filmic Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Witam, czy zna ktos moze strone lub jakiekolwiek zrodlo gdzie mozna zobaczyc spis konkretnych ramow (glownie 2x1GB 800MHz) i autentyczne wartosci timingow z SPD? Bo przyznam sie ze zakupilem miesiac temu GeIL Ultra 2x1GB 800MHz (za 600zl, sic <_< ) i mnie draznia: - po pierwsze dlatego ze tak bardzo stanialy :( - po drugie ze automatyczne timingi sa zawyzone (a ja nie chce podkrecac ale nie chce sie bawic w BIOSie bo jest tam za duzo opcji apropo ramu ktore niekoniecznie sie zgadzaja z oznaczeniami) Swoja droga to wolalbym sie pozbyc tych GeILi.... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 By nie zakladac nowego tematu. Wsadzilme w abit kn9 HyperX 800Mhz Cl4 http://www.gral.pl/preview/Kingston/DDR210...X2x512MBCL4_82/ i po starcie w biosie mam "DDR667 5-5-5-5" Mam to ręcznie ustawiac by pracowalo jako 800MHz cl4 czy jak? Poradzcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Tak, timingi najlepiej jest ustawiać ręcznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Tak, timingi najlepiej jest ustawiać ręcznie :)No dobra, ale ja np nie chce sie bawic w podkrecanie tylko chcialem, ze jesli doplacam za ram "ULTRA" to niech sie zachowuje jak ultra... A recznie to moge dla zabawy sobie poprobowac ;) A nie... wlaczam w biosie tryb manual i glowie sie do czego sluzy te 10 opcji oprocz tych glownych czyli CL, CAS, RAS (SRAS) :unsure: W kazdym razie zalozmy ze kupuje nowy RAM i opis jest taki sam to skad mam wiedziec co siedzi w SPD? Czy ktos sie natknal na jakas tabelke gdzies na necie...? Edytowane 22 Maja 2007 przez filmic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) w spd nie ma wszystkich timingów zapisanych, tylko te główne, reszte sobie płyta sama ustala więc zostaw na AUTO. W kazdym razie zalozmy ze kupuje nowy RAM i opis jest taki sam to skad mam wiedziec co siedzi w SPD?W cpu-z masz podane. Edytowane 22 Maja 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 http://cbid.amdclub.ru/ Dział download, program Thaiphoon Burner. Można sobie obejrzeć w nim dumpy SPD (do ściągnięcia jest obecnie 56 dumpów DDR2). Można też przeflashować SPD od innych memek - tylko trzeba trochę uważać :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 W cpu-z masz podane.Tak, tylko chodzi mi ZANIM kupie ram ;) Dział download, program Thaiphoon Burner.Dzieki, bede uwazal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...