sac711 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 WItam Mam pytanie, czy na abicie ip35 pojdzie mi gf 295gtx lub ATI Radeon HD4870 X2? Wiem ze pytanie jest z przedzialow "lolowych" ale jesli pytac to gdzie? Tylko tu. Odpiszcie plz, chce zaszalec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Jak z dobrym procem na niej to można "zaszaleć". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 (edytowane) WItam Mam pytanie, czy na abicie ip35 pojdzie mi gf 295gtx lub ATI Radeon HD4870 X2? Wiem ze pytanie jest z przedzialow "lolowych" ale jesli pytac to gdzie? Tylko tu. Odpiszcie plz, chce zaszalec Pojdzie, bo czemu mialoby nie isc? BTW: Jak u was PRO prowadzi 2x2gb? Edytowane 10 Stycznia 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Wiecie może czy procek E5200 ruszy na IP35-E i Biosie 12? Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sac711 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Moj nowy procek na abit ip35 :) Ogolnie 4800 na 1.45 stabilne Edytowane 13 Stycznia 2009 przez sac711 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 mimo że jako maksymę podsumowującą te płyty uznałbym: pamiętaj żeby mieć w pokoju więcej niż 15 stopni, a jak nie działa napęd SATA, to nie zapomnij włączyć sieciówki" :lol: to muszę powiedzieć, że do oc się nadają w cholere i z tym problemów nie robią najmniejszych. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 U was normalnie czyta temperature MCH na PRO? Bo u mnie caly czas wszystkie programy pokazuja 36 a organoleptycznie jest z jakies 40-50 stopni. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Moj nowy procek na abit ip35 :) Ogolnie 4800 na 1.45 stabilneniezle ale na codzien to raczej 1.35V sie nie przekracza. ile na 1.35 Ci wyciaga ten proc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 niezle ale na codzien to raczej 1.35V sie nie przekracza. ile na 1.35 Ci wyciaga ten proc? 1.35v ale na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ja z wentylatorem na NB mam 36stC w IDLE - tak pokazuje uGURU. PWM w IDLE - 44 st. C. Jak u Ciebie z PWM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ja z wentylatorem na NB mam 36stC w IDLE - tak pokazuje uGURU. PWM w IDLE - 44 st. C. Jak u Ciebie z PWM? U mnie bez zadnych modyfikacji chlodzenia na MCH mam zakres temperatur 31-36 wg uGuru a orgnanoleptycznie wcale na tyle nie wyglada, co do PWM to mam z reguly 50-55 ale nei dotykalem radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sac711 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 niezle ale na codzien to raczej 1.35V sie nie przekracza. ile na 1.35 Ci wyciaga ten proc?4400 mam przy 1.35, reszta na auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam, czy ktoś miał problemy z uruchomieniem kostek 2gb na tej płytce? Planuję teraz zakupić 2x2, ale nie wiem czy płyta znów nie będzie miała jakichś fochów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam, czy ktoś miał problemy z uruchomieniem kostek 2gb na tej płytce? Planuję teraz zakupić 2x2, ale nie wiem czy płyta znów nie będzie miała jakichś fochów. Nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sac711 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja mam OCZ Reaper i stabilne 2x2gb 1100 cl 5 na abit ip35, wiec da sie spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Ja mam OCZ Reaper i stabilne 2x2gb 1100 cl 5 na abit ip35, wiec da sie spokojnieJak możesz to sprawdź czy memki są w stanie zrobić 1200mhz+ na tej płycie, mój ip35 jakoś zatrzymał się na 1170 chociaż memki na i780 robią 1220... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Jakie bezpieczne max V na NB? Mowa o stockowym radiatorku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Mysle, ze 1.5. Nawet 1.6V jak zapodasz wentylatorek mały na NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Nie działa mi na IP35-E audio. totalny brak dzwieku Czy to jest jakaś usterka mikroukładu, czy raczej kwestia może jakiś zworek na płycie? Dodam że kabelek podpięty pod złącze FP-AUDIO, Front Panel działa poprawnie. Edytowane 6 Lutego 2009 przez kiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qwerty1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Nie działa mi na IP35-E jeden kanał audio. Czy to jest jakaś usterka mikroukładu, czy raczej kwestia może jakiś zworek na płycie? Dodam że kabelek podpięty pod złącze FP-AUDIO, Front Panel działa poprawnie. pomachaj troche kabelkiem moze gniazdo sie wytarlo jak czesto wkladasz (ja tak