donmarianos Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Oczywiście Jest powiedziane że Infinity wchodzi na styk, ale nie znalazłem informacji odnośnie Ninja. W sumie pare stron wstecz tylko jedna osoba zakłada że Ninja wejdzie, ale nikt sie nie wypowiedział że będzie tak na 100%. Pytam bo nie chciałbym wywalać te 150zł w błoto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam! B-) A więc mam już zjęcia coolera na mojej mobo, czyli Pentagram HP-100 AlCu @ Abit IP35-E Zapraszam do oglądania Wesoły http://dia8el.fotosik.pl/albumy/226209.html Na razie jeszcze nie podkręcałem. Wkrótce się za to zabiorę. Dodałem też wynik 3Dmarka03 bez kręcenia GPU i CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaknafar Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam Dzięki za odpowiedź. A teraz LOL ze mnie :oops: , tak to jest gdy sie kompa na kacu składa :mur: wszystko z instrukcja w ręku. Więc jak zobaczyłem ze w instrukcji w biosie jest opcje do kręcenia ramu asynchronicznie a u mnie na kompie nie ma to klapki na oczy i co jest nie tak. Kompletnie odleciałem wiecie patrzyłem na ten dzielnik i jakoś nie docierało ze to jest to. Jak zerknąłem na odpowiedz od chlast w czoło ale ja głupi jestem. Co do płyty to całkiem fajna, jak skończę testing całości to powrzucam wyniki ( denerwuje tylko brak przycisku do czyszczenia CMOSu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 @ Zaknafar jakie robi Ci fsb? Oby było tak że 500 + bo jeszcze mało osób to potwierdziło. Może ktoś się wypowiedzieć jak sprawa ma się z droopem na tej płycie? Są jakieś mody w sieci? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 A po co ci vmody do tej płyty ? Chyba tylko vdrop mod, tylko, że nikt tutaj nie wie jaki jest ten drop ;] Na XS nic nie ma w każdym bądź razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 nie wiem czy jest sens kupowania tej plytki jak na abicie AB9 po vmodzie spokojnie zrobi 500 FSB a jest lepiej wyposazona i chlodzonko ladnie wchodzi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 tak tak tylko ze ab9 ma laminat rozplanowany z iście ulanska fantazja i nie wsadzi sie do niej nowych procesorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 wie ktos co z tym ustawiania strapa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 A ja mam takie małe pytanko. O co chodzi z podwójnym bootowniem tej płytki? Ponoć coś takiego się zdarza? Pobieznie przegladałem ten temat i dalej nie wiem o co biega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 wie ktos co z tym ustawiania strapa? jutro o 12 bede mial to obczaje bo widze ze nikt sie nie kwapi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 jutro o 12 bede mial to obczaje bo widze ze nikt sie nie kwapi :)nie no ja stwierdzam ze u mnie nie ma :) daj znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Tak więc poskładałem od podstaw kompa :-P na IP35-Pro... poniżej parę fotek Co do chłodzenia to długo zastanawiałem się nad Scythe Infinity i w końcu zrezygnowałem ze względu na jego wagę (ponad 1 kg), musiał bym bardzo uważać np przy przemieszczaniu budy, po drugie miałem obawy czy wejdzie na abita... w ostateczności zdecydowałem się właśnie na Asus Silent Knight :D a dlaczego? no więc: 1. waga 610 gramów 2. ładny kształt 3. wydajniejszy niż najnowszy Zalman CNPS9700 (i tańszy bo 160 zeta) 4. bardzo cichy - prawie jak "cicha noc" raczej cichy rycerz :-P 5. prosta instalacja 6. podświetlenie niebieską diodą LED 7. Konstrukcja 92-milimetrowego wentylatora pozwala na kierowanie powietrza przepływającego przez urządzenie na regulatory