shooter Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Jak wam się widzi, że po dołożeniu 2GB RAMu NB potrzebuje więcej papu? Realne to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Nic w tym dziwnego skoro kontroler pamięci znajduje się w NB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisuchy Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Czy na płycie ip35-e będą działały bezproblemowo pamięci A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4? Ostatnio wróciły do mnie z gwarancji goodramy 2x1 i nie chciały działać, ani na mojej płycie, ani na płycie ip35-e kumpla, na innych mobo działały elegancko. Ma ktoś konfigurację ip35-e + adaty? Wszystko chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 witam posiadam plytke abit ip35-e z e2160 nie bylo zadnych problemow stabilnie szedl na 3,4ghz ale nadszedl czas na zmiane proca i zachcialo mi sie e8400 i tu juz komp nie wystartowal , bios 18 wgrany i kilka poprzednich wersji wlanczaja sie tylko wiatraki , ekran czarny czy jest szansa na bios ktory to poprawi czy juz teraz sie pozbyc plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 A zrobiłes reset biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 tak robilem reset biosu zworka i bateria z tego co wyczytalem na opakowaniu proca to jest to rev,E0 a z ta abit jest w fazie testow klik klik2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Czy 1.53V na e6750 na codzien na Abitku to duzo? Chlodzenie TT Big Typhoon. Temp pod orthosem 68 st. C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Nie tyle na Abitku co na Intelku ;) ja bym więcej jak ok 1,45V na codzień nie trzymał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Musze dać 1.53V bo tyle potrzebuje do IntelBurnTest i chcę mieć 3.6GHz. Orthosa przechodzi na 1.48V. Proc może mi pasć po miesiącu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deryl Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Czy na płycie ip35-e będą działały bezproblemowo pamięci A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4? Ostatnio wróciły do mnie z gwarancji goodramy 2x1 i nie chciały działać, ani na mojej płycie, ani na płycie ip35-e kumpla, na innych mobo działały elegancko. Ma ktoś konfigurację ip35-e + adaty? Wszystko chodzi?Te Adaty z ip35-e smigaja ze az miło posiadam taką konfiguracje. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sakee0 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Czy na naszej płycie tz. Ip35 ruszy procek Core 2 Duo w E8400 E0 revision. Na razie oficjalny bios nie wspiera tego E0 stepping. Nie wiem czy warto ryzykować. Może ktoś już ma i chodzi u niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 posiadam ip35-e i zakupilem do niego e8400 rev.E0 i niestety nie odpala komp zmiany biosu nic nie daja narazie przesiadlem sie na P5B i czekam na nowszy bios chociaz slyszalem ze abit nie spieszy sie nowymi biosami a czy podpasi do ip35 to nie wiem ale tez moga byc problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sakee0 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 dzięki za odpowiedz, czyli trzeba czekać na nowy bios :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Ja mam ponad rocznego Abita IP35-E (który był już serwisowany) z E8400 E0 i śmiga jak trzeba. Odpaliłem go na starym BIOSie, chwile po tym wgrałem BIOS 18 i wszystko jest cacy, cep stabilny przy 4200MHz@ 1,4V, bezproblemowo prowadzi memki 4x1GB... Czyżbym miał cudownego ABITa? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Skad wszyscy nagle maja bios 18? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Stąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 mi niestety sie nie udalo na ip35-e odpalic e8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Witajcie!! :D Mam pytanie odnośnie tej płyty :) a brzmi ono tak....czy opłaca się?? Chce ją kupić zamiast asusa p5n-e sli ;/ jest potworny... jest niestabilny przy 2.4ghz na e4300 a chciałem mieć 3ghz ;/ więc pierwszą myślą była ów płyta czyli Ip35-e :D Czy opłaca się?? Da radę E4300 na 3ghz?? Czy może lepiej wybrać coś innego w podobnej cenie (tą płytkę można nabyć za 150zł z wyprzedaży)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood2 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Jeśli to nie jest jakaś poserwisowa, to bierz tego Abita - opłaca się. -- E8xxx ludzie odpalają na biosach 17-18 i jakoś nie narzekali na niekompatybilnośc, słabsze OC itp. tlusty25041 może coś poknociłeś :P Edytowane 7 Października 2008 przez blood2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Jak zainstaluje nowy bios to posypie sie RAID? