baton Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Witam wszystkich. Kto może mi polecić w miarę dobrą kartę graficzną na złączu AGPx4 lub AGPx8, ale musi być koniecznie niskoprofilowa. Muszę ją wsadzić do komputera Dell GX150 z procesorem Pentium III 1000Mhz. Na allegro można dostać karty Asus lub Gigabyte GeForce 6200, ale ona mają 64bitowe pamięci, co znacznie ogranicza ich wydajność. Do tego, to nie są prawdziwe karty niskoprofilowe, ponieważ nie mają odpowiedniego śledzia, ten załączony jest standartowych wymiarów. Proszę o pomoc, z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 No na wydajność nie licz w tego typu grafach. Jaka cena max? Za 50zł masz Radeona 7500 Za ~120-150zł masz 9600 Mobility 128mb 128bit (do niego trzeba dokupić śledź, orginalny jest normalny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Ten mobility jest naprawde solidna grafika (jest jego test na portalu). Nic lepszego do PIII nie ma sensu pakowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcserwis Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 U nas kupisz takie karty: http://www.allegro.pl/item197984865_radeon...ow_profile.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Tak jak koledzy mówią większość low-profile to same 64 bitowe badziewia. Wyjątkiem u jest 9600 mobility, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcserwis Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Tak, zgadza się. Dzięki temu, że jest to karta 128-bitowa, jej wydajnośc jest prawie 50% wyższa niż np. Asus Geforce 6200A 128MB AGP. Ten ostatni, co prawda obsługuje PixelShader w wersji 3.0, a Radeon tylko w wersji 2.0, ale ja chyba wolę gdy gra działa płynnie, mimo, że nie obsługuje wszystkich efektów, niż skacząca gra z full detalami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Wtedy to jest pokaz slajdów na takich grafikach :D. Nic lepszego nie znajdziesz od tego 9600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Oczywiście nie posłuchałem się Was i kupiłem grafikę taką: http://www.allegro.pl/item198399890_gf6200..._750mh_box.html Niestety, ale nie jestem zadowolony z osiągów tej karty, słaba wydajność mimo zastosowania pamięci DDR2 i podkręconego rdzenia nie umożliwia mi grania w lepsze gry, tzn. gry działają, ale płynność, a raczej brak płynności uniemożliwia granie. Chyba jednak zwrócę kartę i kupię rekomendowanego przez Was Radeona 9600 http://www.allegro.pl/item202662524_radeon...ow_profile.html zwłaszcza, że cena karty też spadła i jest o 50zł niższa niż Geforce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Brawo, szyna 64bit :? Ten radek będzie dużo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 trza się było od razu słuchać :] Radek lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Grzechu_1990 napisał(a): Brawo, szyna 64bit :? Ten radek będzie dużo lepszy. Wiem, wiem. Kartę dzisiaj oddaję i biorę tego Radeona. Zobaczymy, jaki będzie efekt. Mam nadzieję, że wydajność wzrośnie, a cena ......... oszczędzam dodatkowe 50zł - to sporo, wziąwszy pod uwagę, że cena karty Radeon to niecałe 140zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Wymieniłem kartę GeForce 6200 Turbo Force na Radeona mobility 9600 czyli z tej: http://www.allegro.pl/item201801655_gigaby...rbo_ed_box.html na tą: http://www.allegro.pl/item202662524_radeon...ow_profile.html i powiem tak: jest pewna różnica na korzyść Radeona - mimo wszystko jest ok. 10-15% szybszy - zapewnia to pewnie 128-bitowej szynie pamięci. Różnica jest w cenie: GeForce 185zł, Radeon 140zł, czyli 45zł na korzyść Radeona, a to sporo, przy tej cenie kart. Słyszałem też , że te Radeony , mając procek w wersji do notebooków (radeon 9600 mobility) niesamowicie się kręcą , ponieważ chip jest w wersji energooszczędnej, więc wydziela mało ciepła. Sprawdzę to, ale dopiero wtedy, gy uda mi się zdobyć jakiś porządny wentylator, który zamontuje na radiatorze karty - myślałem o 50mm Revoltecu. Co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...