xpeu Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Przy takim FSB to nie dziwne :P . Zostaw 1:1 i pobaw się napięciem, albo poczekaj na większych fachowców ode mnie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 daj 1.9 albo od razu z 2.1 :) i ustaw timingi na auto :) mnoznik tez mozesz zmienic zeby było cos bardziej pod 667 MHz ;) potem sie pobawisz w "dostrajanie" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 doszedlem do 240 mhz bez zmiany zadnego V .przy 260 nie zalczal sie monitor .Teraz sprobuje ustawic wyzesze V dla ram .a dla procka tez ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Tak, dla procka też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ustaw 250... jak nie odpali to zwieksz napiecie procka, jak znowu nie od pali to zwieksz napiecie na ram, jak odpali to zmniejsz z procka, bedziesz wtedy wiedzial ze nie trzeba narazie zwiekszac napiecia dla proca tylko dla pamieci :) musisz troche pokombinowac moze proc ma za niskie v a moze (moim zdaniem) jest za niskie na vram :) tylko uwazaj zebys niczego nie spalił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 to tak ustawilem najpierw 1.34 V dla procka i 260 mhz i nie odpalil.Pozniej zrobilem 1.9 V dla ram i zrobilem 266 i odpalil nastepnie 300 i dziala teraz troche testow a pozniej dalej zobacze :D Ramy sa chlodne a procka chlodzi pentagram alcu 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Możesz obniżyć mnożnik procka i sprawdzić ile pamięci i płyta pociągną a dopiero później "na czysto" bawić się z prockiem! W takim bałaganie to nie wiadomo co kiedy robi problem... Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ale mnoznika procka w biosie nie moge obnizyc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 zintegrowany kodek obsługuje DD live ? bo u siebie nie znalazłem opcji włączajacej to :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Chcialem zapytac jak jest z awaryjnoscia Abita IP35 pro. Czy ktos ma z nia jakies problemy? Slyszalem o jakichs z USB. Czy to wystepuje? Wydaje mi sie, ze za 740zl to plyta powinna byc najwyzszej jakosc tym bardziej, ze IP35 jest tanim chipsetem bo abit ip35-e kosztuje 380zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ja tam żadnych problemów a USB nie mam, tylko z przednim panelem audio, ale to pewno wina samego panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Czy to pasywne chlodzenie jest wystarczajace? Wydaje sie niezbyt wydajne jesli wezmiemy pod uwage OC na poziomie 500MHz FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jeżeli to na IP35-E radzi sobie spokojnie z 450 fsb i temperatury nie przekraczają jakoś specjalnie 70C u mnie, to wersja Pro z HP bez problemu sobie z temperaturami przy fsb 500 poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 jak zmniejszyc mnoznik procka celrona 420 na plycie ip35-e ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Zmienial ktos paste termoprzewodzaca na Abicie ip35 pro? daje to cos? ja widzialem, ze abit daje zamiast pasty jakies szare tasmy termoprzewodzace. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez wolfszary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zmienial ktos paste termoprzewodzaca na Abicie ip35 pro? daje to cos? ja widzialem, ze abit daje zamiast pasty jakies szare tasmy termoprzewodzace.Jakbyś przeczytał troche postów wyżej co pisałem na temat temperatur na tej płycie to byś o to nie pytał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Pakowal ktos na tego Abita Thermalright Ultra 120 Extreme? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 jak zmniejszyc mnoznik procka celrona 420 na plycie ip35-e ?Nie da rady [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Pakowal ktos na tego Abita Thermalright Ultra 120 Extreme?A moze bys laskawie przeczytal temat? Na wszystkie twoje pytania byly juz odpowiedzi wczesniej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Czy ktoś ma zainstalowanego na tej płycie Sonic Towera Thermalright'a ?? Bo chciałbym wiedzieć czy mi wejdzie, a odpowiedzi na to nie znalazłem czytając wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Mam problem z jakimś urządzeniem, przeinstalowałem Viste i w menadżerze urządzeń mam babola przy "Kontroler magistrali zarządzania systemem". Za bardzo nie wiem o co chodzi wszystkie stery zainstalowane, a on mi się tu czegoś domaga. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Kliknij na nim - ponownie zainstaluj sterownik. Powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Witam - taki mam myk że wyłączyłem wieczorem komputer taki jak w sygnaturce. Włączam rano i bios mi wygrywa taką melodyjkę w stylu karetki pogotowia <_< nie kilka pipnięć i tyle tylko cały czas na okrągło tak jak karetka-co jest nie tak?? Komputer po resecie biosa i ustawieniu uruchamia sie i działa teoretycznie poprawnie ale cały czas pipczy tak że odłączyłem na razie głośniczek :-| Bios płyty ten co na początku a kupiona tydzień temu-nie wgrywałem innego, jak to jego wina to oczywiście wgram jak jest jakiś nowszy. Co o tym sądzicie?? Dzięki i pozdro :wink: tak w pierwszy dzień szkoły taka niespodzianka że aż mi humor na % zepsuło :lol2: na początku pokazał żaby dokonać zmian w biosie - bo po resecie biosa to normalne a jak ustawiłem zegarki i napięcia i takie tam to uruchamia sie w 100% normalnie tylko że pipczy cały czas-to nie wiem czy mam go odłączyć i brzydko mówiąc "olać" czy coś sie bawić bo niezbyt to działa jak ma działać :/ Edytowane 3 Września 2007 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Sry, ale wcześniej napisałem posta z wyświetlaczem a dopiero potem zobaczyłem, że IP-35-E nie ma takiego na płycie. Sprawdź też czy wentylatory/napięcia/temperatury są ok, może się jakiś alarm załączył, bo wentylator się nie kręci :-) Edytowane 3 Września 2007 przez xpeu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 napięcia mierzyłem miernikiem i niemalże idealne i temperatury tak samo. Wentylki sie kręcą. I nie wiem co to jest bo jak przekręcałem na starym bartonie jakiś ram to pipczał cały czas powoli i nawet sie monitor nie odpalał a teraz niby wszytko wstaje bo resecie biosu a dalej pipczy nie wiem czego. Pomoże coś nowy bios czy to coś jeszcze innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Może pomoże, ale pisałeś, że tego nie było wcześniej. A może speaker nawalił :-) (raczej nie, bo przecież płyta mu podaje napięcie). Nie wiem, wyciągnij ram, zostaw 1, na różnych slotach, może coś to da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nytalith Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 a sprawdzales czy to niejest ostrzezenie przed przevoltowaniem (ew. niekrecacym sie wentylatorkiem)? Bo u mnie w ten sposb wlasnie to piszczalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Stawialbym wlasnie na zabezpieczenia. Jesli komp jest stabilny (9h+ orthos blend) nie ma sie czym przejmowac. U siebie nawet nie podlaczalem glosniczka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Moglibyście podać jakie macie zakresy napięć na swoich płytach? Dla IP35-E i IP35 Powiedzmy dla ramu i MCH. Może CPU też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Zmienial ktos paste termoprzewodzaca na Abicie ip35 pro? daje to cos? ja widzialem, ze abit daje zamiast pasty jakies szare tasmy termoprzewodzace. Witam - taki mam myk że wyłączyłem wieczorem komputer taki jak w sygnaturce. Włączam rano i bios mi wygrywa taką melodyjkę w stylu karetki pogotowia <_< nie kilka pipnięć i tyle tylko cały czas na okrągło tak jak karetka-co jest nie tak?? Komputer po resecie biosa i ustawieniu uruchamia sie i działa teoretycznie poprawnie ale cały czas pipczy tak że odłączyłem na razie głośniczek :-| Bios płyty ten co na początku a kupiona tydzień temu-nie wgrywałem innego, jak to jego wina to oczywiście wgram jak jest jakiś nowszy. Co o tym sądzicie?? Dzięki i pozdro :wink: tak w pierwszy dzień szkoły taka niespodzianka że aż mi humor na % zepsuło :lol2: na początku pokazał żaby dokonać zmian w biosie - bo po resecie biosa to normalne a jak ustawiłem zegarki i napięcia i takie tam to uruchamia sie w 100% normalnie tylko że pipczy cały czas-to nie wiem czy mam go odłączyć i brzydko mówiąc "olać" czy coś sie bawić bo niezbyt to działa jak ma działać :/ Wylacz fail-fan save wylacz warning temperature ustaw shut down temperature na maxa i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...