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sakee0 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 nie,u mnie nic takiego się nie stało a już kilka razy zmieniałem bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Nie, a czemu miałby? Nawet jak zmienisz płyte główna dalej będzie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) blood2 a co mial bym poknocic wgrywalem biosy od 14 w zwyz co chwile przekladalem proca z e2160 na e8400 i nic tylko czarny ekran wiatraki na full i zero jakis sygnalow z ip35-e bylem bardzo zadowolony e2160 szedl stabilnie na 3.4 ghz na fryzjerze i narazie czekam moze zanim ja sprzedam wyjdzie bios ktory e8400 obsluzy i powroce do niej plytka jak dlamnie super stabilna, bios rozbudowany i intuicyjny Edytowane 8 Października 2008 przez tlusty25041 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico26 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Mam pytanie do użytkowników Abit IP35: Otóż sypie mi się raid0 na tym chipsecie (2xSeagate Barracuda 250GB 16MB ...AS) a dokładnie podczas botowania mam komunikat "Error occured" (na czerwono) + Errors=0 czy jakoś tak. Czy taka sytuacja koniecznie musi spowodować awarię macierzy? - 0 errors na razie... Pierwsze jaskółki już się pojawiły; foobar mi się dekonfiguruje a dokladnie gubi nazwy playlist i resetuje interfejs ;) Być może to przypadek ale zbiegł się w czasie z monitem rajdu. Raid został poprawnie skonfigurowany w biosie, chodził bez błędów przez ok 3m-ce a tu nagle taka niespodzianka. Dodam, że nie jest to moja pierwsza macierz raid0 (poprzednie były na nForce2, 3 i 4 pod AMD i nigdy nie miałem takich jazd przez 5 lat pracy) Nie wiem gdzie i jak szukać rozwiązania problemu; może to wina dysku ale jestem prawie pewny że dyski sa ok (jeden ma 5mcy a drugi 11). NIe gańcie mnie za zły dział ale może to wina chipsetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Bardzo mało prawdopodobne żeby to była wina chipsetu - co mialby on powodować? Mysle raczej że jakieś bad sectory mogły pojawić się na jednym z dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Mam problem z kartą dźwiękowa na IP35-Pro, a dokładnie jej ZIELONYM wyjściem analogowym, prawy kanał gra cicho i są na nim zakłócenia. Inne wyjścia dobrze grają. Reset BIOSU był, przestawione też z HD na AC97 i odwrotnie, nie wina sterowników (na drugim systemie to samo, a z panelu przedniego wszystko gra pięknie). Jakoś tego wcześniej nie zauważyłem bo i tak mam słabe głośniczki (dodam że to nie wina głośników bo na innych to samo). Jakieś pomysły jak się z tym uporać? (I czy to podlega gwarancji) Edytowane 21 Października 2008 przez xpeu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Mam prośbę. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy na Abicie IP35 PRO można wejsc do opcji kontrolera RAID z jednym dyskiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Mam problem z kartą dźwiękowa na IP35-Pro, a dokładnie jej ZIELONYM wyjściem analogowym, prawy kanał gra cicho i są na nim zakłócenia. Inne wyjścia dobrze grają. Reset BIOSU był, przestawione też z HD na AC97 i odwrotnie, nie wina sterowników (na drugim systemie to samo, a z panelu przedniego wszystko gra pięknie). Jakoś tego wcześniej nie zauważyłem bo i tak mam słabe głośniczki (dodam że to nie wina głośników bo na innych to samo). Jakieś pomysły jak się z tym uporać? (I czy to podlega gwarancji) Oddałbym na gwarancje z takim poblemem. Edytowane 31 Października 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Mam prośbę. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy na Abicie IP35 PRO można wejsc do opcji kontrolera RAID z jednym dyskiem?Pooglądałem BIOS i nie widzę takiej opcji, powinna się pojawić po podłączeniu drugiego dysku. @Rafa: Już miałem pakować, ale się dowiedziałem, że zostanę bez płyty i nie dostanę żadnej na czas naprawy. Jak tylko coś skombinuje to oddam ;) Edytowane 28 Października 2008 przez xpeu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Problem rozwiazany - aby wejsc do konfigu RAID musza byc podpiete conajmniej 2 HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...