Skocz do zawartości
Bolo8888

Abit Ip35-e, Ip35 "dark Rider", Ip35-pro "snake"

Rekomendowane odpowiedzi

Nurtuje mnie jedno pytanie, mianowicie czy system podwójnego rozruchu nie jest szkodliwy w perspektywie dlugiego uzytkowania dla podzespolow elektronicznych? Jak wiadomo impuls elektryczny przy odpalaniu jest bardziej "szkodliwy" dla sprzetu niz same dlugotrwale działanie. Czy może sie mylę?

nie zaobserwowalem niczego takiego... strasznego moje dyski dzialaja jak dzialay od paru lat :P a reszta... reszta sie nie przejmujemy bo to nie ma zadnych ruchomych czesci :P

W podowjnym restarcie abita widze z drugiej strony zalete przy oc, bo praktycznie zawsze wiem kiedy wstanie komputer a kiedy jest przekrecony :)

A TAK ZUPELNIE POZA TEMATEM

setFSB bardzo ladnie dziala wiec mozna sie bawic clockgenami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Scythe Ninja rev. A wejdzie bez problemów na Abita czy te blaszki mocujące nie będą zahaczały o kondensatory? mam wersje A Ninja i muszę się dowiedzieć czy przypadkiem nie będę musiał zakupić wersji B która to ma już inne uchwyty mocujące.

Blaszki o które pytam zaznaczone są na rysunku czarnymi "kółkami" (elipsami:).

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Niestety dzis przestala mi sie wlaczac... jak wrocilem na evge wszystko ok... co dziwe... poprostu nie chce sie wlaczyc :P normalnie swieci sie dioda zasilania ale za nic nie da sie jej wlaczyc... zmieniam na QuadGT i konicec zabawy z tym szajsem.

Edytowane przez Drejfus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj z Apollo.pl dostalem zestawik na IP35-E.

Zamowilem z frezerem 7 - i nie mieli najmniejszego problemu z montazem - tak ze mozna spokojnie zamawiac to chlodzenie do tej plyty.

Procek to E4300, do tego pamieci 2x1GB Goodram 800.

Jak dla mnie swietna plyta - bezproblemowa. Wszystko chodzi IDEALNIE.

Procek robi 3GHz na 1.345V wiec nie jest zle :)

Jestem BAARDZO ZADOWOLONY! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Scythe Ninja rev. A wejdzie bez problemów na Abita czy te blaszki mocujące nie będą zahaczały o kondensatory? mam wersje A Ninja i muszę się dowiedzieć czy przypadkiem nie będę musiał zakupić wersji B

Ninja Rev. A wchodzi bez problemu i jest 100% latwiej ja zamontowac niz rev. B. Mocujesz uchwytyy i backplate - zaczepiasz radiator i gotowe. Pisałem o tym kilka stron wczesniej - odleglosc miedzy radiatorem a Ninja wynosi okolo 1cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie płyta działa ok, choć jej upodobanie do podwójnego uruchamiania sie jest bardzo irytujące, jak dla mnie. Najpierw zobacze jak platforma sprawuje sie w 3d na defaulcie, poźniej wezmę się za oc.

Fuck, przed chwilą mi sie sama w winzgrozie zrestartowała. Macie tak czasami?

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up: nie, u mnie stoi stabilnie jak skala. Jeszcze nigdy nie mialem zadnego restartu z jej winy (no, nie liczac przekrecenia;P)

Czyli reasumujac wczodza na nia napewno: Freezer 7, Ninje (obie rev.) Infinity. A jak jest z big typhoon? (czy jak to sie tam pisze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tam pisał jeszcze, że Pentagram HP100 wchodzi i oby się nie mylił, bo takiego kupiłem. ;-)

Ja też. Już wszystko mam tylko jeszcze czekam na chłodzenie na proca. Gdybym wiedział że Freezer 7 jednak wchodzi to bym go kupił razem z resztą części a tak muszę czekać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrestartowała sie drugi raz. To juz,[ciach!]a, Asrock za 200zł jest stabilny bez oc. Napiecia ok, i najgorzej jak bedzie tak cały czas :angry:

