Gość Firekage Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) a jak myślisz czy pisałem to ot tak z pałki czy jakiś szerszy kontekst mojej wypowiedzi był? stawiam jednak na bramkie nr2. o kontrole strapa chodziło. Moze grzeczniej....bez sredniowiecznego stosunku pan - wasal... Pytalem bo nie rozumiem co bylo na mysli i tego chcialem sie dowiedziec a nie to o palce... :-| To , ze o strapa to ja wiem , ale szerzej....bo jakos nie chce mi sie wierzyc , ze nie ma zadnego nastawu :-| Wsadzasz ramy i...nic :-| Edytowane 13 Lipca 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) To , ze o strapa to ja wiem , ale szerzej....bo jakos nie chce mi sie wierzyc , ze nie ma zadnego nastawu :-| Wsadzasz ramy i...nic :-|A teraz ja nie rozumiem o co Ci chodzi z ramami. Przecież dzielnik pamięci jest regulowany. Mowa o regulacji strap fsb- ten parametr na innych płytach się automatycznie przestawia w zależności dzielnika, także po przekroczeniu pewnego fsb, na abitach ab9/aw9d można było go ręcznie ustawić. Edytowane 13 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Moze grzeczniej....bez sredniowiecznego stosunku pan - wasal... Pytalem bo nie rozumiem co bylo na mysli i tego chcialem sie dowiedziec a nie to o palce... :-| To , ze o strapa to ja wiem , ale szerzej....bo jakos nie chce mi sie wierzyc , ze nie ma zadnego nastawu :-| Wsadzasz ramy i...nic :-| no bez przesady, moderatorem nie jestem. zwróciłem Ci uwagę że cytujesz i szukasz drugiego dna w CZĘŚCi mojej wypowiedzi. zacytowałem kogos, wiec ty powinienes się do odpowiedzi wyżej odwołać. itd itd. a tak łapiesz zdanie bez kontekstu :) to co WDK napisał jest prawdziwe, w Ip-35 w całej serii tez tak miało być, a nie ma wiec mówie że sie ABIT wypiął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Strapa można sobie wyliczyć patrząc na dzielniki i mamy: 1:1,00 - 1333 1:1,20 - 1333 1:1,25 - 1066 1:1,50 - 1066 1:1,66 - 800 1:2,00 - 800 Kwestia tylko czy gdzieś się nie przełącza sam oprócz tego. Jeśli się nie przestawia na 1600 samoczynnie, to nie widzę żadnego problemu w braku jego regulacji, bo na jedno wychodzi. Edytowane 13 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 @Fredek Czemu ma się nie potwierdzić, ja nie jestem wystarczająco wiarygodny, czy co...? icon_wink2.gif Nie nie :D Chodziło mi oto czy np. tylko twoja tak zrobiła czy ,,większość,, tych płyt tyle robi i rzeczywiście ma to ,,we krwi,, :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Też jestem ciekaw czy 500fsb jest osiągalne na każdej sztuce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Z przykroscia stwierdzam ze nie pasuje mi bloczek na nb od Misia15Go na DFI :P... jednak miales racje rozstaw jest wiekszy :) Chwilowo wyglada to TAK :) (nie smiac sie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Z przykroscia stwierdzam ze nie pasuje mi bloczek na nb od Misia15Go na DFI :P... jednak miales racje rozstaw jest wiekszy :) Chwilowo wyglada to TAK :) (nie smiac sie) masz teraz 2 wyjścia:D kupić nowy blok na nb i tego dac na sb albo zrobić super elo pro multizapinke:D i bedzie pasowac na nb ten blok :P btw co to za węże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Pewnie cellfasty. A wygląda całkiem profi.. Najbardziej to chłodzenie na nb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Pewnie cellfasty. A wygląda całkiem profi.. Najbardziej to chłodzenie na nb :wink: cellfasty (maja z 1,5 roku :) ) i sa idealne :) A Chlodzenie NB wypasne :P... Ps. zaraz wkladam blok na sb :P bo sie cholerstwo grzeje jak na Asusie P5N-E :) EDIT: Juz jest... Edytowane 13 Lipca 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 no bez przesady, moderatorem nie jestem. zwróciłem Ci uwagę że cytujesz i szukasz drugiego dna w CZĘŚCi mojej wypowiedzi. zacytowałem kogos, wiec ty powinienes się do odpowiedzi wyżej odwołać. itd itd. a tak łapiesz zdanie