sarmat Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) A jakas beta do Neo? Najnowszy beta BIOS (1.21) do MSI P35 Neo-F EDIT: Wszystkie BIOS'y pochodzą z FTP'a MSI. Nie testowane przeze mnie, więc wgrywacie na własną odpowiedzialność. Edytowane 26 Czerwca 2007 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Najnowszy beta BIOS (1.31) do MSI P35 Platinum: http://rapidshare.com/files/39412755/A7345IMS.131.htmlno wielkie dzięki men, a czy ktoś juz go sprawdzał, nie ma z nim problemów ? , w ogóle to gdzie je znajdujesz, bo ja szukam i coś rafić nie moge ? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) no wielkie dzięki men, a czy ktoś juz go sprawdzał, nie ma z nim problemów ? , w ogóle to gdzie je znajdujesz, bo ja szukam i coś rafić nie moge ? B)Kontaktowałem się z support'em MSI i podali mi login i hasło do swojego FTP'a z BIOS'ami i utilsami. FTP Edytowane 26 Czerwca 2007 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 pięknie dzięki za ftp-a, jest wszystko co mi porzebne było B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 jak jest ze zmianą mnożnika na p35 neo f? bo nie widze tu tego w biosie...a niby ta płyta to ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 jak jest ze zmianą mnożnika na p35 neo f? bo nie widze tu tego w biosie...a niby ta płyta to maMusisz wyłączyć Enhanced Intel SpeedStep Technology, to wtedy opcja zmiany mnożnika się pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 mam już MSI P35 Platinum, płytka poprostu świetna, i te extra diody :rolleyes: bios 1.1 oferuje FSB do 600, wersja 1.0 oferowała do 500, narazie powoli zaczynam się nią bawić, ustawilem sobie pamięć na 886MHz 4-4-4-14 1.95V, wiem, że to nic, ale zabawa sie zacznie dpiero jak postawie świeży system, jutro będe sprawdzał bios 1.33 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) ostrzegam przed flashem P35 Platinum, biosem 1.3 betam tym o którym pisałem wyżej, udupiłem nim płyte i poszła na serwis, bede musiał czekac conajmniej 2 tygodnie na płyte :mur: :mur: :mur: :mur: po flashu normalnie wszedłem do biosu, pojawiła siedodatkow opcja, gdzie możemy sobie zapisac dwa profile ustawień i je odgrywać, neistety po ustawieniu biosu i zapisaniu go, płyta umarła, czyszczenie biosu, wyjmowanie baterii i inne czynności nic nie dały :angry: :angry: Edytowane 28 Czerwca 2007 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 dlatego wole poczekać na sprawdzone biosy, ze stearmi do grafy (itp) mozna wgrywac bety - zawsze można zmienić jak coś, a z biosem do płyt gł. to już inna bajka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Mam pytanie: Jakie FSB osiąga wersja neo? Bo nie wiem czy wybrać ASUSa P5K, Abita IP35-E, czy MSI P35 Neo-f :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam, Panowie- czy mozna bezproblemowy zflashowac bios spod Windy ?? Sciagnalem bios 1.1 ale nie mam FDD i chcialbym o ile nie ma przeciwwskazań wgrac go z poziomu windy. Sciagnalem programin do flashowania spod Windy z FTPa wskazanego przez Sarmatę (dzieki !) ale mam troche obaw dlatego pytam. Tez mam problem jak kazdy z Was z tymi dzielnikami pamiątek i równiez mam nadzieje ze nastepny BIOS juz to wreszcie poprawi i moj E2160 pojdzie wreszcie na tez 3G++ :) i bedzie mu cieplej :) Czy rzeczywiscie biosik 1.1 juz ma poprawione czucie wentyli ?? jak na razie nie moge ustawiac ich predkosci obrotowej software'owo. Prosze piszcie czy ktos z Was juz robil flasha biosu programem spod Windy (AWSFI305 - do biosow AMI) i nie bylo z tym problemow. Za info z gory dziekuję :) pozdrawiam, Maciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Ja dziś wgrałem bios 1.1 z fdd (wczytałem z ramdriva). + marvel pojaiwa się teraz na 0.5 sekundy + lepsze botowanie Speed fan dalej nie da się regulować z poziomu windows. Dalej są problemy z dzielnikami. Dalej mam coś takiego że powyżej 300fsb pamięci (1:1) są niestabilne. Po 2sec w orthosie (blend strees RAM) zwiech kompa. Ramy są sprawdzone na innej płycie i są OK. Co jest grane? Jakie napięcia dźwigacie do o/c na neo -f? EDIT: Dziś rano płyta wogóle się nie zbotowała - reset cmosa tylko pomogło :/ Edytowane 2 Lipca 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 A pomyśleć, że wcześniej twierdziłem, że płytka nie podkręca pamięci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 1452MHz? oO Jakie to mem? Albo coś faknięte albo ja z rana nie widze ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Widać ktoś tu walczył do białego rana :) Ja nie wiem co jest grane z moją płytą....... