Nytalith Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 przy fsb 400 to ona sie nawet nie spoci ;) Ale napiecie NB jednak trzeba bedzie podniesc do tych 1,6V. Btw. Dokladniej to max V naproca to 1,93V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Jak wygląda sprawa strapa na IP35-E? Tak jak na Pro czyli 1333 na 1:1, 1066 na 1:1.25 itd. czy też w tańszych jakoś inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterpeter Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Do ilu można bezpiecznie podnieść napięcie na MCH bez ingerencji w chlodzenie? (mam IP35) Ile macie v na jakim fsb ? e6600 mam na 1.505v i 3,3GHz MCH 1,49v i i są problemy ze stabilnością. Everest pokazuje temperature plyty glownej na 39*, do ilu mozna miec bezpiecznie? Zmiana tematu :P Cpuz, Coretemp i Everest pokazuja mi inne napiecia na procesorze (1,213; 1,325; 1,49) Najblizej prawdy jest jak widac Everest czyli tamte juz odpadaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 CPU-Z nie wykrywa napięcia na abitach, CoreTemp pokazuje domyślne, a EVEREST takie jakie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchyb Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Mam pytanie do osób które mają IP35-E Zamierzam sobie kupić na proca chłodzenie BigTyphon 120 i czytałem że dużo coolerów się nie mieści. Mógłby ktoś sprawdzić czy będzie looz z tym coolerem? http://www.allegro.pl/item212579312__therm...4_939_am2_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Jeżeli Ninja i Infinity wchodzą to i BT tez sie zmiesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 radiator na mp ma 37 mm, jezeli od podstawki do radiatora w tym "big typhon-ie" jest wiecej to tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3r7 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Mam pytanie, co bardziej sie oplaca na dzien dzisiejszy kupic AB9 czy IP35 ? Cena ta sama a jednak inne chipsety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 na dzien dzisiejszy tylko ip35 osiaga wieksze fsb od ab9 i obsluguje nowe procki w 45nm i ma znacznie lepiej rozplanowany laminat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Razem z płytką dostajemy backPlata? Bo ja do swojej MSI dostałem ale śruby nie mieściły się i aktualnie jest bez BackPlata ^^ Edytowane 8 Lipca 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Przeca to inna podstawka, więc po co BackPlate :rolleyes: Natomiast ja mam pytanko do posiadaczy IP35 (-E, zwykłego i -PRO), czy nie ma już takich jazd z kontrolerami napędów jak na AB9 - przypomniały mi sie różne historie z JMicronem i kiepską obsługą napędów optycznych, potrzebą doinstalowywania z dyskietki sterów (mimo, że ktoś nie używał RAID'a) przy instalce Windy. Problem pozostał czy już wyeliminowany :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Przepraszam to na IP35-E i na zwykłym IP35 mieści się Infinity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 IP35-E i IP35 to takie samo PCB różniące się tylko nieznacznie chłodzeniem więc jak na jedną wejdzie chłodzenie X, to na drugą raczej też... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Co robi większe fsb AB9 czy IP35-E? Mocno grzeją się radiatory na IP35-E przy oc powyżej 450? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ab9 to raczej max 450FSB. A ip35-e czesto robi ponad 500fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3r7 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 czyli na dzien dzisiejszy IP35-E to dobry zakup? Nie zamierzam na nim bic rekordow, 2.8ghz bylby wystarczalne, tylko chce go miec do uzytku na codzien! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 czyli na dzien dzisiejszy IP35-E to dobry zakup? Nie zamierzam na nim bic rekordow, 2.8ghz bylby wystarczalne, tylko chce go miec do uzytku na codzien! :)evga jest tańsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3r7 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 evga jest tańszaAle ma chipset nVidi, a jednak wolalbym P35 ew. P965 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ale ma chipset nVidi, a jednak wolalbym P35 ew. P965czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Równiez zastanawiałem się nad Evga, ale niskie napięcie pamięci (2.1) w połączeniu z wieloma drobnymi problemami które opisują userzy, odepchneło mnie od tej decyzji :> W P35 właduje sie później Penryna i git. No i Fsb 500 hmm ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Jak dotąd spędziłem przy kompie z nową mobo zaledwie 2 godziny, wiec nie miałem czasu wycisnąć co się da z tej płyty, ale niedługo to zrobie (muszę jeszcze tylko boxowe chlodznie e43.. zminić, zeby spokojnie OC zapodać... Na ustawieniach default proca + ip35-e + gf7900GS 600/1600 zalman gierki wymiatają (na razie sprawdzilem NFSMW + OVERLORDS... RACE official WTTC GAME... :D Recka mobo (ang) pozdro! http://www.overclockersclub.com/reviews/ip35economy/ EDIT (10-07-2007) - CHŁODZENIE CPU Wczoraj na moim Abicie IP35-E wylądował HP-100 AlCu. Mieści się, ale od radiatora dzieli go przestrzeń prawie... 