zielak_18 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Witam! Mama mały problem z Dellem C610 jak w sigu. Mam w nim zamontowana karte wifi Lucent na chipsecie Agere (montowana jest ona jako standardowa karta w niektorych toshibach). Problem polega na tym ze karta strasznie sie grzeje i kiedy jest ma problemy ze stabilnoscia polaczenia. Nie jest to denerwujace przy normalnej pracy w internecie, ale kiedy cos sciagam i przerwie na samym koncu potrafi zdenerwowac :mur: Leptop po paru godzinach pracy jest bardzo cieply (wrecz goracy) w miejscu gdzie zamontowana jest karta wifi, czy to normalne? Ma ktos jakies doswiadczenia z ta karta? Myslalem tez o zmianie karty wifi na Intel 2100 ale nie wiem czy to w czyms pomoze. Edytowane 23 Maja 2007 przez zielak_18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Niektóre karty tak mają. Ja bym zmienił na coś mniej grzejącego, bo ona Ci nagrzewa inne podzespoły. Z tego co sobie przeanalizowałem to chyba broadcomy się najmniej grzeją, ale zaczerpnij jeszcze opinii od kogoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Witam! Mama mały problem z Dellem C610 jak w sigu. Mam w nim zamontowana karte wifi Lucent na chipsecie Agere (montowana jest ona jako standardowa karta w niektorych toshibach). Problem polega na tym ze karta strasznie sie grzeje i kiedy jest ma problemy ze stabilnoscia polaczenia. Nie jest to denerwujace przy normalnej pracy w internecie, ale kiedy cos sciagam i przerwie na samym koncu potrafi zdenerwowac :mur: Leptop po paru godzinach pracy jest bardzo cieply (wrecz goracy) w miejscu gdzie zamontowana jest karta wifi, czy to normalne? Ma ktos jakies doswiadczenia z ta karta? Myslalem tez o zmianie karty wifi na Intel 2100 ale nie wiem czy to w czyms pomoze. Miałem 2 delle (c600, d600) i oba się masakrycznie nagrzewały, ale pomimo tego że były bardzo gorące nic im się nie działo, wydajność była taka sama, nie resetowały się itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Miałem 2 delle (c600, d600) i oba się masakrycznie nagrzewały, ale pomimo tego że były bardzo gorące nic im się nie działo, wydajność była taka sama, nie resetowały się itp. Nic sie takze u mnie nie dzieje. Tylko przerazala mnie ta temperatura i problemy ze stabilnoscia polaczenia wifi ale nie wiem czy to z winy temperatury czy poprostu karta slaba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...