HigBee Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) witam mam płytę EPoX - 9NPA3 ultra kupiłem ostatnio procesor A64 3800+ x2 , podobno selekcjonowany i potrafi nawet 3 GHz oczywiście zabrałem się za podkręcanie - minimum wyznaczyłem sobie na 2,7 GHz bo na tyle chodził u poprzedniego właściciela na powietrzu no i nie udało się - na 2,6 ściana nie do przejścia podnoszenie napięcia nie stabilizuje kompa ciekawostka przy tym jest taka że poprzedni venice 3000+ też zatrzymał się na 2,6 choć przez przypadek kupiłem takiego z dobrej serii który powinien więcej PYTANIE : czy ktoś miał coś podobnego ? jeśli "tak" to jak to rozwiązać ? Edytowane 25 Maja 2007 przez HigBee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 A czy sprzedający pokazał Ci screeny że ten procesor naprawde tyle wyciąga?? Możliwe że zrobił Ciebię w butelke i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 A czy sprzedający pokazał Ci screeny że ten procesor naprawde tyle wyciąga?? Możliwe że zrobił Ciebię w butelke i tyle. istnieje taka mozliwośc ale facet mial kilkaset pozytywnych komentarzy na allegro poza tym z opisu serii procka naczytalem sie w sieci ze dla niego 2800-3000 to nic niezwykłego A64 0626 GPMW Manchester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Drogi kolego, miałem tą samą płytę i śmigała z Venice na 2,7ghz. HTT robiła ponad 350MHz....a teraz taka sugestia, zajrzyj do wątku o tej płycie a się dowiesz.... że nie najlepiej się ona sprawuje z dwurdzeniówkami(zawsze ktoś miał jakieś kłopoty), pozatym ta płyta nie trzyma napięć jak skała. Prawdopodobnie zasilanie już nie wyrabia, mimo że dajesz więcej V w biosie, to nie przekłada się to na real. Edytowane 23 Maja 2007 przez manieczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...