1 mm! Dosłownie! :D Fakt jednak zaistniał i go potwierdzam - ww. chłodzenie WCHODZI na tą płytę i bynajmniej nie ma problemu z jego montażem. :) Pytanie: Jaki program jest njlepszy, jesli chodzi o pomiar CPU temp? Edytowane 10 Lipca 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) WAŻNY KOMUNIKAT Chciałbym uruchomić swoje wc ale brakuje mi jednego bloku na sekcje zasilania na moim Abicie ip35 pro . Jeżeli znalazło by się więcej chętnych niż jeden :D to Misiu15go jest w stanie zrobić taki blok na zamówienie . Jeżeli ip35-e, ip35, ip35pro mają taki sam rozstaw otworów i tyle samo miejsca co pro to bloki były by uniwersalne na każdego abita z serii ip35. Prosiłbym posiadaczy wersji non pro o podanie wymiarów radiatora i jego rozstaw otworów, ułatwi nam to zrobienie uniwersalnego bloku jeżeli inne płyty będą różniły się od pro. Pozdrawiam i wszystkich chętnym zapraszam na pw lub bezpośrednio do misia i do tematu o samym bloczku :) LISTA CHĘTNYCH Nick / Model Płyty / złączki w bloku / sztuk Wegorz91 / Abit ip35pro / 8/10 / 1 Raptor / Abit ip35-e / 8/10 / 1 DYSKUSJA O BLOKU W DZIALE CHŁODZENIE WODNE Edytowane 9 Lipca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Witam! a dla tych, co myślą jescze nad zakupem tej płyty polecam ten arcik (j. ang) myślę że moja mobo nie wypadła w nim najgorzej ;P pozdro! http://www.overclockersclub.com/reviews/ip35economy/ Słabizna ten test. Właściwie to jeden z gorszych, jakie czytałem. Gość naprawdę mógłby sobie darować teksty o tym, że przed wymianą płyty gł. trzeba zdemontować starą - no to chyba niedorozwinięty idianin z dżungli amazońskiej, który w życiu nie widział komputera, by się zorientował... Ten gość ma chyba czytekników za skończonych idiotów. Dziwne różnice w niektórych grach (czyżby aż tak wiele zależało od chipsetu?). Nic o wystającym radiatorze, a jeśli chodzi o OC to ogónie masakra. Test niewiarygodny, z którego nic nie wynika. Edytowane 9 Lipca 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Przeca to inna podstawka, więc po co BackPlate :rolleyes: Natomiast ja mam pytanko do posiadaczy IP35 (-E, zwykłego i -PRO), czy nie ma już takich jazd z kontrolerami napędów jak na AB9 - przypomniały mi sie różne historie z JMicronem i kiepską obsługą napędów optycznych, potrzebą doinstalowywania z dyskietki sterów (mimo, że ktoś nie używał RAID'a) przy instalce Windy. Problem pozostał czy już wyeliminowany :?: Nie wystąpił żadn z wymienionych przez Ciebie problemów. Napęd DVD-RW mocno podjechany, ale działający + xp pro sp2 i instalka BEZ ladownia innych sterow do hdd (klawiszem F6). czyli BEZ PROBLEMOW Mam IP35-E :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Czy jest dokładna lista chłodzeń na cpu na które wejdą na tego Abita? Tzn chodzi mi o te popularniejsze coolery Edytowane 10 Lipca 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Ja mam pytanie. Czy rozstaw dziur do mocowania chłodzenia na cpu jest taki sam jak to było na lga775?Przecież to jest LGA775... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Ja mam pytanie. Czy rozstaw dziur do mocowania chłodzenia na cpu jest taki sam jak to było na lga775?Czemu miał by być inny? raczej standart :P @Bartolomius byłeś pierwszy :D Edytowane 9 Lipca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Sorry za to pytanie nie pomyślałem.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 WAŻNY KOMUNIKAT Chciałbym uruchomić swoje wc ale brakuje mi jednego bloku na sekcje zasilania na moim Abicie ip35 pro . Jeżeli znalazło by się więcej chętnych niż jeden :D to Misiu15go jest w stanie zrobić taki blok na zamówienie . Jeżeli ip35-e, ip35, ip35pro mają taki sam rozstaw otworów i tyle samo miejsca co pro to bloki były by uniwersalne na każdego abita z serii ip35. Prosiłbym posiadaczy wersji non pro o podanie wymiarów radiatora i jego rozstaw otworów, ułatwi nam to zrobienie uniwersalnego bloku jeżeli inne płyty będą różniły się od pro. IMG Hmm, a coś od TT z seri High Riser się nie zmieści ? Było by na pewno zdecydowanie szybciej, bo znając misia15go to na ten blok z rok poczekasz... :mur: <_< Sorry za to pytanie nie pomyślałem.. :wink:Za często ci się to zdarza. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Hmm, a coś od TT z seri High Riser się nie zmieści ? Było by na pewno zdecydowanie szybciej, bo znając misia15go to na ten blok z rok poczekasz...Mogę jakieś nakierowanie na to coś ? i czy aby styknie tam ? Jeszce raz sie zapytam :P czy ktoś ma zdjęcie nagiej płyty bez chłodzenia mostków? Bo z tego co wiem jest tam 8 kosteczek na które wystarczy radiatory nakleić :D tylko jakie ? Edytowane 9 Lipca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...