napięcia wokół procesora. Według producenta pozwala to na obniżenie ich temperatury o około 10o-15o C. Szybkość obrotowa wiatraka to 2,2 tys. obrotów na minutę. ...a tutaj porównanie wizualne z CNPS9500 wydajność w odniesieniu do zwykłego -> Intel Box Cooler zagraniczne recki/testing -> 1, 2, 3 _______________________________ Co do oc to przyznam sie że jeszcze zestawu nie katowałem, pozatym na full detalach pogrywam w Stalkera przy rozdz.1680x1050 bez zająknięcia :) dziś chcialem sie troszku pobawić pod biosem i nie za bardzo mi wychodziło... mobo w ogóle nie wstawało albo przy ładowaniu Visty nagle niebieski ekran... wcześniej siedziałem na AMD więc na razie mam blade pojęcie... w szczególności nie wiem jak ustawić napięcia(czyt. do jakiej wartości), jedynie co to sprawdziłem memki, komp odpalił ale przy dzielniku 1:2 i zapodałem 2,2v na memki w sygnaturce mam sprzęt podany a teraz pytanie jakie napięcia ustawić by odpalić kompa na 6x500 FSB co daje 3GHz no i oczywiście dzielnik 1:1 ile zapodać napięcia na proca?? tutaj linki do zrzutów z biosu: -> OC Guru -> Voltages Control screeny są z jakieś stronki, pytanie jak ustawić pod mój proc (E6420) i memki (ocz reaper) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 w moim ip35-e brak ustawiania strapa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 w moim ip35-e brak ustawiania strapachyba normalka ;) abit dał sobie siana z tanimi płytami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Raptor @ Ma1y - jakie fsb wasze IP35 osiągają? Post Carno mnie trochę zmartwil ... teoretycznie fsb 300 to powinno z mety isc bez zadnych zmian przy twoim sprzecie? Edytowane 11 Lipca 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Raptor @ Ma1y - jakie fsb wasze IP35 osiągają? Post Carno mnie trochę zmartwil ... teoretycznie fsb 300 to powinno z mety isc bez zadnych zmian przy twoim sprzecie?nie bawie sie, nie wiem, nie mam czasu ;) dlatego nie pisze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 u mnie na razie 475 - sprawdzone ustawienia proca i pamięci bo nie mam czasu na zabawe było chwilowo 7x500 ale tylko dla sprawdzenia czy wstaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Jak wygląda sprawa strapa na IP35-E? Tak jak na Pro czyli 1333 na 1:1, 1066 na 1:1.25 itd. czy też w tańszych jakoś inaczej?Czy moglby w koncu ktos to sprawdzic? :P Każdemu na strapie zalezy a jakos nikt sie nie kwapi. Wystarczy puscic SPi na tych samych taktach proca i timingach pamieci, raz na 1:1 i raz na 1:1.25... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) u mnie na razie 475 - sprawdzone ustawienia proca i pamięci bo nie mam czasu na zabawe było chwilowo 7x500 ale tylko dla sprawdzenia czy wstaje A podbijałeś napięcia dla mostków etc? Jeżeli tak to prosiłbym o podanie nazwy i napięcia z biosu, ewentalnie dzielnika pamięci. Zielony jestem w Intelu i zbieram info ;] Pzdr Edytowane 12 Lipca 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 na 475 było @ 1.55 dla NB i 1.28 dla SB - przy 500 o jedno oczko wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Post Carno mnie trochę zmartwil ... teoretycznie fsb 300 to powinno z mety isc bez zadnych zmian przy twoim sprzecie?napisałem powyżej że jeszcze nie kręciłem bo jestem zielony... szybka przesiadka na Intela wiec muszę sie wtajemniczyć :P zaznaczyłem by mi zapodać ustawienia napięć dla np 6x500 przy dzielniku 1:1 mogę zacząć bawić się od mniejszej wartości np 470 FSB poniżej takie możliwości regulacji napięć na IP35 Pro UGuru Voltages Control: * - CPU Core Voltage : CPU default – 1.90v in 0.01v Stufen * - DDR2Voltage : 1.800v – 3.000v in 0.025v Stufen * - CPU VTTVoltage : 1.20v / 1.23v * - MCH 1.25v Voltage : 1.25v – 1.56v in 0.04v Stufen / 1.56v-1.72v in 0.08v Stufen * - ICH 1.05v Voltage : 1.05v – 1.19v in 0.04v Stufen * - ICHIO 1.5v Voltage : 1.50v – 1.70v in 0.05v Stufen / 1.70v – 2.00v in 0.10v Stufen * - DDR2 Reference Voltage : +2% / 0% / -2% / -4% * - CPU GTL REF 1+3 : 45% - 80% in 1% Stufen * - CPU GTL REF 0+2 : 45% - 80% in 1% Stufen * - FSB : 133Mhz - 600Mhz in 1Mhz Stufen * - PCIE Clk : 100Mhz – 200Mhz in 1Mhz Stufen Dzielniki: * 1:1.00 / 1:1.20 / 1: 1.25 / 1: 1.50 / 1:1.66 / 1:2.00 konkretne propozycje co do ustawień i wielkości napięć prosze na prv... bo nie wiem ile zapodać już od 400 FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Jeszcze obiło mi się o uszy że niektóre Abity np: QuadGT miały problem z pamięciami OCZ i max co dało się z nich wyciąnąc to 800 CL4. Czy na IP35 ma juz ktoś DDR2 OCZ SLi lub Plainum rev2? Czy w przypadku P35 nie ma już takich zgrzytów? A może to kwestia zastosowanych kości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) NO I MAM IP35-E... Narazie powiem Tak... WYPAS... Robie male testy... i pomalu zaktualizuje mojego posta o najwazniejsze testy... Zaczynam od Vmem Bios - Miernik 1,8v - 1,82v 1,85v - 1.87v 1,9v - 1,91-1,92v 1,95v - 1,97v 2,0v - 2,02v 2,05v - 2,07v 2,1v - 2,12v 2,2v - 2,22v 2,3v - 2,32v 2,4v - 2,42v 2,5v - 2,52-2,53v 2,6v - 2,62v I teraz male slowko o obsludze pamieci... w moim przypadku A-Data Vitesta PC 1066+ Extreme Edition (D9GMH) Moja poprzednia plyta poszla sie kochac... (Asus P5N-E SLI :mur: ) MAX Asus P5N-E SLI na 5-5-5-18 570MHz @ 2,6v (nie do konca stabilne... musialo byc bardzo chlodno (mostkowi polnocnemu) MAX Abit IP35-E na 5-5-5-18 600MHz @ 2,42v :) (full stable i to napewno nie koniec bo plyta bootuje na 620MHz mostek polnocny niczym nie owiewany :)) Nastepnie jedziemy z Vcore Kurde nie moge zmierzyc v core bo musialbym sciagnac radiator z sekcji zasilania a narazie mi sie nie chce :) (edytuje ciagle posta bo robie to na bieżąco..) A Tu jakies screeny... Celeron 420... nie jest taki max demny :P niestety MAx FSB Wam nie sprawdze na tym... bo ma walla miedzy 380 a 390MHz FSB :) Edytowane 12 Lipca 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ładnie Sector ładnie :D Sprawdź jeszcze max FSB na jakimś innym cepie skoro celinka ma dziury :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Ładnie Sector ładnie :D Sprawdź jeszcze max FSB na jakimś innym cepie skoro celinka ma dziury :razz: A ja tych cepow to mam od cholery :)... dajcie mi jakiegos to wam przetestuje :)... Jeszcze wczoraj mialem trzy procesory a dzis zostal tylko jeden <_< ... Celina nie jest glupia :) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Wreszcie konkretne testy :) Mógłbyś jeszcze sprawdzić czy przełącza się strap na 1066 przy 1:1.25 jak to robi IP35 Pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Celina nie jest glupia icon_smile3.gif icon_wink3.gif Nic nie mówie :D Ciekaw jestem czy potwierdzi sie to FSB 500 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 abit dał sobie siana z tanimi płytamiMozesz to przyblizyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 @Fredek Czemu ma się nie potwierdzić, ja nie jestem wystarczająco wiarygodny, czy co...? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Mozesz to przyblizyc?a jak myślisz czy pisałem to ot tak z pałki czy jakiś szerszy kontekst mojej wypowiedzi był? stawiam jednak na bramkie nr2. o kontrole strapa chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...