mialem kiedys z starym telewizorem jak pegazusa podlonczalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Probowal ktos zamontowac HR-09 na PWM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 moim zdaniem to by była przesada. co najwyżej można zmienić tą gumę pod radiatorem na pastę ale to i tak tylko jak Ci się chcce babrać, bo na nic szczególnego to nie będzie miało wpływu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Thermal Pad nie jest z gumy i nie można go zmieniać na paste! Przez to można uszkodzić sobie mosfety bo są dość kruche. Nawet jak zmienisz radiator na blok wodny to ta "guma" musi tam być. Najlepszym rozwiązaniem jest zwiększenie docisku kołków montażowych na wszystkich trzech radiatorach (było o tym w tym wątku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Thermal Pad nie jest z gumy i nie można go zmieniać na paste! Przez to można uszkodzić sobie mosfety bo są dość kruche. Nawet jak zmienisz radiator na blok wodny to ta "guma" musi tam być. Najlepszym rozwiązaniem jest zwiększenie docisku kołków montażowych na wszystkich trzech radiatorach (było o tym w tym wątku). Kruche? Raczej wydaje mi sie to malo prawdopodbne zeby montowali cos kruchego akurat tam. To skoro nie polecasz zmienic tej 'gumy' na paste to na jaka inna 'gume' moge to zmienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam Przeszukałem wyszukiwarką temat i nie znalazłem podobnego problemu. Mój problem miał dwa etapy: 1. Po skoku napięcia komputer zatrzymywał się na etapie postu. Procesor jak by nie uruchamiał drugiego rdzenia, przynajmniej w poście tak było napisane tzn 1 CPU a nie 2 CPU. Reszta zapisów była ok ale komp wisiał. Reset biosu zworką nie pomaga. Wyjęcie baterii biosu pomagało i komputer uruchamiał się w pełni sprawny, ale tylko do kolejnego uruchomienia po którym znowu musiałem wyjąć baterię biosu. Zrobiłem aktualizację biosu na najnowszy i problemy zniknęły. 2. Komputer był włączony. Monitor się wyłączył. Po resecie pojawiła się podobna sytuacja jak w pierwszym etapie parę miesięcy wcześniej. Tym razem nic nie pomagało w tym wyjęcie baterii. Następnego ranka czyli teraz komp wstał jak gdyby nigdy nic. Podejrzewam jednak, że po resecie nie podniesie się. W czym może być problem? Podejrzewam płytę (ostatnio bios pomógł, nowszego nie ma) lub procesor. Pozdrawiam crux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Kruche? Raczej wydaje mi sie to malo prawdopodbne zeby montowali cos kruchego akurat tam. To skoro nie polecasz zmienic tej 'gumy' na paste to na jaka inna 'gume' moge to zmienic? Żadną inną! Zwiększ docisk albo radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Żadną inną! Zwiększ docisk albo radiator. Zwieksz radiator? Skoro zwiekszyc radiator to rozumiem ze go wymienic, ale mowisz zeby tej 'gumy' nie wymieniac - wiec moze moglbys rozwinac troche bardziej to zdanie? Wgrywal ktos do PRO bios od PRO XE? Edytowane 15 Lutego 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek69 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 witam,mam problem, płytka ip35-e nie widzi mi w biosie napędow podłączonych do gniazda IDE na płycie,przestawiam zworki,wymieniałem kable i nic,tak jak by ten kontroler niedziałał lub był wyłączony,ale w biosie v18 nic tam niemam do włączenia lub wyłączenia kontrolera IDE,choć to trochę dziwna sprawa bo w instrukcji obsługi płyty jest pokazany rysunek z biosem i tam w "onboard pci device" jest "ide controller" enab=disable, a ja tej funkcji niemam,sprawdzane na biosie 12 i 18,i jak to dziadostwo włączyć????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) ...Podejrzewam jednak, że po resecie nie podniesie się. W czym może być problem? Podejrzewam płytę (ostatnio bios pomógł, nowszego nie ma) lub procesor. Jednak podniósł się wczoraj i działał jak gdyby nigdy nic. Na razie go zostawię bez serwisu chociaż pomyślę jednak o tym jeżeli sytuacja się powtórzy. Edit: Niestety problem wystąpił. Serwis się kłania. Edytowane 16 Lutego 2009 przez CruX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zwieksz radiator? Skoro zwiekszyc radiator to rozumiem ze go wymienic, ale mowisz zeby tej 'gumy' nie wymieniac - wiec moze moglbys rozwinac troche bardziej to zdanie?...Nie ma za bardzo co rozwijać - cokolwiek zrobisz nie zdejmuj tego thermalpada. Na XS już goście tego próbowali i mosfety się ukruszyły. Ale zawsze możesz spróbować - to Twoja płyta nikt ci nie zabrania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...