Blackwing Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Witam! Posiadam głośniki Creative M80 (2.0) i lada dzień będę zmieniał płytę główną na model Gigabyte DS4. Doszły mnie słuchy, że zintegrowany dźwięk na tej płycie nie jest najwyższych lotów (bodaj ALC 883). Chciałbym w związku z tym kupić jakąś kartę muzyczną na PCI, tylko nie mam zielonego pojęcia jaką. Zależy mi na tym aby w pełni wykorzystać potencjał moich głosników (no, głośniczków) jednocześnie nie wydając nadmiernie dużo pieniędzy. Zastosowanie: głównie słuchanie muzyki (MP3, CD), rzadziej gry i filmy. Podejrzewam, że zakup naprawdę porządnej karty (vide Prodigy HiFi) nie jest w pełni uzasadniony z uwagi na głosniki jakie posiadam (mylę się?). Jeśli tak to jaką kartę polecacie - tańszy Creative (X-Fi, Audigy), czy może coś zupełnie innego ? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwing Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Po krótkiej lekturze tego i innych forów doszedłem do wniosku, że jeśli nie zależy mi na efektach środowiskowych w grach, etc. to do przyzwoitego odtwarzania muzyki zapisanej w Mp3 na ww. głośnikach wystarczy mi w zupełności chyba zwykły Creative Audigy SE za marne 75 pln;). Na pewno będzie lepiej niż na zintegrowanej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...