-==MORDI==- Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Witam! Mam taki sprzet jak w sigu. Mam zamiar zakupic karte graficzną 8800gts 320mb . Moje pytanie brzmi: Czy jesli kupilbym tą grafe to reszta sprzętu blokowałaby potencjał tego GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Czy jesli kupilbym tą grafe to reszta sprzętu blokowałaby potencjał tego GPU?Nie, ale zapytaj sie czy jest sens... 7900gs nie jest zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 7900GS Ci nie stracza :o ?? raczej się wzajemnie nudzić nie będą, ale może posiedź na 7900GS aż DX10 będzie potrzebne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spamer Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 imo bezsensu do tego sprzetu co masz <_< lepiej zbieraj na nowego kompa albo do tego co masz dokup ramu i zmien grafe pod koniec roku ta co masz ci nie wystarcza? :blink: POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 a jakis typ mi napsal kiedys na tym forum ze do tej grafy 8800 gts potrzeba procka 2,8 Ghz i mowil ze ten 3600+ tyle nie wyciaga w o/c. Komu wierzyc...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 ten X2 3600 na coś takiego może polecieć (a to brisbane czy nie ?) poza tym teraz się nie patrzy za bardzo na GHz tylko na architekturę, a pamiętaj, że masz tu 2 jajka :) IMO jednak wymiana nieopłacalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Patrz pod kątem gier w jakie grasz. Tu (na dole) masz porównanie wydajności GTX'a w grze Lost Planet z X2 vs C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 ogolnie masz fajny sprzet ale: jaki masz zasilacz probowales OC ten brisbane spokojnie zrobi 2,8ghz na sensownym napieciu jak oc grafiki ogolnie o tej grafie nic nie czytalem ale pewnie OC na poziomie kilku/kilknastu % bedzie wiec w kompie drzemie potencjal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 no 7900GS to 7900GS trochę w górę poleci na pewno :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ja bym się nie śpieszył, tym bardziej, że 79gs to bardzo dobra karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) nie kupuj teraz nic z dx10. zaplacisz za nia bardzo duzo, a w pierwszym demku na dx10 sie juz dusza. przeczekaj jeszcze pare miesiecy na tym 7900 i wtedy zmien jak wyjda juz jakies konkretne gry na dx10 i nowe karty graficzne. teraz zmiana karty graficznej jest bez sensu Edytowane 23 Maja 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Dobra do czego? Gdzies na forum jest temat w ktorym ktos przy slabym procu dorwal 8800gts roznica w niektorych grach znaczaca. Takie tytuly jak obek, gothic 3 czy tez tdu przy max detalach z aa i af na 7900gs sa nie grywale bez wzgledu jak szybka ta karta nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 co ty porownujesz? 8800gts jest 3x drozszy od 7900 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) nie kupuj teraz nic z dx10. zaplacisz za nia bardzo duzo...Czy ja wiem, czy tak dużo: 8800GTS 320MB około 1100zł, a możliwości nawet w DX9 o wiele większe od 7900GS/GTO/GTX przy AA + HDR, oraz w trybie aniso. ... a w pierwszym demku na dx10 sie juz dusza. przeczekaj jeszcze pare miesiecy na tym 7900 i wtedy zmien jak wyjda juz jakies konkretne gry na dx10 i nowe karty graficzne. teraz zmiana karty graficznej jest bez sensu :unsure: ale dlaczego, w ten sposób można czekać, i czekać, i czekać ... :wink: aż grę w która chcielibyśmy sobie pograć, w miarę komfortowo, pokryje kilka cm kurzu. Nie lepiej kupić sobie nawet teraz 8800GTS do tego Brisbane'a (podkręcić porządnie - jeśli będzie taka potrzeba) i te pół roku :blink: grać już, a nie czekać na cud w postaci G90/R650. Zawsze można taką kartę sprzedać np. w listopadzie, i nie sądzę aby aż tak drastycznie staniała. co ty porownujesz? 8800gts jest 3x drozszy od 7900 icon_neutral3.gifCo najwyżej 2.2/2.3 razy droższy - nie przesadzasz lekko? heh Edytowane 23 Maja 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 wersje z 640mb mialem na mysli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 8800GTS 320MB IMO się opłaca AA+HDR i DX to jedno ale z drugiej strony w wielu grach jest wydajniejszy o tyle razy ile droższy ;) http://www.frazpc.pl/artykuly/522/3xGEFORC...OXCONN/oraz/XFX Ale z 1GB to nawet na 88GTX nie pograsz w wiele gier. Ram teraz bardzo staniał 2GB za 300zł można mieć :wink: @heathen ( czy jakos tak) na 7900GS w TDU można pograć na max ale tylko w 1024x768 po OC z HDR na 88GTS bez problemu do tego jeszcze można dać kilka razy AA. Ale za to G3 czy STALKER na 1GB i tak będzie mulił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Z tego co pamiętam to qqrydza zmienił 7900GT na 8800GTS. Siedzi na Venice 3000+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 jakbym mial kase na 8800 gts to bym sie nie zastanawial i kupowal za okolo 1050 zł (320 mb). hdr+aa*16 i max delale w kazdej grze... marzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Przez ostatnie 2 tygodnie robie sobie zestaw. Pod uwage brałem tylko 2 karty: 7900gs i 8800gts.Zdecydowałem się na te drugą bo mam pieniądze ;) inaczej brałbym te pierwszą. Gdybym jednak już miał tego 7900 to dokupiłbym tylko RAM. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 dobra przekonaliscie mnie. posiedze jeszcze na 7900gs i dokupie ramu. a z oc ma problem. gdy ht ustawie na powyze 230 to pokazuje sie ze "system is in safe mode, pls reset cmos(frequency).. co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 a z oc ma problem. gdy ht ustawie na powyze 230 to pokazuje sie ze "system is in safe mode, pls reset cmos(frequency).. co robic?Poczytać forum... Zmniejsz mnożnik ht i dzielnik ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...