Huh? Mi sie nigdy nie zrestartowala do tej pory, nawet po oc :huh: Jakie masz pamieci? Ponoc zle wykrywa default v dla OCZ co powoduje niestabilnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A-data vitesta extreme edition 800+, memtest ok. Tez spróbuje troche podniesc napiecie, zobacze co i jak. Te 2 restarty za kazdym razem były w necie(konkretnie na forum;), grałem 1h i było ok, nie wiem, moze to zbieg okolicznosci. Wirusa nie mam napewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm miałem jeden egzemplarz Abita IP35-E z E6750 i OCZ SLI 800i ten zestaw lubił sie restartować. Napięcie dla Ramu ustawione na 2.2-2.3v ale nie w tym był problem. Komputer mógł chodzić i 1H w Orthiosie i zero problemów, ale gdy w międzyczasie wchodziłem na połączenie sieciowe i chciałem wyszukać połączenia - ReSeT …

Drugi zestaw na IP35-E + OCZ Platium + E6750 - mega stabilny ...

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Restart raz po raz, blue screeny, po prostu fatalnie :-| Nie wiem co moze byc przyczyną. Na razie jestem na awaryjnym i nic sie nie stało, ale nie ma zadnej zasady. Memtest 2 godziny chodzi-ok, pozniej instaluje jakis program-restart. Moze i stery są przyczyną, te do chipsetu instalowałem z dołączonej płyty. Mam małą prośbę, czy wy tez w folderze intel, podfolderze logs i pliku tekstowym IntelChipset tez macie jakieś wpisy zawierające słowo error?Ja mam takie:

Description: Intel(R) E7525/E7520 Error Reporting Registers - 3591 Description: Intel(R) 5000 Series Chipset Error Reporting Registers - 25F0[PreChecks]!!!	 ERROR 0x2: Error opening registry key

Zdaje mi sie, ze takiego czego nie powinno byc, sprobuje sciagnac nowe stery z netu i sie zobaczy, a jak nie to winde trza jeszcze raz sformatowac, oby pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jeszcze dorzucę że Tacens Gelus Pro wchodzi ładnie na ta mobo. Tylko zaje... ciężko go zamontowac ;) A co do restartow to mi sie tez sama zrestartowała po instalacji czegos tam (chyba photoshopa czy 3dmarka05). Nie wiem, no kaprysna czasami jest. A z tym uruchamianiem mobo i modemem ADSL Sagem Fast podpietym do USB to za cholerke mi sie nie udaje. Musze odlaczyc modem i dopiero wlaczyc kompa ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, są jakieś świeższe drivery do P35 niz te z płytki Abita? Może to one powodują w określonych sytuacjach destabilizacje albo reset?

Najnowsze, to chyba te Jaka wersja na płycie jest, ciezko mi rzeknąć, bo nie ma tam pliku readme co by pisało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caehl zakładam że zasilacz masz dobry i napięcia trzyma jak trzeba, robiłeś może clear biosa? odinstaluj sterowniki i zainstaluj ponownie... pamięci sprawdź kilkoma programami, ja kilka razy miałem tak na DDRach że Gold Memory był OK, Stress Prime też, a S&M wywalał błęda w czwartym teście za drugim podejściem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie małe pytanko. Do płyty głównej ani do obudowy nie dostałem gumowych podkładek izolacyjnych do montażu płyty głównej. Czy te podkładki po prostu nie są już potrzebne jak było kiedyś, czy ich tam nie dali?

nigdy nic takiego nie bylo potrzebne...

Ps. Ladny wynik na ip35-e :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sector sprawdzałeś w końcu vdroopa?

wynik ładny :P

0,003v tak w przyblizeniu :) niestety moj miernik ulegl zniszczeniu i teraz sobie niczego nei pomirze...

droppa nie testowalem na takich taktach... narazie to jestem bardzo zadowolony z tej plyty..

Edit: 0,03v majtnalem sie :) heheh

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0,003v-0,004v tak w przyblizeniu :) nie testowalem na takich taktach a teraz mi sie nie chce... narazie to jestem bardzo zadowolony z tej plyty

pisałeś wcześniej gdzie mierzyć? mi sie wydaje ze mam koło 0,03-0,04 na oko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi