Beowulf Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Pewnego dnia zauwazylem ze w kompie mojego ojczulka nie ma cd-romu. w biosie pieknie go wykrywa, a pod winda ani sladu, ani w moim komputerze, ani sandra go nie pokazuje. wlozylem moj cd-rom i to samo, takze to nie wina samego napedu. tasmy tez sa w porzadku, a winda to 98. jaka moze byc tego przyczyna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 coś się systemowi po.....ło zrób reinstal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 sprawdź czy w dosie działa. jesli tak to masz pewnie problem z dma albo sterownikiem kontrolera dysków... wywali je, wgraj standardowy kontroler a potem jeszcze raz wrzuć stery od mobo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 cd-rom napewno podpięty jest do ata 66/100/133, masz zainstalowane sterowniki (dla intela to jest Intel Ultra ATA storage driver, dla via to jest jakiś via service pack. Jeżeli masz podpięty cdrom razem z twardzielem na taśmie to misisz to zmienic i podpiac do innego kanału, w systemie sterownik pomocniczego kontrolera IDE wywalasz i instalujesz standardowe sterowniki, powinno działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Ja miałem podobny problem z LG x52 pod WinXP... Częso mi znikał z systemu. Napęd był podpięty jako MASTER na osobnym kontrolerze. Via 4 in 1 wgranie... Niestety do dzisiaj tego problemu nie udało mi się rozwiązać... myślę że to wina tego LG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 tez mialem identyczny problem pod winem 98se, wtedy pomogl mi reinstal :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Ja bym spróbował wejść w awaryjnym wywalić kontrolery dysków i od nowa instalować same kontrolery najpierw std a potem VIa pack ( chyba że to intel albo SiS) i powinno być wszystko ok. a to ze jest podpięty do taśmy 66/100/133 nie ma żadnego znaczenia ja tak mam bo łatwiej jest ją ułożyć w budzie i wszystko chodzi ok. Oczywiście na osobnym Kanale niż HDD ale to w związku z czym innym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...