Skocz do zawartości
Bolo8888

Abit Ip35-e, Ip35 "dark Rider", Ip35-pro "snake"

Rekomendowane odpowiedzi

Czy na płycie ip35-e będą działały bezproblemowo pamięci A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4? Ostatnio wróciły do mnie z gwarancji goodramy 2x1 i nie chciały działać, ani na mojej płycie, ani na płycie ip35-e kumpla, na innych mobo działały elegancko. Ma ktoś konfigurację ip35-e + adaty? Wszystko chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

posiadam plytke abit ip35-e

z e2160 nie bylo zadnych problemow stabilnie szedl na 3,4ghz

ale nadszedl czas na zmiane proca i zachcialo mi sie e8400

i tu juz komp nie wystartowal , bios 18 wgrany i kilka poprzednich wersji

wlanczaja sie tylko wiatraki , ekran czarny

czy jest szansa na bios ktory to poprawi czy juz teraz sie pozbyc plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matisuchy napisał(a):

Czy na płycie ip35-e będą działały bezproblemowo pamięci A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4? Ostatnio wróciły do mnie z gwarancji goodramy 2x1 i nie chciały działać, ani na mojej płycie, ani na płycie ip35-e kumpla, na innych mobo działały elegancko. Ma ktoś konfigurację ip35-e + adaty? Wszystko chodzi?

Te Adaty z ip35-e smigaja ze az miło posiadam taką konfiguracje.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam ip35-e i zakupilem do niego e8400 rev.E0 i

niestety nie odpala komp

zmiany biosu nic nie daja narazie przesiadlem sie na P5B i czekam na nowszy bios

chociaz slyszalem ze abit nie spieszy sie nowymi biosami

a czy podpasi do ip35 to nie wiem ale tez moga byc problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ponad rocznego Abita IP35-E (który był już serwisowany) z E8400 E0 i śmiga jak trzeba. Odpaliłem go na starym BIOSie, chwile po tym wgrałem BIOS 18 i wszystko jest cacy, cep stabilny przy 4200MHz@ 1,4V, bezproblemowo prowadzi memki 4x1GB... Czyżbym miał cudownego ABITa? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!! :D

Mam pytanie odnośnie tej płyty :) a brzmi ono tak....czy opłaca się?? Chce ją kupić zamiast asusa p5n-e sli ;/ jest potworny... jest niestabilny przy 2.4ghz na e4300 a chciałem mieć 3ghz ;/ więc pierwszą myślą była ów płyta czyli Ip35-e :D Czy opłaca się?? Da radę E4300 na 3ghz?? Czy może lepiej wybrać coś innego w podobnej cenie (tą płytkę można nabyć za 150zł z wyprzedaży)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to nie jest jakaś poserwisowa, to bierz tego Abita - opłaca się.

--

E8xxx ludzie odpalają na biosach 17-18 i jakoś nie narzekali na niekompatybilnośc, słabsze OC itp. tlusty25041 może coś poknociłeś :P

Edytowane przez blood2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blood2 a co mial bym poknocic

wgrywalem biosy od 14 w zwyz

co chwile przekladalem proca z e2160 na e8400

i nic

tylko czarny ekran wiatraki na full i zero jakis sygnalow

z ip35-e bylem bardzo zadowolony e2160 szedl stabilnie na 3.4 ghz na fryzjerze

i narazie czekam moze zanim ja sprzedam wyjdzie bios ktory e8400 obsluzy

i powroce do niej

plytka jak dlamnie super stabilna, bios rozbudowany i intuicyjny

Edytowane przez tlusty25041

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników Abit IP35:

Otóż sypie mi się raid0 na tym chipsecie (2xSeagate Barracuda 250GB 16MB ...AS) a dokładnie podczas botowania mam komunikat "Error occured" (na czerwono) + Errors=0 czy jakoś tak.

Czy taka sytuacja koniecznie musi spowodować awarię macierzy? - 0 errors na razie...

Pierwsze jaskółki już się pojawiły; foobar mi się dekonfiguruje a dokladnie gubi nazwy playlist i resetuje interfejs ;)

Być może to przypadek ale zbiegł się w czasie z monitem rajdu.

Raid został poprawnie skonfigurowany w biosie, chodził bez błędów przez ok 3m-ce a tu nagle taka niespodzianka.

Dodam, że nie jest to moja pierwsza macierz raid0 (poprzednie były na nForce2, 3 i 4 pod AMD i nigdy nie miałem takich jazd przez 5 lat pracy)

Nie wiem gdzie i jak szukać rozwiązania problemu; może to wina dysku ale jestem prawie pewny że dyski sa ok (jeden ma 5mcy a drugi 11).

NIe gańcie mnie za zły dział ale może to wina chipsetu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z kartą dźwiękowa na IP35-Pro, a dokładnie jej ZIELONYM wyjściem analogowym, prawy kanał gra cicho i są na nim zakłócenia.

Inne wyjścia dobrze grają. Reset BIOSU był, przestawione też z HD na AC97 i odwrotnie, nie wina sterowników (na drugim systemie to samo, a z panelu przedniego wszystko gra pięknie).

Jakoś tego wcześniej nie zauważyłem bo i tak mam słabe głośniczki (dodam że to nie wina głośników bo na innych to samo).

Jakieś pomysły jak się z tym uporać? (I czy to podlega gwarancji)

Edytowane przez xpeu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xpeu napisał(a):

Mam problem z kartą dźwiękowa na IP35-Pro, a dokładnie jej ZIELONYM wyjściem analogowym, prawy kanał gra cicho i są na nim zakłócenia.

Inne wyjścia dobrze grają. Reset BIOSU był, przestawione też z HD na AC97 i odwrotnie, nie wina sterowników (na drugim systemie to samo, a z panelu przedniego wszystko gra pięknie).

Jakoś tego wcześniej nie zauważyłem bo i tak mam słabe głośniczki (dodam że to nie wina głośników bo na innych to samo).

Jakieś pomysły jak się z tym uporać? (I czy to podlega gwarancji)

Oddałbym na gwarancje z takim poblemem. Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

shooter napisał(a):

Mam prośbę. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy na Abicie IP35 PRO można wejsc do opcji kontrolera RAID z jednym dyskiem?

Pooglądałem BIOS i nie widzę takiej opcji, powinna się pojawić po podłączeniu drugiego dysku.

@Rafa: Już miałem pakować, ale się dowiedziałem, że zostanę bez płyty i nie dostanę żadnej na czas naprawy. Jak tylko coś skombinuje to oddam ;)

Edytowane przez xpeu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi