RauloS Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Mam dylemat niedlugo bede mial pc: Athlon x2 am2 3800 Abit kn9 2x1gb Kingston 667mhz 7900 GS Palit Sonic Huntkey 350w moglibyscie mi doradzic ktory system wybrac czy Win XP PRO czy tez moze Vista Home Premium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Jak kupujesz kart zgodną tylk oz DX9 i nie masz zamiaru w najblizszym czasie jej zmieniac to vista Ci sie do niczego nie przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Już nie chodzi tutaj o sam sprzęt, ale oto, że Vista póki co nie współpracuje dobrze z niektórymi programami i ma masę błędów, dlatego na Viste będzie można się przesiąść dopiero po wyjściu SP 1, czyli prawdopodobnie pod koniec tego roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) rozumiem, w takim razie mozna kupic win xp OEM na kotrym jest napis Dell a instaluje sie go na pc jak wyzej podalem, nie jest to niezgodne z prawem/ licencja? czy mozna takiego windowsa na jednym pc instalowac do woli np po sformatowaniu dysku ? acha i czy kupic 32 czy 64 bit ? Edytowane 22 Maja 2007 przez RauloS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Nie mozna. Te wszystkie wersje sprzedawane na allegro są lewe. Taki OEM moze być dołączony tylko do całego komputera danego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 a ten ;o http://www.allegro.pl/item197619259_window...pl_oem_sp2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Przeciez to tez Dell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 w takim razie gdzie i za ile mozna kupic wlasciwego xp jak najtaniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 W pierwszym lepszym sklepie. Cena XP HE to <320Zł. Jak sie poszuka mozna kupic ponizej 300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 kupowac home ? professional nie jest lepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 kupowac home ? professional nie jest lepszy ?A zastanów się, czy wykorzystasz funkcje, jakie daje Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 praca w domenie i zdalny pulpit ci sie raczej nie przyda, lol :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Windowsy to XP lepiej. Ale tak zerknąłem na Twojego konfiga.. nie lepiej zasilacz 400 wziąć? 350 moze się troszkę przydławiać. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 A ja bym Ci radził Viste......i wcale nie ze względu na DX10 .Pracuje na viście już chyba od Listopada tamtego roku , najpierw na RC , teraz na finalnej , używam jej w robocie i domu , co do gier to nawet lepiej na viście niekóre chodzą.... do tego masz przykład Halo 2 only Vista ....mimo że DX9 , bardziej będą optymalizowane stery pod Viste i gry na chwilę obeną nawet pod DX9 .Do tego nie odczuwam żadnych problemów , zwisów itp.Full stabilnie , a w robocie używam mase programów róznych , m/i do programowania Atmegi , testów róznych układów i zero problemów.....oczywiście 32 bit.Na chwilę obecną uważam ze rozsądniejszym wyborem jest Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 No ale jak to jest z Vista na 1gb ramu ? Przeciez kiedys jak u kumpla instalowalismy to ona z miejsca jadła 500mb ramu. Zeby sobie pograc w cos na viscie to chyba 1gb to za malo co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 No ale jak to jest z Vista na 1gb ramu ? Przeciez kiedys jak u kumpla instalowalismy to ona z miejsca jadła 500mb ramu. Zeby sobie pograc w cos na viscie to chyba 1gb to za malo co ?Ale on podaje że komp będzie miał 2x1 czyli 2G...... po drugie na 1G vista 32 bit też chodzi ok , vista bardzo dobrze dysponuje pamięcią , jak odpalasz gre a masz 1G to system zwalnia ram i sam system ciągnie około 150-200 mega tylko. Można to ładnie zobaczyć jak masz monitor ramu i ile masz zajętego zraz po wyjściu z gry.Xp niestety co do wcale nie jest lepszy , skoro masz w kompie 1 G to czemu ma system używac 150 a nie 500 skoro leży pusty , lepiej zwolnic go w momencie gdy inna aplikacja go potrzebuje....i tak to robi vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Jak juz cos kupowac to chyba lepiej cos nowego :-P ja stawiam na viste - system jest naprawde bardzo fajny i wiekszosc osob krytykujacych go nie pracowalo na nim nawet miesiac! chwile sie trzeba z tym pobawic zeby chodzilo to wszystko jak nalezy ale jak juz to sie zrobi to jest git na chwile obecna nie warto juz sie pchac w XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 A czy gry w Viście będą dobrze chodziły na sprzęcie z mojej sygnaturki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 A czy gry w Viście będą dobrze chodziły na sprzęcie z mojej sygnaturki? jest bardzo prosty sposob zeby sprawdzic - zainstaluj przecierz nie musisz odrazu systemu rejestrowac - tzn masz czas na przetestowanie bez kupna i to legalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djadik Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja bym kupił XP Sp2. U mnie już śmiga 1,5 roku i jeszcze się nie wysypał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 A ja bym Ci radził Viste......i wcale nie ze względu na DX10 .Pracuje na viście już chyba od Listopada tamtego roku , najpierw na RC , teraz na finalnej , używam jej w robocie i domu , co do gier to nawet lepiej na viście niekóre chodzą.... do tego masz przykład Halo 2 only Vista ....mimo że DX9 , bardziej będą optymalizowane stery pod Viste i gry na chwilę obeną nawet pod DX9 .Do tego nie odczuwam żadnych problemów , zwisów itp.Full stabilnie , a w robocie używam mase programów róznych , m/i do programowania Atmegi , testów róznych układów i zero problemów.....oczywiście 32 bit.Na chwilę obecną uważam ze rozsądniejszym wyborem jest Vista. Nie wiem czym się zajmujesz i gdzie pracujesz, ale jeśli już używacie Visty w miejscu pracy to gratuluje. Firma w której ja pracuje jeszcze stanowczo nie dopuszcza tego systemu do użytkowania. Nie da się ukryć że jest to system (puki co) specjalnej uwagi ale zezwolenie pracownikom firmy która posiada 50 pracowników na korzystanie ze wczesnej wersji systemu to raczej samobójstwo. Ale do domowych zastosowań jak najbardziej. Można śmiało kupować. Tym bardziej że w końcu MS przejdzie definitywnie na nowy system i rady już nie będzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 wymiana systemow informatycznych w firmach to zupelnie inna bajka niz uzytkowanie systemu w domu... wogole nie ma tego co porownywac... A kupuj oczywiscie viste, na xp tez wszyscy narzekali nikt nie chcial zmieniac, ja zreszta tez a teraz wyobrazasz sobie komputer bez xp ? :D z vista bedzie tak samo wiec lepiej od razu kupic a nie pchac sie w xp, pozatym chwilke juz jest na rynku i jakos tragedii nie ma a do listopada czy kiedy ma byc sp1 nie jest wcale tak daleko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...