bez kontekstu :) to co WDK napisał jest prawdziwe, w Ip-35 w całej serii tez tak miało być, a nie ma wiec mówie że sie ABIT wypiął. Czill out , browarek i rozumiem :wink: Strapa można sobie wyliczyć patrząc na dzielniki i mamy: 1:1,00 - 1333 1:1,20 - 1333 1:1,25 - 1066 1:1,50 - 1066 1:1,66 - 800 1:2,00 - 800 Kwestia tylko czy gdzieś się nie przełącza sam oprócz tego. Jeśli się nie przestawia na 1600 samoczynnie, to nie widzę żadnego problemu w braku jego regulacji, bo na jedno wychodzi. THX , o to mi wlasnie szlo mimo , ze nie umialem tego opisac :wink: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Duża jest różnica pomiędzy OC na Abit QuadGT a Abitami na P35? tzn czy ten sam procesor który dobrze kręci się na QuadGT tak samo dobrze pójdzie na Abicie IP35. Musze coś wybrać do C2D i nie wiem czy pakować się w "starego kłada" czy brać IP35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 u mnie procek chodzi tak samo na Quadzie jak i na IP35-E. Jedynie pamięci minimalnie wolniej (na qudzie miałem odczyt w everest przy 480-4-4-4-x na poziomie 9800-9900 a na IP35-E jest 9400-9500) no i w końcu nic mi nie piszczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nytalith Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 ma ktos moze info gdzie na ip35 znajduja sie readpointy? Bo chcialbym posprawdzac jak sie ta plytka sprawuje z napieciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 ma ktos moze info gdzie na ip35 znajduja sie readpointy? Bo chcialbym posprawdzac jak sie ta plytka sprawuje z napieciami. Sprawdzilem wszystkie... potrem jak bede robił faq'a do tej plyty to dam foto z zaznaczonymi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Sprawdzilem wszystkie... potrem jak bede robił faq'a do tej plyty to dam foto z zaznaczonymiO super! Czekam(y) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Wie ktoś coś na temat czy Abit Ip35e żre sie z goodramami PC900pro lub z innymi pamieci, wolałbym sie upewnic przed wydaniem kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dla niecierpliwych punkty pomiarowe :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dla niecierpliwych punkty pomiarowe :gitarzysta:Pic polega na tym, że o ile Vdimm można mierzyć na IP35 nonPRO w tym samym miejscu (na to wygląda), to Vcore już nie - bo między cewką, a kondensatorem nie ma żadnego elementu RLC widniejącego na fotach IP35-PRO :unsure: IP35 PRO vs. IP35/35-E a w Naszym karju popularniejsze będą raczej te ostanie. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 @Caehl Dokładnie przeglądaj posty, bo ja testowałem FSB500 z Goodram Pro 900. Działają idealnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Pic polega na tym, że o ile Vdimm można mierzyć na IP35 nonPRO w tym samym miejscu (na to wygląda), to Vcore już nie - bo między cewką, a kondensatorem nie ma żadnego elementu RLC widniejącego na fotach IP35-PRO :unsure: IP35 PRO vs. IP35/35-E a w Naszym karju popularniejsze będą raczej te ostanie. :P nie wiem czy wiesz ale to jest własnie punkt pomiarowy kompatybilny z PRO pozatym nie ma tam napisane PRO prawda ?:) punkty do PRO VDimm, VCore, VMCH, VTT http://shackit.pl/forum/index.php?topic=344.msg3056#msg3056 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Wreszcie ma dwie sztuki tego Schabita. Coż powiedzieć ... pomijajc problemy z jednym egzemplarzem co lubi sie restartowac - choć to może być wina pamięci - to all spoko. Chłodzenie Sb i Nb sie troche grzeje ale 65mm wichurka załatwia sprawe. Na razie 425 fsb dojechałem z E6750 = 3400 - wszystko na stock. Scythe Ninja wchodzi bez problemu - miedzy radiatorem, a Ninja jest z 1 cm przestrzeni wolnej - gorzej ze wiatrak zasłania Dimm 1 slot prawie całkowicie i sie memy kisza. Zasilanie 8 pin po zalozeniu wiatraka jes z deka nie wygodne we wpinaniu ale ujdzie. Jako świeżo upieczony Intelowiec mam mieszane uczucia co do podwójnego uruchamiania, ale ważne że działa :wink: A i mam pytanie, czy Dual dziala tak samo bezproblemowo na slotach 1 i 3 jak i 2 i 4? Na Dfi Sli-Dr nie zawsze wszystko bylo cacy wiec sie nad tym zastanawam. Ile max tolernacji maja NB i SB na temperatury, to jest jakich nie należy przekraczać? Ogolnie zapowiada sie sympatyczna plyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 ... pozatym nie ma tam napisane PRO prawda ?:) ... No w tym problem - że i w poście o IP35 non PRO i o IP35 PRO jest ta sama fotka do Vcore - a pokazałem wcześniej że PCB w sekcji zasilania procka jest inne na tych płytach (IP35-E/IP35 vs. IP35-PRO) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 rzeczywiście ;) zwracam honor, po prostu źle Cię zrozumiałem myślałem że dobre na non pro a złe na pro i sprawdzałem tylko na pro :rolleyes: poprawione nie wiecie czy jest jakiś vdroop mod do niej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Grunt, że się wyjaśniło OCB ;) To i ja się dołącze z pytaniem - przymierzał ktoś na to mobo (IP35-E) coolerek ThermalRight'a SI-128, ale nie "kolankami" w strone RAM'u tylko w stronę tyłu budy tak jak u mnie :?: TU podgląd - czy nie zawadzą "kolanka" o chłodzenie mosfetów :unsure: Od razu uprzedzam - w 2 stronę nie mogę bo mi końce HP wlezą w wentylatory. :? Najgorsze, że nie znam nikogo z ta płytką i chyba będę musiał zaryzykować bez wczesniejszej przymiarki. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobweb Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Praktycznie miałem już wybraną mobo (Gigabyte 965p-s3) ale teraz zaczynam rozwazac zakup Abit Ip35-e. Widze że kilka osób ma już te płytki. Jak wypadają one na tle tego Gigabyte? Czy funkcje oc w biosie są bardziej rozbudowane? Jak wygląda sprawa kręcenia pamięci? Wiem że nikt z was nie jest jasnowidzem(chyba) ale jak myślicie czy Abit Ip35-e będzie pozwalał na bezproblemowe podkręcanie e2160 na 3.0 GHZ? Czy da się zamontować na nim Arctic Cooling Freezer 7 PRO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Praktycznie miałem już wybraną mobo (Gigabyte 965p-s3) ale teraz zaczynam rozwazac zakup Abit Ip35-e. Widze że kilka osób ma już te płytki. Jak wypadają one na tle tego Gigabyte? Czy funkcje oc w biosie są bardziej rozbudowane? Jak wygląda sprawa kręcenia pamięci? Wiem że nikt z was nie jest jasnowidzem(chyba) ale jak myślicie czy Abit Ip35-e będzie pozwalał na bezproblemowe podkręcanie e2160 na 3.0 GHZ? Czy da się zamontować na nim Arctic Cooling Freezer 7 PRO? Kur.... :/ a jeszcze pare postow wyzej dodawalem screeny z pamiatkami :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Praktycznie miałem już wybraną mobo (Gigabyte 965p-s3) ale teraz zaczynam rozwazac zakup Abit Ip35-e. Widze że kilka osób ma już te płytki. Jak wypadają one na tle tego Gigabyte? Czy funkcje oc w biosie są bardziej rozbudowane? Jak wygląda sprawa kręcenia pamięci? Wiem że nikt z was nie jest jasnowidzem(chyba) ale jak myślicie czy Abit Ip35-e będzie pozwalał na bezproblemowe podkręcanie e2160 na 3.0 GHZ? Czy da się zamontować na nim Arctic Cooling Freezer 7 PRO? Ad 1 - lepiej rozplanowane PCB - nie masz poupychanego wszytkiego w 1 miejscu - przykładowo jak wrzucisz na GB dużą kartę graficzną, jej chłodenie moze zasłonić najwyższy port SATA. Ad 2 - sciągasz manuale do obydwu i porównujesz opcje w BIOS'ie Ad 3 - jak na każdym Intelu - masz dzielniki, poza tym kilku userów wrzucało screeny Ad 4 - pomyślmy tak/nie :P Ad 5 - post 210, 223, 227 - na podstawie tego możesz sobie podstawić wymiary Fryzjera i porównać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 mi to sie podoba umieszczenie CLEAR CMOS :D zajebioza!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 ja nie narzekam na clear cmos - wsadzam rękę nad 2900xt i od razu mam zworkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...