krzychu26 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Tylko że do ip35-e nie zmieści się sporo coolerów np. fryzjer, pentek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Mam pytanie: problem z chłodzeniem procesora na IP35-e wynika jedynie z tego, że ten niebieski radiator na NB jest wysoki? Jeśli tak, to jaką on ma wysokość? Zastanawiam się czy wejdzie tam Andy Samurai: Ten mały dolny radiator w Samuraiu ma 5 cm wysokości . Mam nadzieje, że to więcej niż radiator na mobo... Edytowane 3 Lipca 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Prawda to że IP35 robi FSB 500?? :wink: Mógłby ktoś kto posiada to mobo napisać co nieco o jej użytkowaniu, bliższym OC itd.? bo być może będzie to moje przyszłe mobo :-P wersja E wydaje mi sie troche kastratowata i ponoć przez ten radiator na NB nie wchodzi część chłodzeń ;] Wersja Pro za droga no a IP35 ,,normalna,, jest w sam raz :D Pozdro p.s i czy mi sie wydaje czy na IP35 niema strapów tylko są dzielniki pamięci?? :razz: Edytowane 3 Lipca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ja to się zastanwiam czy warto dopłacać te 100zł do ip35 względem ip35-e. Która z płyt zrobi większe FSB? Czym dokładnie się rożnią? Niech ktoś napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ja to się zastanwiam czy warto dopłacać te 100zł do ip35 względem ip35-e. Która z płyt zrobi większe FSB? Czym dokładnie się rożnią? Niech ktoś napiszewarto . nie powiem że nie warto dokładać do pro względem non pro :P ale środkowy model jest dla osoby która szuka dobrej mobo do oc i nie zależy mu na kilku bajerach z PRO ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 le środkowy model jest dla osoby która szuka dobrej mobo do oc i nie zależy mu na kilku bajerach z PRO ... O to coś dla mnie :wink: Wegorz a jak funkcjonujesz na tej płycie bez tej wtyczki 8 pin?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) O to coś dla mnie :wink: Wegorz a jak funkcjonujesz na tej płycie bez tej wtyczki 8 pin?:DStabilnie :-P ktoś chciał foto :wink: Edytowane 3 Lipca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Boxster przedstawił, że płyta robi FSB 500MHz - klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) W temacie o Asusach też o tym pisali, chyba taka przypadłość nowych chipsetów :wink: Ja prawdopodobnie juz znalazłem kupca na moją mobo i przmierzam się do Abita. Mam nadzieje że się na nim nie zawiode ;]Nie tylko chipsetów ale i zasilania płyty + elektronika (energochłonne chipy + zasilanie które musi się 'rozgrzać' = zwicha lub ponowny rozruch. Gigshitcie też. Edytowane 3 Lipca 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@SI@ Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 U mnie na Abita IP35-E wszedł bezproblemowo SCYTHE INFINITY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 U mnie na Abita IP35-E wszedł bezproblemowo SCYTHE INFINITY.A możesz znierzyć linijką wysokość radiatora chipsetu i napisać? Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avi Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ip35 + Scythe Infinity zamówione, czwartek-piątek zdam relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Ip35 + Scythe Infinity zamówione, czwartek-piątek zdam relacje O to świetnie bo albo są recki ,,Pro,, albo ktoś ma ,,E,, a zwykłej jeszcze chyba nikt niema ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 O to świetnie bo albo są recki ,,Pro,, albo ktoś ma ,,E,, a zwykłej jeszcze chyba nikt niema ;)przecież jak WÓŁ jest że E i zwykła to to samo PCB, naklejka na E jest dodatkowa z nazwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 ip35 to to samo co ip35-e moim zdaniem. PCB to samo widze więcej złacz SATA inne chłodzenie pewnie lepsze wyposarzenie ale nie wiem jak jest z OC tych płyt. ip35-e za 400zł to doskonała płyta aby robiła więcej jak 500fsb była stabilna i nie miała wahań za dużych. Mi tam ten niebieski radiator nie będzie przeszkadzał bo mam blok FlowPin i on nie powinnen o nić zawadzać :lol: ps Fredek mamy ten sam kłopot :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 ip35 to to samo co ip35-e moim zdaniem.Nawet ze wspólnego biosu korzystają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Ahhhaa :wink: A to nie wiedziałem :-P No to byłbym zdecydowany na ,,E,, gdyby nie to że utrudnia montaż chłodzenia...np. takiego Fryzjera 7 pro :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 ip35-e jest dobrą płytą ale tutaj już sami musimy zapewnić siakieś chłodzonko na układ zasialnia.. Tam już mamy ale jak wszyscy wiedzą te org chłodzenia czasami do niczego się nie nadają. Ps może ktoś zrobi mi bloczek na tego ABITA? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 ip35-e jest dobrą płytą ale tutaj już sami musimy zapewnić siakieś chłodzonko na układ zasialnia.. Tam już mamy ale jak wszyscy wiedzą te org chłodzenia czasami do niczego się nie nadają Zmieni sie tego gluta/gume czy co tam zazwyczaj dają i powinno być OK :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Zmieni sie tego gluta/gume czy co tam zazwyczaj dają i powinno być OK :wink:Na AB9 zmieniłem gumę na pastę, to całe 1-2* tylko dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Już jestem zdecydowany na ip35-e , WDK jakoś tak mnie przekonałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Na AB9 zmieniłem gumę na pastę, to całe 1-2* tylko dało. @WDK czy mi sie wydaje czy chcesz mi powiedzieć żebym nie dopłacał do IP35 tylko brał ,,E,, :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 @WDK czy mi sie wydaje czy chcesz mi powiedzieć żebym nie dopłacał do IP35 tylko brał ,,E,, :wink:Raczej, że wymiana gumy między radiatorami i mosfetami daje niewiele. Odnośnie dopłacania, to nic nie sugeruję. Dużo daje NCQ w dyskach? Na ICH9 bez "R" nie jest obsługiwane (brak ahci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Może ktoś napisać jakie są zakresy napieć na ip35-e? Bo nigdzie tego nie widziałem oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) http://forum.coolaler.com/showthread.php?p=1797926 2. post- zdjęcia biosu IP35-E. Niech tylko któryś posiadacz potwierdzi, czy tak samo ma. Edytowane 4 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Jeśli te zakresy V są prawdziwe to są jak najbardziej ok.. vdim 3v vcore prawie 2v ;] W pcproject już za 380zł ip35-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Czyli zakres napięć nie zmienił sie niemal w ogóle (o ile sie zmienił) w porównaniu do Pro ;] CHyba jestem zdecydowany na ,,E,, :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nytalith Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 O to świetnie bo albo są recki ,,Pro,, albo ktoś ma ,,E,, a zwykłej jeszcze chyba nikt niema ;)Ja mam :-P I potwierdzam, max V na ramy to 3V, na proca cos kolo 1,9 (nie pamietam dokladnie ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 na cpu można dać prawie 2v ;] Nytalith jakie Fsb uzyskałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@SI@ Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 A możesz znierzyć linijką wysokość radiatora chipsetu i napisać? ThxWysokość radiatora chipsetu to 3,7 cm. Odstęp pomiędzy chlodzeniem chpsetu, a Scythe Infinity wynosi 4-3mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...