MiMa Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Mam znowu problem z kontrolerem ATA. Jak korzystam z dysku ata (np włączam film) to mi foobar zwalnia Tak samo gdy coś kopiuje z tego dysku, a jak już kopiuje to ~8gb przerzuca w 1,5h >.> . Pomóżcie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Wgrałem bios 17 i jedyną różnicą jaką zauważyłem w porównaniu do biosu 16 jest gorsze OC pamięci :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jestem przy 20stronie tamatu a czas mnie nagli... moge wydac do ~300zł na plyte, myslalem nad Ga-p31-ds3l ale znalazlem ten temat.. w sumie jedo pytanie brac Ip35-e czy dokladac do Ip35? (do tego bedzie e2016 + pamięć 2x1GB 800MHz OCZ Reaper EPP CL3 + reszta z siga) Oczywiscie bedzie OC.. Chyba ze w tym przedziale cenowym jest cos bardziej sensownego... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dołóż do IP35. BTW trochę nie ten dział. Z ciekawych płyt jeszcze Foxconn P35A-S, DFI BloodIron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Dostałem odp. od Abita dotyczy FSB reset po odłączeniu mobo od prądu. We forwarded your problem to our head office. We will let you know as soon as we get a response. Napiszcie też o tym problemie pod ten adres może to naprawią: Technical Support NL <support@u-abit.eu> Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Tajfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Do mnie zawsze po jakimś liście z narzekaniami i obfitym objaśnieniem problemu w odpowiedzi przychodził nowy biosik beta, także jak coś dostaniesz, to sie podziel. (ale ja chyba pisałem do globalnego suportu abita) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Do mnie zawsze po jakimś liście z narzekaniami i obfitym objaśnieniem problemu w odpowiedzi przychodził nowy biosik beta, także jak coś dostaniesz, to sie podziel. (ale ja chyba pisałem do globalnego suportu abita)No oni w odpowiedzi tez napisali, ze przeslali info do "head office" wiec jest szansa na podjecie tematu i jakies rozwiazanie i niebawem pewnei odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 No jak narazie przysłali ostatni bios 17 ale odpisałem, że nie działa bo nie działa :) i otrzymałem taką odp. jak wyżej więc może coś poradzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Znajde tu jakiegos usera z E8200/E8300 (takiego planuje kupic) na IP35-E ? Bo zastanawiam sie czy wystarczy do delikatnego OC. Nie chce bic jakis rekordow. 3GHz na co dzień mi w zupełnosci wystarczy, a jak da sie cos wiecej to tym lepiej. Jak te mobo sobie radza z 45nm ? W sumie bios ten sam co IP35 wiec moge jedynie podejzewac ze w praktyce stoja na podobnym poziomie ? No chyba ze nie, to myslalem o jakims P5K-E lub T2RS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mój proc leci na 3200 a zmieniłem tylko FSB z 333 na 400 i to wszystko, tyle mi wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Znajde tu jakiegos usera z E8200/E8300 (takiego planuje kupic) na IP35-E ? Bo zastanawiam sie czy wystarczy do delikatnego OC. Nie chce bic jakis rekordow. 3GHz na co dzień mi w zupełnosci wystarczy, a jak da sie cos wiecej to tym lepiej. Jak te mobo sobie radza z 45nm ? W sumie bios ten sam co IP35 wiec moge jedynie podejzewac ze w praktyce stoja na podobnym poziomie ? No chyba ze nie, to myslalem o jakims P5K-E lub T2RS.Na XS robią spokojnie 4.0 więc nie widze problemów.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 No panowie.Po tygodniu włączania i wyłączania kompa piszczenia już nie ma.Włączam,komp wstaje,potem wyłącza się na parę sekund i wstaje bez problemu(to chyba ten dual boot czy jak) ale to mi nie przeszkadza.Ważne że mogę normalnie włączyć kompa,mimo że jest podkręcony(na razie tylko na 2.6 ale działa jak należy).Mój problem znikł gdy wyłączyłem w biosie wszystko co jest związane z wiatrakami.Zostawiłem tylko regulację obrotów wiatraka na procku.A miałem już złamać tą płytę na kolanie. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 jakies rady na fsb>520 na ip35 >.< ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zakupile IP35-E :) Przeczytalem prawie wszystko poza tym ze Freezer 7 PRO zawadza o radiator NB (musialem wygiac dolne zeberka i nieco wyzej daac wentyl) oraz ze klawwiatura mi sie zaczla zacinacc i ledwo co napisalem ten post :) ...wie ktos coss na temat problemmow z klawiatura naa ABIT IP35-E ??? PROSZE o ppomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Pierwsze co zrób, to flashuj bios 1.6 albo 1.7. Potem pytaj o problemy ewentualnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 flash zrobiony do wesjji 1,6. prooblem z klawiiauura ninee znnikknal ja widac c :) klawiatura na PS2 ... jak ktos co wie jak moznna sie tego pozbyc to prosze o rade! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochin Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Ma ktoś dokładny rysunek płyty IP35-e z opisem poszczególnych ścieżek lub we gdzie cos takiego można znaleźć? Przy mocowaniu radiatora śrubokrętem ześlizgnął mi się on na płytę i zrobił rysę na ścieżkach. Komp działa ale chciałbym wiedzieć za co ta ścieżka jest odpowiedzialna, żeby zwrócić uwagę czy na pewno jest wszystko ok. PS. Przepraszam jeśli było podawane ale 87 stron to sporo a w wyszukiwarce tego nie znalazłem... Edit: Albo może ktoś ma pomysł czym to mozna poprawić... Rysa jest dosyć mała, leci na 4 ścieżkach po południowej stronie.... Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez Kochin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Ścieżki prawdopodobnie nie zostały przerwane, jeśli wszystko dobrze działa, więc śpij spokojnie. A rozkładu na bank nikt nie będzie miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 no chyba, ze producent, ale to pewnie Top Secret. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Pprosze pomozciee mii ... jezeeli wiecie cos na temat zaacinaniia sie klawiatury na PS2 to prosze napiszcie. Klawiaturaa na PEWNO DZIALA i po podpieciu do abaita nagle sie krzaczy tak jak widzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Pprosze pomozciee mii ... jezeeli wiecie cos na temat zaacinaniia sie klawiatury na PS2 to prosze napiszcie. Klawiaturaa na PEWNO DZIALA i po podpieciu do abaita nagle sie krzaczy tak jak widzicie.Pewnie masz wtyczke albo kabel uszkodzony, może masz tylną maskownicę źle włożoną i wtyczka nie dociska jeśli nic z tego to pewnie wtyk na płycie wadliwy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 1. Sprawdź klawe na innym kompie. 2. System świeżo postawiony? 3.Stery Intela wgrane? (wątpie, że to, to.) Ja miałem klawiaturę ps2 na swoim ip35-e i działała normalniutko. Na pierwszych biosach nawet lepiej niż ta na usb, ale to długa i nieistotna historia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) klawiatura sie normallnie zachowuje np. w biosie, a innym kommpipe dziala. system to vista 32bit, na xp to samo bylo stery te co na pplycie. . w raazie czeego to jest to podstawa do serwisu ? Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Jeśli to wina płyty, to oczywiście, ale ja wolałbym się zaopatrzyć w przejściówkę ps/2-> usb, albo klawiature usb, niż babrać z serwisem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie a czym mozna zastapic radiator na NB ?? Niebieski ZALMAN wystarczy ?? Chodzi mi o to zeby wentylator od Freezera 7 PRO mogl normalnie wejsc. :) taki ZALMAN ZM-NBF47: taki ZALMAN ZM-NB47J: czy taki ?? PENTAGRAM NP-40 Cu: czy jeszcze jakis inny :)?? Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Na pewno dwa pierwsze odpadają bo są za małe/mało wydajne. Pentagrama nie znam. Radiatory Thermalrighta powinny dać rade. Wersja z heatpipe. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaM_90' Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witam, mam pytanie odnośnie wspomnianego wcześniej resetu FSB. Mój PC jest podłączony do listwy, która jest odłączana od prądu w momencie wyłączenia komputera. Mam rozumieć, że za każdym razem FSB będzie wracało do domyślnych ustawień ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 To zależy od szczęścia. Ja również odłączam listwę po wyłączeniu kompa... I już od 3 tygodni nie miałem reseta, a czasami na tydzień to i z 5 razy się zdarza. Nie wiem od czego to zależy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zależy od długości przerwy w dostawie prądu raz się zresetuje a raz nie. Czekam na kolejny bios powinien się pojawić lada dzień może nareszcie coś z tym zrobią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Jestem po powrocie z długiego weekendu. Niestety wlasnie sie okazalo ze FSB zresetowane ;/ Mogliby cos z tym w koncu zrobic. Chyba ktos na forum juz dał znac informatykom z Abita zeby to poprawili ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...