ma1y Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 hehe dobra uwaga konowal ;) szkoda sie mi pozbywac tego gigabyte, te nowy chipsety to dla mnie pic na wode jak na razie, roznice marginalne - może za jakiś czas itd itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Czy na NB w IP35-E wejdzie bez problemu Thermalright HR-05-SLI? Został mi po poprzedniej platformie i może ładnie pomóc w odprowadzaniu ciepła, bo ten pasiw na mobo Abita nie wygląda zbyt wydajnie... no chyba, że tam jest chłodno (?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 oczywiście w cenniku sa płyty, w realu nie , ale mają być w tym tygodniu. jak sie wkurze to Abit P5K vanilla bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Są na forum w dziale gielda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Są na forum w dziale gielda.tak tak, juz widziałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Abit IP35-E nie ma wogólr RAID_a :shock:?! eee straszna kupa, dlamnie dyskfalifikacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Abit IP35-E nie ma wogólr RAID_a :shock:?! eee straszna kupa, dlamnie dyskfalifikacja.a mi RAID wisi B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 a mi RAID wisi B-)Ale cenowo z brakiem tego to chyba nieporozumienie jesli tak jest :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Z Raidem czy bez pokazcie co to Mobo potrafi szczegolnie IP35-E, ma ja juz ktos? Ktos w kraju testowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Z Raidem czy bez pokazcie co to Mobo potrafi szczegolnie IP35-E, ma ja juz ktos? Ktos w kraju testowal?nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Jezeli nie interesuje mnie obsluga RAID i innych dupereli typu eSata to czy jest sens doplacac do wersji IP35 ? W sumie jestem juz prawie przekonany co do IP35-e. Dlugo myslalem nad AB9, ale p35 to jednak przyszlosciowy chipset. Szkoda jedynie, ze TYLKO w wersji Pro jest uGuru :mur: :angry: Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 IP35 ma OTES jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 No tak, ale czy jest on wart 120zł ? Jakos nie wydaje mi sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 zależy, jak masz dobre chłodznie -> WC np to pewnie że nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 składam od podstaw kompa i na dniach zamówię wersję pro w pcproket, maja już ją oficjalnie na stanie czy jeszcze trzeba czekać? tutaj parę ładnych fotek Abit IP35 Pro ~ have photo! memki: Team DDR2-1000 5-5-5-15 512M*2 Corsair 8500C5 5-5-5-15 Compatable Ram List FBS 540 coś się zaczyna :razz: [vmods] Abit IP35-PRO mesure FSB 610 -> 1, 2, 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Moim skromnym zdaniem cena wersji PRO jest ciut za wysoka jak na jej wyposażenie. Jedyne co mi się podoba w PRO to możliwość bezzworkowego kasowania CMOSa z tyłu mobo. Ciekawe, czy owe pojawiające się vmody dotyczą też wersji E. Dostał już ktoś Abit-a z pcprojekt, ew. kiedy mają wysyłać? Edit: Sklep dostanie płyty w poniedziałek, wysyłka do klientów wtorek/środa. @ma1y Ten OTES to lipa wolę normalne radiatory, strata na wydajności jest nieduża, a dodatkowo łatwiej później nimi manipulować i wrzucić coś solidniejszego. Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 @ma1y Ten OTES to lipa wolę normalne radiatory, strata na wydajności jest nieduża, a dodatkowo łatwiej później nimi manipulować i wrzucić coś solidniejszego. też tak uważam, miałem kiedys na s939 OTES i nie zachwycało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wersję Ip35-E można wyrwać za 402zł w notebooki.pl, 403zł kosztuje w techplanet.pl i status dostępny. 406zł kosztuje w kdo.pl też dostępne - 7 sztuk. Ceny z PCP są wręcz identyczne do kompuszrotowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Cena w niedlugim czasie powinna sie ustabilizowac ponizej 4 stow mysle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Cena w niedlugim czasie powinna sie ustabilizowac ponizej 4 stow mysle.W końcu E jest następcą IB9, a ta w niedługim czasie spadła poniżej 4 stów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 ... Ceny z PCP są wręcz identyczne do kompuszrotowych. Ło matko :zonk: 850 PLN za IP35 Pro :zonk: to za IX38 QuadGT pewnie zaśpiewają > 1000 PLN :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 A co powiecie o tej zintegrowanej muzie 7.1 CH HD Audio na IP35-E ? Odczuje roznice jesli zamienie ją na Audigy 2 ZS ? Czy nie warto dokupowac osobnej dzwiekowki bo nie bedzie slyszalnej roznicy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ło matko :zonk: 850 PLN za IP35 Pro :zonk: to za IX38 QuadGT pewnie zaśpiewają > 1000 PLN :wacko:A czego sie spodziewalismy? Polowa tej ceny to koszt wydobycia miedzi potrzebnej do budowy chlodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 @Symbian Zapewniam Ciebie, że Audigy nie przeskoczy żadna integra. Kup zwykłego pełnego Audigy, bo ten ZS jest tylko i wyłącznie wynikiem bardzo dobrej pracy panów od marketingu. @benek Dokładnie cena przegięcie... i pewnie pod względem OC podobna do "E", ale to są tylko moje domysły, bo testów konkretnych testów nie widać. Na zachodzie łykają Pro, bo dla nich to nie wydatek 100$ więcej, ważne, że im OTES ładnie świeci na mobo. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 W końcu E jest następcą IB9, a ta w niedługim czasie spadła poniżej 4 stów. A co bedzie nastepca AB9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 A co bedzie nastepca AB9 ? IMO to jest tak: IB9 :arrow: IP35-E AB9 :arrow: IP35 AB9 PRO :arrow: IP35 PRO QuadGT :arrow: IX38 QuadGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 ja bym dał tak ;) QuadGT :arrow: IX38 QuadGT (DDR2)/Max(DDR3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 ja bym dał tak ;) QuadGT :arrow: IX38 QuadGT (DDR2)/Max(DDR3) :rolleyes: a ja bym zaryzykował AW9D-MAX :arrow: IX38-MAX :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 w sirius.pl są płytki i jest napisane że są dostępne. P.S. cena pro to istna promocja nic tylko brać :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 W końcu E jest następcą IB9, a ta w niedługim czasie spadła poniżej 4 stów.IB9 jakos nie zdobyl popularnosci , zero recek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...