Ares1 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Witam Przeszukałem forum wzdłuż i wszerz ale teraz czuje się jeszcze bardziej zmieszany. Posiadam zasilacz jak w temacie i planuje wymienić większość komponentów, na sugerowane przez Sysaka w konfigu. Czyli Abit AB9, C2D 4300, 2X1GB, Palit 7900GS, Seagate SATA2 250GB. I myślałem że mój dotychczasowy zasilacz to spokojnie uciągnie, swego czasu wydałem na niego dość sporo. Ale po przeczytaniu kilku tematów dowiedziałem się że ma on zbyt słabą linię 12V.Czy cóś takiego, za bardzo to sie w tym nie orientuję. Oczywiście chciałbym podkręcić trochę procesor i zakładam jego późniejszą wymianę na szybszy. Czy w związku z tym powinienem się porozglądać za nową zasilką np. Huntkey HK-350 AP. czy na obecny sprzęt wystarczy Chieftec a dopiero przy dalszej rozbudowie komputera o nowy procesor i ewentualnie kartę graficzną postarać się o nowy zasilacz? Z góry dziękuję za odpowiedzi. PS. Nie wiem dokładnie czy mam model z końcówką DF czy bez. akurat jest w tym miejscu że nie widać a w papierach też nic nie ma. Tym bardziej nie znam różnic między nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Currtis Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Na siłę zestaw powinien ruszyć, jednak 12V będzie na styk. Jak możesz dorzuć do mocniejszej zasiłki. Huntkey byłby bardzo dobrym wyborem. Sam posiadam HK-400AP i sobie chwalę. Ewentualnie Antec Earth 380W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Witam Przeszukałem forum wzdłuż i wszerz ale teraz czuje się jeszcze bardziej zmieszany. Posiadam zasilacz jak w temacie i planuje wymienić większość komponentów, na sugerowane przez Sysaka w konfigu. Czyli Abit AB9, C2D 4300, 2X1GB, Palit 7900GS, Seagate SATA2 250GB. I myślałem że mój dotychczasowy zasilacz to spokojnie uciągnie, swego czasu wydałem na niego dość sporo. Ale po przeczytaniu kilku tematów dowiedziałem się że ma on zbyt słabą linię 12V.Czy cóś takiego, za bardzo to sie w tym nie orientuję. Oczywiście chciałbym podkręcić trochę procesor i zakładam jego późniejszą wymianę na szybszy. Czy w związku z tym powinienem się porozglądać za nową zasilką np. Huntkey HK-350 AP. czy na obecny sprzęt wystarczy Chieftec a dopiero przy dalszej rozbudowie komputera o nowy procesor i ewentualnie kartę graficzną postarać się o nowy zasilacz? Z góry dziękuję za odpowiedzi. PS. Nie wiem dokładnie czy mam model z końcówką DF czy bez. akurat jest w tym miejscu że nie widać a w papierach też nic nie ma. Tym bardziej nie znam różnic między nimi. Do niedawna miałem ten sam problem. Posiadałem Chiefa Chpc 420-DF302.Niewiele się rózni od tego Twojego.Ma jedynie nieznacznie mocniejszą linię 12 V - o dokładnie 1 A. Zasilacz pracował przez długi czas z A64 @2700 , 7900GT, czteroma dyskami, napędem DVD, i kilkoma wentylatorami. I dawał rade. Nawet przy kręceniu grafiki komp sie nie wieszał. Po zmianie grafiki na 8800 GTS (reszta bez zmian) komputer prawidłowo się uruchamiał, możnabyło godzinami siedzieć w necie, blikać filmy, itp. Niestety aby pograć musiałem wypinać trzy dyski i pare wentyli. Komp chodził normalnie ale zdażało mu sie raz na 2-3 godziny zrestartować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...