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Nie fake :) Goodram PRO PC8500 / 2.9v :) Więcej w temacie "testy DDR2" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 koledzy .... jak macie problemy j.w to piszcie na forum MSI to moze cos wskuramy i nowy bios rozwiązujący nasze kłopociki pojawi sie szybciej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 hehe widze że trochę kogoś poniosło przedszkole :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Koledzy co wybrać? MSI P35 Neo-f, Abit IP35-E, Gigabyte P35-DS3R? Zaraz idę do sklepu i kompa zamawiam... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 -> V oj tam zaraz poniosło :] ... ale to sa jaja zeby taka duza firma robila takie dziwactwa, zreszta mam przecieki z serwisu ze rzeczywiscie ta plyta pooki co jest niedopracowana (tylko osoba ktora mnie o tym poinformowala nie wiedziala czy to jest wina biosu czy hardware'u - tylko mają wewnętrzną bazę produktow w ktorej mają index, ktory o tym traktuje. Ja stawiam na bios w 99,9999%). Szczurek :) jak sie chcesz z nami troche pomeczyc czekajac na nastepny bios to polecam MSI, jak masz troche wiecej pieniazkow to czytaj czy z Gigabytem nie ma problemow i w razie czego ją bierz - poczytaj ten temacik od poczatku i wyciagnij wnioski na temat MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Jeśli ktoś chce moge zamieścić tutaj betę biosu 1.24 dla msi p35 neo f. Ponoć bardzo dobry bios zwłaszcza do o/c. Otrzymałe go z supportu msi. Sam go jeszcze nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 sprawdź i się podziel radosną nowiną ... Ze wrocilo czucie wentyli, dzielniki dzialaja wysmienicie i trzymają .. ze 2160 idzie na 4GHz+++ i wogole manna sypie sie z nieba :P Pooki co nie wierze serwisowi - jakos nie jestem ufny co do beta-biosu przed ukazaniem sie finalnej wersji. Jakbys wierzyl ze jest dobry to juz bys go wgral ... Jezeli jednak sie odwazysz byc pioneerem to daj znac - 3mam kciuki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Akorat tak przegladam sobie z nudow ten temat i czytam i normalnie plakac mi sie chce jak widze jak narzekacie na te msi ja dalem sobie spokuj z ta firma juz dawno z takiej przyczyny ze nie ma co sie ludzic z wysokimi fbs itp rakieta to to nie jest jesli chodzi o procesory z malym mnoznikiem pozdrawiam rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) nie moge teraz ryzkować servisowania płyty - pisze dyplom... rafik jak na ile Ci chodzą te g.skille? Edytowane 11 Lipca 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 rafik jak na ile Ci chodzą te g.skille? powyrzej 500mhz na cl5 a co chetny na te pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 nie nie, 2gb wystarcza, zastanawiałem się jak Ci pamięci biegają Dlaczego sprzedajesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) na forum msi taka fachowa pomoc jak sama firma, koleś zamiast coś doradzić to w kółko pieprzy jaka to platiunuim jest dobra do oc, a my sami sie nie znamy :mur: Edytowane 18 Lipca 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 zgadzam sie - pomoc MSI jest wprost nieoceniona. Q: jak zmieniasz dzielniki, tak zeby pamiatki zawsze mialy powiedzmy do 800MHZ to mozesz wyciagnac te 3.2GHZ bez problema, czy tak jak opisujesz ORTHOS blend wywala po chwili ?? Jestem ciekawy bo w sumie pamiatki powinny byc stabilne skoro pracują w/g specyfikacji... Ja u siebie zmusilem proca do pracy nie wiecej jak 2.7GHz i kicha - nei wiem czy nie wstaje przez te pie#$^$# dziellniki czy jaki grzyb ... (pooki co mam fabryczny bios 1.0). Mam E2160 dobra zasilkę BeQuiet 550W, pamiątki Geile Ultra 2GB i freezera 7pro przy ktorym proc w max stresie notuje 50deg (ale w coretempie 0.94). Po prostu cos mnei strzela ze plyta MSI nie pozwala mojemu prockowi sie cieszyc z zycia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=227317&st=420 Mam tak samo, a myślałem że jestem sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macste Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 jak mogles ... tak mysleć skoro razem napieramy na forum MSI :) na serwisanta, ktory wie "prawie wszystko" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...