M4ciek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Witam, znajoma poszukuje przenośnej bazy danych :) w rozsądnej niskiej cenie. Znalazłem jej Fujitsu Siemensa Amilo 3515 na celeronie 1,86, 1GB ramu, dysk 120stka. Wygląda ok, ale jest na chipsecie VIA i mi się obiło o uszy że toto za wydajne nie jest :( Czy ktoś mógłby to potwierdzić/zdementować, ew. zaproponować zupełnie inny model laptopa do 2100 brutto (1700 netto) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Czy może być sprzęt używany czy tylko nowy wchodzi w grę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 raczej nowy, chyba że na używany też byłaby faktura i jakaś gwarancja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Są firmy leasingujace komputery i tam znajdzie np. IBM-a T41 i T42. Wystawiają fakturę i można wykupić gwarancję. Proponuje poszuakać i chociaż obejrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Witam, znajoma poszukuje przenośnej bazy danych :) w rozsądnej niskiej cenie. Znalazłem jej Fujitsu Siemensa Amilo 3515 na celeronie 1,86, 1GB ramu, dysk 120stka. Wygląda ok, ale jest na chipsecie VIA i mi się obiło o uszy że toto za wydajne nie jest :( Czy ktoś mógłby to potwierdzić/zdementować, ew. zaproponować zupełnie inny model laptopa do 2100 brutto (1700 netto) Mam takiego :) będę go męczył cały przyszły tydzień (access, word, excel) zobaczymy jak się będzie pracowało narazie powiem że jak dla mnie to matryca troche za slabo swieci i wykonanie takie mocno plastikowe UPDATE: Cały tydzień pracy i jestem mile zaskoczony, wcale nie jest taki zły, sprawdzał się doskonale, ale bateria jest do d..y trzymała niecałe 2 godz., wentylator troche głośny, więcej wad niezauważyłem, co do wydajności, to praca biurowa nie stwarzała żadnych problemów i nie było żadnych zamuleń. pozdrawiam contradanza Edytowane 2 Czerwca 2007 przez contradanza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...