Jump to content
Bolo8888

Abit Ip35-e, Ip35 "dark Rider", Ip35-pro "snake"

Recommended Posts

Czyli szkoda kasy i lepiej brac Abit IP35-E ?

Lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> IP35 bez E, lepsze kondensatory, brak coldbuga. Co do piszczaczego ramu to nie jest temu winna plyta tylko producenci pamieci ktorzy do SPD wrzucaja vddr 1.8 co nie zawsze wychodzi na dobre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak rozumiem bezpieczniej jest kupic abit IP35 bo na nim nie bylo podwojnego startu - (coldbug?-) + nie piszcza pamieci ? Jesli chodzi o Abit IP35-E - jest podwojny stary (codlbug ?)ktory poprawia ktorys tam bios ? I pamieci piszcza ?

coldbug a podwójny start ma tyle wspólnego co szatan z aniołem :?

coldbug to jest taka lipa że płyta w zimnym pomieszczeniu po długiej przerwie nie chce odpalić a podwójny start to jest to że płyta odpala normalnie tylko zalicza jeden szybki restart na początku-do tego drugiego da sie przyzwyczaić a to pierwsze to jest masakra :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No wlasnie doszukalem sie tego ocb z tym coldbugiem - nie bylem pewien czy to jest to samo wiec dalem pytajniki :) Czyli brac Abit Ip35 ktorego podwojny boot naprawia ktorys tam bios. A wiec z problemow pozstaja tylko "grajace ramy". Wole sie upewnic po tym jak wpadlem w tego gigashita p31-d3sl ktory po dodadniu 2 kosci ramu zaczal objawiac restart biosu po zimnym starcie co jest bardzo wkurzajace :D

Edited by Snooze

Share this post


Link to post
Share on other sites

... właśnie nabyłem IP35-E, e2160 i patrioty 2x1gb llk i jak narazie to !#@#$%%^!#$!

bez aktualizacji biosu na 1.5 szans na odpalenie patriotów nie było, jak już się udało tylko jedną kość bo dwie to [gluteus maximus]. w końcu od przekładania jedna padła... :mur:. no i faktycznie pamięci sie strasznie grzeją, tragedii nie ma ale siom prawie gorące. no i ten podwójny start :angry:

OC jak na razie OK, procek na 2,7 1,3V bez problemów - testy trwają :)

 

ogólnie po przejściu z amd x2 mam niezbyt dobre odczucia. mam nadzieję że OC je poprawi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vdrop na IP35 to jakaś porażka - nie wiedziałem, nawet ,że tyle można.

u mnie 0.05 w idle i w orthosie 0,065 :blink:

U was też tak jest, a może czujnik przekłamuje, nie mierzyłem miernikiem.

Na Quad GT miałem 0.02v max pod orthosem

Edited by Blackwhite

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vdrop na IP35 to jakaś porażka - nie wiedziałem, nawet ,że tyle można.

u mnie 0.05 w idle i w orthosie 0,065 :blink:

U was też tak jest, a może czujnik przekłamuje, nie mierzyłem miernikiem.

Na Quad GT miałem 0.02v max pod orthosem

LOL, no to jak nie mierzyles miernikiem to po co takie teorie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapewne kwestia biosu. Trzeba poczekać na nowy.

BIOS podobno obsługujący procesory 45nm został wydany dla IP-35 PRO i Quad na X38 już jakiś czas temu- mam czekać - wolne żarty - do Abitu nie udało mi się dodzwonić i brak potwierdzenia odbioru e-maila - nie będę pisał gdzie mam firmę tak dbającą o klienta

ps. Gigabyte GA-P31-DS3L którego kupiłem jako rozwiązanie przejściowe bo myślałem że Abit jest uszkodzony jakoś działa, więcej Asus na VIA też obsługuje ten procesor! tylko biedni programiści Abitu nie dali rady, biedaczki...

Edited by bachtiar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blackwhite - z tego co czytałem to mobo robi bez problemu około 600fsb więc i tak mi więcej nie potrzeba :-) bo przy e2160 to wątpię że 400fsb wykorzystam , dzięki za odpowiedź bios zrobię jak tylko zainstaluje windows co właśnie robie :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam :) jestem tu nowy. wlasnie kupilem Abita IP35-e i C2D e8400. jak wlaczam kompa, to niby chodzi,wiatraki sie kreca, ale na monitorze nic nie ma(brak sygnalu), klawiatura nie reaguje. wydaje mi sie, ze to stary bios. prosze mi powiedziec, czy moje przypuszczenia z biosem sa uzasadnione. bo jesli tak, to wiem, ze nowy bios do tej mobo dziala z e8400 :) i zaniose do serwisu ją, gdyz ja niestety nie posiadam innego procka z 775 :(

pozdrawiam serdecznie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to sobie polepszyłem :P

 

Panowie, a spróbujcie zrobić clear CMOS, albo wyjąć baterię na jakiś czas , lub też wgrać nowy bios 15 - jest jak by co :)

- dla mnie to dziwne, choć spodziewać się można wszystkiego.

Edited by Blackwhite

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zepsuly sie komus gniazda SATA na IP35-E? U mnie chyba wlasne sie to zdarzylo... Od wczoraj system mulil jak cholera, czasem w grach wyrzucal blue screeny, nawet ze wszystkim na default. W koncu zapuscilem HDTach i okazalo sie ze mam odczyt na poziomie 3 (!) MB/s!

Przelaczylem dysk do drugiego gniazda, wszysto wrocilo do normy, a potem znowu przy dekompresji wyrzucil mi blue screen a odczyt spadl do 3 MB/s... Teraz jestem na trzecim gniezdzie i dziala - poki co. O co chodzi z tymi nagle psujacymi sie gniazdami? :huh:

Do tego przy wyciaganiu kabelka z pierwszego gniazda udalo mi sie sciagnac razem z nim caly ten plastik i zostaly same piny, ale ze jestem po lekturze artykulu o psuciu gniazda sata na anandtech zwyczajnie zalozylem go z powrotem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potwierdzam, że E8200 nie działa na IP35 na biosie 14.

Normalnie żal mur.gif

A to w sumie dziwne. Bo na tej aukcji http://www.allegro.pl/item298949450_e8200_...sklep_wawa.html jest screen z 8200 jak sobie normalnie smiga bez kompleksów podkrecony na IP35 :) Edited by Symbian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...