ver 1.21 bedzie dobrze... chyba juz wszyscy zapomnieli o low-endzie i zabrali sie za four-cory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Pojawił się nowy Bios 1.6. Wieczorem potestuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) daj znac jak wgrasz ... no niby ma byc lepiej z memkami ... "improve memory compatibility". Zobaczymy na żywca - sproboj ustawic mu jakis inny dzielnik niz 1.5 i zapuśćic na 3GHz - na boxie powinno pojsc tylko moze dać mu większe Vcore. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez macste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi82 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Witam wszystkich, zarzuciłem bios 1.6 i mogę stwierdzić, że po części (zdarza się podwójny start przy totalnym przegięciu z podkręcaniem np. pamięci z 800mhz na ponad 1000mhz) poradzono sobie z nieodpalaniem płyty po resecie, ponownym włączeniu itd..i przynajmniej u mnie zaczęły normalnie działać odczyty napięcia z proca. I TYLKO Z TO JEST OK. Cała reszta leży i kwiczy, proc 2160dual core nadal nie kręci się dalej niż 2700 (znaczy kreci nawet ponad 3ghz tylko, że stabilność jest mu obca) przetestowałem wszelkie możliwe ustawienia i niestety LIPA :cry: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) U mnie podobnie. Powyżej 2,7 nie mogę podkręcić. Ale nie wykluczam tu winy procka - nie mam możliwości przetestowania go na innej płycie. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Mam nadzieje ze 1.6 usunal ten problem z brakiem startu,bo mimo tego iz mowicie ze jest to uciazliwa pierdulka, klade nacisk na uciazliwa. Przychodze do domu odpalam kompa, ide do kuchni, wracam a tam czarny ekran i mnie krew zalewa. Tak nie powinna dzialac plyta, jak juz nie startuje to nie startuje, a nie jak chce. Potestuje i zobacze czy u mnie pomoglo. Zeczywiscie, cos musi byc w tym 2.7, u mnie tez ponad to lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 ja mam e6400 na tej plytce i robie spokojnie ponad 3,4 na boxie wiec to moze byc problem zwiazany z P Dual core a nie z plytką,jakichs wiekszych problemow z bootowaniem tez nie zauwazylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...