rewen19 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Witam! Mam problem z nagrywaniem dźwięków przez mikrofon (wolno stojący) na karcie zintegrowanej VIA AC`97. Jak nagram głos w systemowym rejestratorze dźwięków (mikrofon nie działa także na żadnym z komunikatorów np. SKYPE) i próbuje go odtworzyć słychać wtedy tylko lekkie szumienie lub czasami nic nie słychać. W opcjach nie mam odhaczonej opcji wycisz oraz nie mam ściszonego suwaka. Mikrofon jest podłączony w odpowiednie gniazdo (mini Jack różowe). Jak sprawdzałem u kolegi to mikrofon działał idealnie. Mam Windowsa XP Professional service pack 1. Osobiście myślę że to wina karty dźwiękowej :-| . Proszę o pomoc mam nadzieję że coś wymyślicie, z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 A w opcjach nagrywania zaznaczony mikrofon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewen19 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Tak jest zaznaczony. Ale w opcjach Zawansowanych dla mikrofonu mam nie aktywne suwaki cicho głośno tzn. nie mogę ich przesunąć i są ustawione na cicho. -- połączony by ULLISSES -- Witam ponownie! Tak jak myślałem - to była wina karty dźwiękowej kupiłem nową i mikrofon działa doskonale. Dzięki za wszelką pomoc pozdrawiam!!! PS. Aleeee się cieszę hehe :lol2: Edytowane 23 Maja 2007 przez rewen19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...